na, hogy kicsit szembe menjek már az kórusban mondott mozgássokkal, én meg azt mondom ha tovább megy akkor már nem lesz 82xx on és megyünk fel. Amit meg János írt a szakadásról , elvetem.
jöhet a pacsi :D
Meglep, hogy ebben a honapban Bukarest Stock Exchangnek nezik Sornettek a BETet...
link
Nem tudom egyebkent, mi ez a DS LPPL confidence indikator, de (a) ez meg csak az elso nagyon kicsi (0-tol kulonbozo) tuske folfele, Poland indexen azert tobb ilyen is megjelenik, es magasabbak/erosebbek is; masreszt (b) a torok liranal oktoberben (ez a korabbi, marciusi reportban latod, p.14), szoval ott akkora spike van, hogy ra sem fer a chartra, megsem volt fordulo.
Persze, mar tegnap feltettem kozvetlen zaras utan a chartot OTP 10-15 napos kilatasarol,ami a kedvezobb kimenet lenne. Kontra chartja igen hasonlo.
Ez itt meg az ALT1. valtozat, amelyik joval kevesbe volna kedvezo. De objektiven nezve most meg nem lehet tudni, melyik valosul mega ketto kozul. Azonban sejteni igen: van velemenyem hogy melyik a valoszinubb, mar regota.
Es penteken feltettem a Sornett-fele LPPL kozelitesu buborek-kipukkadasi chartot; azt az Aprilisi kutatasi anyagabol masoltam. Es az jol megerosit, hogy buborek kipukkadassal allunk szemben OTP-ben es BUX-ban; Sornette csak buborekokkal foglalkozik, es mar Marciusban a BUX volt a legnagyobb buborek a Pakisztani KSE index utan; tehat epp idoszeru volt a kipukkadasa. A kipukkadtak viszont? nos, nem szoktak uj csucsot utni.
Es ha berajzolom vilagos kekkel a csatornakat a chartodra,akkor is ugyanolyannak latod OTP-t es MOL-t?
link
Ha meg beszamozom a piros modon, akkor is?Bizony, nagy a kulonbseg eddig. MOL csupa 3-as szerkezetu, korrekcios hullam januar ota. OTP-nel nem dolt meg el; de gyanus, hogy lehet belole impulziv 5-os szerkezet. Es ha OTP 3-4 heten belul 7925 ala szakadna, akkor mar nem is lehet vitazni rajta.
Már nem tudom ki mondta de igaz - úgy értem neves befektető - " a legfontosabb a tőke védelme - vagyis gyorsan vágd el a veszteséget - ha pedig eltaláltad a trendet tartsd amíg csak lehet ... Jesse Livermore talán !
Olvastam a könyvét nagyon érdekes a távírószalag kattogásából tudta mit kell tenni ... Megérne egy jó filmet a téma ... :)
&talàn màr pár héten belül làtja is 8940-80-at;) kellemes,pihenős 7végét (a pihenés nem àrt,mert egy vàratlan rally is meg tudja àm viselni a szervezetet,így fontos a pihent tudat;)!
Még szerencse,de a nagy szàjkaratés is észalapon kezd màr működni kb,ahogy vártuk. Megvolt az összeborulás,100napos terv,h.neg többet tudjon Amcsi exportàlni pl. Kinàba.. az Fulton is írta, semmi pànik (@piacon).Annak ellenére,h.itt fórumon melyeknél ez uralkodik közgyűlés reméljük sikeres,befektetőbarát lesz menedzsment is megnyuxik. Opciós jogok kiosztása meg lesz nekik szavazva. Szorgosan tolják a melót és OTP/részvényesi szekeret. Nem kell meglepődni ha az egy havi eladási tiltás után májusban netán már élnek is a lehívásának osztalék előtt pl. Megeshet,de ez nem jelenti azt hogy temetni kéne majd OTÎliàt,ezt a néha hisztis kis k...àt:) szépen h kihullajtotta lefelé könnyeit,màr erősebb
És itt a viszonyítási alap, a passzív részvénykosár tartása:
Piac úr a tőzsde megszemélyesített alakja. Piac úr (iparági vezető részvények diverzifikált csomagja képviseletében) azt az ajánlatot teszi, hogy bármikor adhatsz neki bármennyi pénzt, és ő minden tízezer forint után minden egyes nap 1 forint bérleti díjat fizet. A bérleti díj 0-10 fillérrel emelkedik évente. Ezt nevezzük osztaléknak (a példában 3.65% osztalékhozammal). Minél tovább hagyod a pénzed Piac úrnál, és minél inkább békén hagyod őt, annál nagyobb az esélye, hogy megkedvel téged. Ha 3 év után visszakéred a pénzed, Piac úr dühében (ezt nevezik válságnak) elkobozhatja a tízezer forintnak akár a felét is. 10 év után erre sokkal kisebb az esély, sőt, valószínűleg annyira jó hangulatban találod, hogy visszamenőleg minden egyes napra fizet a tízezer forintodra 1 forintos vagy 1 forint 50 filléres összeget. Tíz éven túl ennek a valószínűsége tovább növekszik. Ezt a halmozódást nevezzük a részvény árfolyamemelkedésének. Így jön össze hosszútávon 7-9% átlaghozam a kapott osztalékokból és az árfolyamnyereségből.(A fenti írás saját szerzeményem.)
Kínával mégse rúgta össze a port (tehát bebizonyosodot, hogy vissza tudja fogni magát illetve a tanácsadói vissza tudják fogni), van rá esély, hogy mégis megszavazzák az eü törvényt, tehát indulhat az adócsökkentés, így szerintem új lenduletet vehet a Trump-rally, akkor pedig lehet, hogy az otp-ben 5. hullámunk van legalább 9400-es csúccsal.
OTP részvényesek ide!