"A vállalati, és nem kizárólag a kkv-hitelállomány 2009 és 2014 közötti növekedése alapján vehetik igénybe a bankok a Varga Mihály által kedden bejelentett, összesen 10 milliárd forintos bankadókedvezményt 2016-ban - derül ki a Költségvetési bizottságnak a parlament honlapján megjelent módosító javaslatából. A banki adatok hiányosságai miatt nehéz megmondani, mely bankok lehetnek ennek a legnagyobb nyertesei."
Hát pedig egyértelmű: az államiak.
FHB,MKB,BB
Én longban vagyok érdekelt, és mivel nincs szabad cash-em (csak kunám, vagy punám), még a higítás sem működik.
7000-es OTP-t nem vizionálok (bocs).
De bízok benne, hogy ez a mostani esés inkább csak a köcsörögökkel függ össze, nem pedig mással és felfogható lesz utólag a nagy menet komolyabb, egészséges korrekciójának.
Ügyes volt,aki tudta,hogy ennyire alul fog teljesíteni az OTP, én nem számítottam rá.
5200-nál van egy támasz,de ha ilyen harmatgyenge, akkor kicsit megkérdőjeleződik az emberben,hogy tartani fog-e.
Ez volt az egyetlen blue,amely a BUX mellett 4 éves csúcsra tudott menni , ergo ez a legerősebb. De pont ezt ütik úgy,hogy a BUX köszöni,jól van.
Szerintem ha nagy forgalommal vissza tudna menni 5500 fölé,be tud konszolidálni az 50 napos fölött, akkor az egész bear kezdeményezés törölve.
Amilyen hektikus a piac,azt sem tartom elképzelhetetlennek,hogy még ma visszazár 5500 fölé.
Pirinyó minyó forgalom is elég ma a leszakításhoz. Lehet, hogy naív vagyok, de még mindig nem zárnám ki, hogy lesz még egy svédcsavar a történetben (pl. egy görög látszatmegegyezés hírére). Amúgy itt a topicban az általad sokszor indikátornak tartott szentiment is kezd pesszimistává válni és a portfolio elemzői is útálják az OTP-t, megannyi potenciális biztató jelek..:)
Ezért tartom a nagyobb pakkot TBSZ-en. Elvan ott mint a befőtt. Oszti meg a tejszinhab a tetejére.
Nem is értem, ki az aki azt hitte, majd töretlenül uppol végig hónapokig. Aki shortol, shortolja, esős nyári napok vannak, a longos longolja -akinek nem kell azonnal a pénz az ülje ki a mostani korrekciót. Valami stratégiája csak van a népnek...
Igy is mmondhato;-)
De valoban: ha Eltolcsy 1.5%-ra megy le, a nemet kamat meg kozelit az 1%-hoz, akkor valoban: ki fogja venni a HUF-ot es azt az allampapirt?
Lesz az a masfel 3.5% is, hamarosan. Vagy HUF masirozik 350 fele, gyorsulo tempoban. Lehet valasztani.
De mit csinal majd az a 1.5M Magyar befekteto, aki "biztos" allampapir alapba tette a penzecskejet? Vajon meddig nezi, ahogy olvad?
Én 5300-on várom lassan másfél hónapja. Az az első vételem, lefelé veszem tovább (5100 a következő). Egyetértek, gyűjteni kell hosszúra, de a vágtát korrigálni kell, h egészséges emelkedés lehessen.
Jah és milyen szépen terik be a bankokat és az egyszerű embereket az állampapír csapdába. Közben Matolcsi meg mosolyogva játsza az atyaúristent zuhanó forint mellett!
OTP részvényesek ide!