Én nagyra értékelem és mindig elolvasom egy_kezdo funda alapú hozzászólásait, és a te TA elemzéseidet is, de most ezt a rövid válaszod nem tudtam hangos nevetés nélkül megállni :-)
Akkor játszd meg, told a shortot!
Egyébként DJI, SnP index banktagok nem mentek csődbe, működnek - esetleges állami segítséggel, mert túl nagyok ahhoz, hogy ...
USA bankok melyik? Már amelyik nem ment csődbe? :D
OTP nagy valószínűséggel offshore pénzek tolták fel, mert 2015 januártól bünti nélkül haza lehetett hozni, és mivel pont akkor szálltak rá euban a botrány miatt így egy részét hazalapátolták az elmúlt 2 évben. Ez lehet a döntő oka amiért otp eredményei elszálltak.
Igazad van, de a 2008as válság az Otpt súlytotta a legjobban,innen hosszabb a felkapaszkodás.Nézd meg csak 8 évre és kb ugyanaz jön ki mint amit írtam.
Tehát elismered, hogy a forró tőke tartja el OTP-t. Hiszen aki kicsit ért a focihoz (és ismeri a Barcelona támogatói hátterét), az tudja, hogy nem a bérletesekből meg a mez eladásokból finanszírozza magát a klub. Arról nem beszélve, hogy a játékosok nem egyszer adót csalnak a klub tudtával. Vajon az OTP "játékosai" tiszták?
Ne a 2008as válság előtt nézd,az egy más időszak volt.
Egy éve az OTP 6100 körül volt, a BUY meg 23000 környékén.
A növekedés OTP nél 46%,a BUX nál kb 44%.
Ez nem meglepő mivel az Otp a Bux kosár legnagyobb hányadát birtokolja, és magasn a legnagyobb forgalmú részvény.
A Bux nál túlreprezentált az Otp, ami nem egészséges hosszú távon.
OTP részvényesek ide!