Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 08. 11. 22:33
Előzmény: #976257  berlini
Koszi belini.., errol beszelek.., pomperjdamus
yossarian78
yossarian78 2015. 08. 11. 22:30
Előzmény: #976249  pomperj
Annyit tennék hozzá, hogy ha szar kerül a palacsintába ezek folytatni fogják a pumpálást, szóval összeomlás egyszerűen nem következhet be!
Usa jobb helyzetben van, mint Magyarország, hiszen a valutáját mindenki imádja, így lehet belőle nyomtatni, mert van rá kereslet.
Az igazi gondot Kína jelenti, ahogy vakmajom fogalmazott:"Mivel ekkora méretű torz rendszer még nem volt a földgolyón, tippelni is nehéz, milyen hatással lesz a megrendülése"
Őszintén szolva nem is értem, hogy gondolhatják egyesek, hogy a jüan a dollárral egyenrangú valuta lehet középtávon. Ki akarna olyan pénzben felhalmozni, amit a Kínai kormány kedve szerint értékel le.
Törölt felhasználó 2015. 08. 11. 22:27
1,
"Tavaly oktober ota nincs QE. Es iden ev vege elott elindul a kamat a masik iranyba. A piac mar ezt diszkontalja, lasd bond arfolyamok, USD felertekelodes, stb."

Irtam mar korabban neked EUR/USD 1.20 alatt nem kezdodik el a kamatemeles, mert az boritana mindent... Ezert aztan a dollar gyengulni kezd az euroval szemben rovidesen.., meglatod...

2,
"Kinaban a folyamat sokkal gyorsabban jatszodott le, eleg volt a virtualis arszinvonal eleresehez masfel ev, es mar jon lefele a koporso."

Kinaban a Soros felpumpalta a tozsdet az egbe es lehuzza a kinai parasztokrol a megtakaritasaikat.., ennyi.. mi koze van ennek a nem annyira tulertekelt OTP arfolyamahoz? A kinai kormany felkeszuletlen volt az effele akciokra, nem veletlen, hogy az MSCI tagsag varat meg magara, szabalyozokra van szukseg...

3,
Megirhatnad mi a velemenyed az amerikai indexekrol P/E alapon.. szerinted tularazottak az indexek es , ha igen mennyire?

4,
Szerinted a FED esznelkul bedonti az amerikai tozsdeket es , ha igen akkor ezt milyen kenszer hatasa alatt teszi?

Nem kotekszem, tenyleg szeretnek Toled tanulni, ha lehet...
berlini
berlini 2015. 08. 11. 22:19
Előzmény: #976256  berlini
Itt egy lista nagy amerikai cégekről, ahol a P/E 11 alatt van.
Én inkább ezekre koncentrálnék.

link
berlini
berlini 2015. 08. 11. 22:13
Hát Nostradamus elbújhatna mögötted.
Már 3 éve mondod egyfolytában, hogy hatalmas zuhanás várható (gyakorlatilag azonnal az amerikai részvénypiacokon.
Azóta emelkedtek az indexek 50%-ot.
Hatalmas buborékot vizionálsz, miközben az amerikai részvények érdékeltségére általánosan használt egy évre előremutató P/E a mellékelt link szerint épp hogy a 15 éves átlag felett (most kb. 17),van igy abból nem lehet levezetni egy egészséges 5-10%-os korrekciónál többet.
(Mellesleg a S&P500 részvényei 2000 és 2006 között sokkal jobban voltak felülértékelve mint most és a 2008-as válságot sem egy részvénytúlértékelés váltotta ki.)
link
Kinát meg ne keverjük ezzel össze. Ott az átlagos P/E 50 körül van, igy az elmúlt hónapok korrekciója jogos.
Nem csodálkoznék azon, ha a mostani katasztrófális részvényárfolyam jóslataid sem jönnének be.
Törölt felhasználó 2015. 08. 11. 21:57
Előzmény: #976253  pomperj
Papa! Ne az igét hírdesse már évek óta, hanem tessék shortoljon!
Ja hogy azt nem meri?! Miért nem? Mert azóta bizony a gatyáját is elbukta volna, de az igehírdetés megy tovább rendületlenül, és még csodálkozik ha páran igencsak odaolvasnak magának! Lesznek még többen is! Másokat hányszor ugratott be ezekkel a igékkel? Nem irták meg magának mikor a bányászai napi 10%-t estek? Ja hogy maga, mint azt irta itt utólag már eladta. Most kajánul röhög azokon akiket beuratott?
Törölt felhasználó 2015. 08. 11. 21:51
Előzmény: #976244  Törölt felhasználó
Leszedtem a minuszt rolad.., cserebe tedd fol az OTP chartod.., az enyem igy nez ki...;
link
link
pomperj
pomperj 2015. 08. 11. 21:50
Előzmény: #976251  Törölt felhasználó
En is sajnalom, hogy a figyelem kapacitasod 5 sor. Sorry, tulertekeltem.
g-the-puntist 2015. 08. 11. 21:44
Előzmény: #976247  Törölt felhasználó
Gondoltam, hogy ismered, csak a mínusz annyira megdöbbentett , hogy a humorjeleket is lehagytam...
Olyasvalaki lehet, aki annyira longban áll, hogy még azokat is minuszolja , akik akár csak kérdeznek Pomperj -től.
Törölt felhasználó 2015. 08. 11. 21:42
Az első öt sorig jutottam, nem találtam meg benne a konkrét választ! Nagyon sajnálom... de azért köszi
macibear
macibear 2015. 08. 11. 21:40
Előzmény: #976247  Törölt felhasználó
Szia Mikkmakk!

Látsz esélyt rá, hogy a DAX 11k alá jöjjön?

Kérdésemben semmiféle hátsó szándék nem lakozik. :)
Nekem tényleg hiányzik a 11k alatti szint. Kíváncsi vagyok a véleményedre megcsinálhatja-e?
pomperj
pomperj 2015. 08. 11. 21:38
Ignoralom a szemelyes zonget az OTP-vel kapcsolatos velemenyemre, es kivetelesen valaszolok.

1)SPY virtualis terben, virtualis arkepzesben van.

Ott van, ahova 7 ev alatt zero kamat es 4 trillio USD, mint QE progamsorozat utan, a tortenelemben soha nem latott kozponti banki felpumpalasa utan csak felmenni lehetett.
A leheto legmagasabb allapotban lebeg, valahol Mohamed koporsoja felett.

2)Ha ma Mo-on bevezetne a kormany a 350eFt minimalbert, es minden mas dolgozo beret felemelne a haromszorosara, nos, akkor ez jo hasonlat arra, hogy mi tortent a USA tozsdein. Az SPY tobb mint haromszorosara ment fel.

Meddig is lesz kepes a magyar kormany ezeket a bereket fizetni? Igen rovid ideig, kiveve persze ha penzt nyomtat.
Tegyuk fel, nekifog es nyomtatja a penzt. Egy ideig igencsak orul majd mindenki, euforikusan imadni fogjak a kormanyt.
Aztan egy ido utan kiderul valami: a tobb penzert egy kis ideig lehet tobb arut kapni, aztan egyre kevesbe lehet, a vegen meg nem, sot, kevesebbet. Es, amikor majd egy napon kiderul, hogy senki nem jart jol, hova is zuhannanak vissza a nepszerusegi mutatok?

3)Nos, ilyen a helyzet most, az SPY ebben az allapotban van: a virtualis magasban lebeg, leggombok tartjak, amiket a FED pumpalt fel.

Szo sincs normalis invesztori magatartasrol mar 6 eve: mindenki a pumpat (FED) figyeli, a realitas senkit nem erdekel regota. Sot, "minel rosszabb, annal jobb" pszihe mukodik regota, mert akkor tovabb tart a pumpalas.

4)Csakhogy. Tavaly oktober ota nincs QE. Es iden ev vege elott elindul a kamat a masik iranyba. A piac mar ezt diszkontalja, lasd bond arfolyamok, USD felertekelodes, stb.

A Magyar analogiaval: elfogyott a kormany penze, es ezzel elfogyott a veluk egyiranyban tradelo comparador burzsoazia batorsaga (sajatreszveny vasarlas, meg tobb adossag csinalasa, margin szamlak, stb) is.

4)Visszajon a valosag. Mindig visszajott, a tulipan mania utan is, a Missisipi Enterprise utan is, 1929 utan is, Japanban 1990 utan is, mindig.

A virtualis terben lebego koporsot tarto leggombokbol ereszteni kezd a helium. Es lassan elindul lefele. A kozponti bankok pszihologiai trukkjenek, hogy itt az orokke emelkedo csoda-reszveny, nos, vege szakad. Es lassankent felismerik az emberek, hogy mi a valosag: virtualis penzbol ment fel, valos penzbe jon vissza.

Ma meg sokan azt hiszik, hogy ez a krealt, FED, EU, PBOC, MNB, stb. altal letrehozott mesterseges tozsde-vilag, nos, az a realitas. Es nem hiszik, hogy az egy atmeneti virtualis latomas, sima delibab, ami a fokozatosan lehulo levegoben eltunik.

5)Pedig igy lesz. Eppen ugy, ahogy a haromszoros fizetesrol is sokan azt gondolnak, hogy “megdolgoztam erte, jar nekem ennyi!” Van egy hirem nekik.

A helium szokik mar. Kinaban a folyamat sokkal gyorsabban jatszodott le, eleg volt a virtualis arszinvonal eleresehez masfel ev, es mar jon lefele a koporso. Eddig mindig mindegyik lejott. Mohamed egyedul marad.

6)Ami azt illeti, igen, en ala becsultem az emberek megteveszthetosegi kapacitasat. Es tul becsultem a jozansagra valo kepesseguket.
Tevedhettem 1 vagy 2 evet, az nem is sok 7 ev idotavlatban. A varhato vegeredmenyben, ami a kovetkezo 7 evben a realitas visszaterese lesz, nos, abban nem tevedtem egy fikarcnyit se.
macibear
macibear 2015. 08. 11. 21:37
Előzmény: #976243  pomperj
Én csak annyit látok, hogy a pénteki csúcsot követően megszaporodhatnak a nyitóhoz képest legalább száz forinttal lejjebbi napi minimumok. Mostantól kb a 10-15. kereskedési napok idején.

Az előző napokban az volt a kérdés, mikor és hol fogunk valmiféle aljat? Most az, meddig megyünk fel péntekig? Annak a csúcsnak az értékétől függ meddig megyünk le azokkal a napi zuttyokkal.

Otika a saját útját járja. Kicsit elszakadt a világtól....
Törölt felhasználó 2015. 08. 11. 21:26
Előzmény: #976246  g-the-puntist
:) köszi ismerem a chartot, csak azt szerettem volna, ha Pompi fésztufész kivesézi április 30-tól.. de csak egy mínust kaptam a kérésemre:D... király
g-the-puntist 2015. 08. 11. 21:18
Előzmény: #976245  g-the-puntist
bocsi, 4.alulról
g-the-puntist 2015. 08. 11. 21:17
link

2.oszlop , alulról a 3. kurzorral megjeleníthető a chart.
Törölt felhasználó 2015. 08. 11. 20:09
Előzmény: #976243  pomperj
Bemutatnád az Spy-t, hogy épp most hol jár? Kérlek ismertesd, hogy épp milyen fázisban jár az árfolyam! 2015. 04.30-tól épp hol tartunk most? Köszi!!
pomperj
pomperj 2015. 08. 11. 19:55
Előzmény: #976236  zkktib54
A Kinai hatas szerintem meg nem diszkontalt BUX-ban;
Shanghai leertekelesi napon nullaban zart, yuanban nem volt mozgas nap vegere. A devizahatas viszont azonnal atment a DAX, CAC, stb. indexekbe.

Az SPY mai kepe se arra utal, hogy "china panic over".
Erdemes megnezned:
EEM ma leszakadt a decemberi melypontja ala;
igen a decemberi ala (!), (hol is volt OTP akkoriban?) Vilagos, hogy piszok nagy maradt OTP pozitiv divergenciaja a piachoz kepest, es kozel sem latni ekkora fundas okot ra.

ESR is szepen esett. EUFN tartja magat egyedul es viszonylag.

Ezek az elmozgulasok eddig az OTP araban nincsenek benne, vegkepp szinte semennyi eddig.
De nem fogadnek arra, hogy sokaig megveszi barki a mostani supportot. A szakadas akar nagyon gyors is lehet. Latsz sok eros supportot lefele a mostani alatt?
zkktib54
zkktib54 2015. 08. 11. 17:12
Előzmény: #976241  yossarian78
Nem ez a közeli rés az izgalmasabb, hanem azok, melyeket akkor hagyott, amikor 11000-ről lezuhant !
yossarian78
yossarian78 2015. 08. 11. 17:08
Előzmény: törölt hozzászólás
Be fogja tölteni a rést, ez a karmája!

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek