Én egyelőre tartom magam a korábbi elméletemhez, hogy a 7800 mindenképpen meg kell, hogy fogja. Volt egy emelkedés 7800-tól 8400-re év végéig, szerintem ez a fundamentumok alapján mindenképpen reális volt. Belefér, hogy ezt visszakorrigálja, de a 7800 már 9,4-es p/e-t jelent, ami gyakorlatilag vicc kategória, nem nagyon van olyan bank Európában, ami ilyen szinten lenne értékelve. Tehát itt már jelentős vételi erőnek kéne jönnie. Ha ez alá esik, akkor ez inkább azt jelenti, hogy pont nincs szabad pénze a nagyoknak és valamelyik köcs.g (pl. wood) szórakozhat vele. Ami aggasztó, hogy úgy tűnt, mintha az eladó ész nélkül adná és nem az ár számít, hanem az, hogy lenyomja (pl. bux shortja van, és azon akar keresni) vagy kimeneküljön belőle. A kérdés az, hogy mennyi muníciója van még.
Törölt felhasználó2017. 05. 03. 19:24
Remélem holnap esünk tovább és 7700 alatt zárunk .
Az a baj, hogy itt mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti . A mai portfóliók cikkiró ismételten rosszul idézi Csányi a közgyűlésről. Nem állította azt hogy a papír túlértékelt lenne. A P/E kontra ROE-t bővülésnél viszont érdekes módon nem a Csányi 15%-os ROE bővülésnél tünteti fel, (azt meg sem emliti) hanem annál kevesebbet. Dehát ő is ember, most éppen shortban áll.
De azt továbbra sem értem, hogy miért nem veszi magát, már az ő árához képest is több, mint 6 % diszkont van. Másrészt, ha kétszer is sikerült lenyilatkoznia, hogy nagyon drága, akkor most is megszólalhatna, hogy itt már kiváló vétel. Volt délelőtt egy pf cikk, amiben az látszott, hogy már p/bv alapon is beelőzik a lengyelek, p/e alapon meg már szinte mindenki.
OTP részvényesek ide!