Ez a rajz olyan mintha háromszor ment volna neki egy ellenállászónának, lehet belőle negyedszerre egy áttörés, de lehet egy végleges lefordulás is. Kellene látni az indikátorokat is hozzá.
A kérdés az, hogy már beárazták vagy még nem. Kezd úgy tűnni, hogy már igen (de lehet, hogy tévedek). Elvileg a közvéleménykutatások régóta már azt mondják, hogy bukta lesz, tehát volt idő a beárazásra.
Fogalmam sincs, én elsősorban funda, másodsorban néhány indikátor alapján kereskedem (sávokat illetve csatornákat próbálok belőni és azon belül figyelem, hogy fordulnak-e az indikátorok). Elliottal vagy alakzatokkal nem foglalkozom, mivel egyáltalán nem értek hozzá.
Vettem még tl24et:))
Kezd erosodni, ha tartja a 900 at, plusz du amerika megindulhatunk felfele.
Ha belegondolunk, ez 8200 rol egy 300as korrekcio, ha bearazta az ita referendumot, johet a miku rally.
Vegulis hosszu napok ota esik oldalaz.
Meglatjuk
Szvsz. az olasz népszavazás bukása árazódik európaszerte.... HA bukik, akkor kb. egy USA választás pánik-eufória jön valahol a nulla körüli eredővel. Ha nyer, akkor meg még szép lehet a Mikulás... ;)
Elromlott a hangulat az OTP-ben, miután novemberben kétszer is tesztelte az árfolyam a 8.200 forintos ellenállást. Ma már a 7.960 forintos támasz alá esett az árfolyam, így újabb mélységek nyíltak meg a papír előtt. A következő támasz 7.740 forintnál található, alatta pedig a 7.650-7.657 forint közötti rés a következő szint. Rövidtávon további esés várható.
A környékbeli nagybankok közül még az Erste áll legjobban, az is -1,3%-on, a többi 2-3% között. Az Otp erre megy lefelé 0,5%-ot... Szerintem elég jól látszik, hogy kicsit és közvetett az olasz kitettség és ezen a szinten jó a papír. Én vettem.
Igen jó a cégcsoport nagyon és idén lehet rekord profit is. most még nem hiszek 7800 alattban valamiért, hisz itt egy para ami akár indíthatna eu-s bankparát is pár cikkíró szerint, de valójában jól CT-zettek kinti portfóliók. bankpánik tuti nem lesz EKB jogköre végtelen kb. menteni, de! nem látom h.nagyon lentebb akarnák még most taposni.. pont amit írtatok akkor amiatt lehet, hogy vagy nem tudják, h.akarják - el entebb, vagy csak nem akarnak gyorsan árat rogyasztnai. OTP meg jó, de ment sokat így az éhes szájaknak is adhat vissza kicsit, ha lefelé megy..
Hát igen !
USA-ban minden fontos index történelmi csúcs körűl. Innen minden lehet kitörhetnek fölfelé, akkor előbb -utóbb mi is menni fogunk(bár a dollárerősödés nem jó)
Eloldalazgathatnak ezeken a szinteken akár hónapokig is-akkor lecsorgás otiban.
Be is eshetnek , hisz januárban Trump-nál lesz a gyeplő és akkor már nem csak duma kell, hanem tények is- akkor szakadhatunk is (de itt jöhet dollár gyengülés-ami nekünk segít)
Én a magam részéről nem bízok nagy amcsi raliban karácsony után- persze addig van még 3hét amikor bármi lehet.
Nálam gyakori hiba, hogy korábban látok dolgokat mint ahogy kellene.
No meg a tőzsdén minden megtörténhet, sőt annak az ellenkezője is.
Türelmet akarok még gyakorolni, mert eladási átlagom alatt, ha 1,5-2%-al tudnék venni az max. éves idősávon osztival ismét jelenthetne 8-10%-ot, bár 3-5% most elsősorban a cél, aztán majd alakul. 7775-ig taposták Trump parában egy pillanatra kb. de azt most nem várnám. Viszont 7900 alá sem akar még benézni, lehet Amcsik majd segítenek délután..
"Ha kint elkezdik a lejtmenetet.."
Ez a kérdés, hogy elkezdik-e? Két dolog ellene szól, az egyik hogy a Krumpli költségvetési lazítást akar, a másik, hogy haza akarja hozatni a külföldi pénzeket (ha sikerül, akkor ez meg saját részvény vásárlásokban is megjelenhet, ami árfolyamnövelő). Mellette pedig az, ha tényleg kereskedelmi háborúkba kezd.
EKB asszem csütörtökön dönt az eszközvásárlási program sorsáról, lehet, hogy akkor indul majd, ha valami jót mondanak (ha rosszat, akkor meg jön a krampusz).
OTP részvényesek ide!