Ezért szoktam gyakran leírni a blogban is, hogy sose biztos, hogy hosszútávon egyáltalán az index teljesítményét elérem...vagyis lehet, hogy pusztán az index tartásával többet keresnék, mint elemezgetéssel. :)
Arról a hozamról lenne érdemes nyilatkozni, amit hosszútávon érnek/érünk el, éves átlag szerint, teljes tőkére vetítve.
Az összes többi csak ideiglenes állapot mind pozitív, mind negatív irányba.
Ha azt mondjuk, hogy Zs. Viktor egy kiváló vagyonkezelő, akkor az ő cége csinált évi huszonvalahány %-ot az elmúlt években, bikapiacon. Soros György 30-40% körül. Warren Buffet ifjú titánként 29%-ot.
Nem mondom, hogy bárki nem duplázhatja meg évente a pénzét, de azt az embert néhány év múlva a leggazdagabbak között fogjuk viszontlátni.
(#988156) Tegnap, 19:07
Nem kamu. Én 88%-ig jutottam. És most jó pár hibám miatt csökkentem vissza. De még így is jó a hozamom.
APetronas
(#985197) 2016. január 10. - 22:36
"Megjegyzem, a blogomban nagyjabol eszerint tradeltem 2015 evet; es azert +88% megse annyira gyenge."
pomperj
izé... önmagában is nagyon szép hozam és számomra simán hihető is, egy kiugró évnek tekintve 2015-öt, de most hogy már két(!) fórumtárs is pontosan ugyanannyit csinált méghozzá ilyen magaslati szinten, azt kissé furcsának vélem minden kekeckedés nélkül...
Van egy kérdésem. Ha ilyen jó hozamot tudsz elérni hosszútávon, akkor miért nem forgatsz bele minél többet? Az 1 millából jövőre már 2 lesz. Utána 4, 8, 16, 32, 64, stb. :)
Halis után hívom én is ezt a technikát parasztshortolásnak, de nevezhetnénk akár passzív shortolásnak is.
Amit használsz módszer egyébként kiválóan működik egy oldalazós időszakban. Viszont a 10k-s csúcsról lejövetben baromi nagyot buktál volna vele, illetve igencsak hosszútávú befektetővé váltál volna.
Jókor léptél a porondra. Nem kell ehhez mást csinálni, csak ránézni az OTP havi chartjára. Nagyon jól kell látszania rajta a belépési és kilépési pontjaidnak és hogy mennyire találtad el a beszálló aljakat illetve a kilépési csúcsokat. Aztán fel lehet tenni a kérdést miért pont akkor léptél ki vagy be amikor léptél és miért nem később vagy hamarabb. Biztos, hogy csak a szintek miatt döntöttél vagy más is közrejátszott benne?
Ugyanezt a technikát lehet használni rövidebb időtávon kisebb léptékekben. Extrém esetben akár napon belül is. Nyilván ilyenkor már néhány 10 esetleg 100 forint a nyerő egy-egy tréden.
szerintem ezt sokan nem tudtak, koszi.
a masik gond a certivel: nagyon fegyelmezetten kell vele banni, akkor erdemes vele jatszani ha kozel a kiutes, ez esetben azonban egy rossz trade nagyon nagy veszteseget tud okozni gyorsan. de hat ugye gyava nepnek nincs hazaja... :) mindenki maganak donti el, mekkora dd-vel jatszik.
Utánanéztem, mennyi certit vezet be az Erste mostanában, 250e darabot. A policy az, ha elfogy, akkor az árjegyző csak vesz, és csak akkor kezd el újra eladni, ha összegyűlt a "megfelelő" mennyiség. Szóvál bármi lehet, valóban előfordulhat, hogy egymás között kezdünk el pánikszerűen adni-venni.
Köszi, ez hasznos infó volt. Azt nem tudom, meg lehet-e nézni valahogy, mennyi van az árjegyzőnél, és mennyi a piacon.
Majd egyszer veszek ennyit, aztán megnézem, mi történik a piacon:)
-Ez csak a "szép" filozófia,bármit ELLEN lehet jegyezni... hozzállás KÉRDÉSE...
Nem is gondolod mennyi "magán prakxis" müködik brókeri körökben..
Mégg illegállis is ráadásul...(MNB engedélyett)
Megtartani SZÉP A LÓVÉT...
-Pár jóbarátom Bent ragadt bebukott BRÓKERCÉGNÉL!!
- MNB.Felügyeleti Biztos Egyenleglap OK.(megtalálták neki)
-Az Istennek nem akarja kihozni a részvényét
a MNB Felszámolótól.
-Még ma is fél a régiektól,hogy ne rettegne...
Szóval nem olyan egyszerű a dolog ahogy lefestjük.
De,hát lehet ezen csúfolódni...???!!!!
"aki a tőkéjét meg tudja duplázni egy éven belül, az zseni. Nem hogy meg is másfélszerezi. "
Azért vigyázz a számolással, mert a dupla (2) az több mint a másfél (1.5).:):):)
OTP részvényesek ide!