En azt gondolom, hogy tegnap egy "kamu" b hullam volt felfele (+4.4%, forgalom nelkuli emelkedes 3680-rol). De mivel ilyen eszelosen magasan zart, innen aligha fog 3700-ra egy nap alatt leerni, az tul nagy eses volna. Szoval inkabb tobb napos esegetes lesz, havi zaro 3750 korul. BUX nem utott uj csucsot, csak a telekom kitorese (?) miatt zart zoldben. Tomesnek tunik a tegnapi nap.
Orosz leminositesrol: Ha jol emlekszem, Magyarorszagot 2011-11-24-en vagtak bovliba. Erre masnap orias ressel esett 7% korul, es nos, azota nem volt az arfolyam olyan melyen, mint aznap. Oroszorszagban is hasonlo varhato. A lemaradok is kitaraznak, es onnantol orosz piac bull.
ESR tegnap -6%, gondolom a fentiek miatt.
USD/RUB amikor legutobb neztem 67 korul volt, elviselhetetlen szinten, ebbol ma akar minipanik is lehet. Szinten a fentiek miatt.
Ha OTP-vel trukkozni akarnak, akkor ma 3700-on nyit, ezzel a c hullam kesz is, es onnan mehet felfele akar egesz nap.
KB58-nak: neked megvan az a szuper tulajdonsagod, es jozan eszed, hogy nem hallgatsz senkire innen a forumbol. Mert hiaba mondja neked akarki, hogy "3400-on vegyel", vagy "3800-rol short", nem leped meg ezeket, hanem kivarsz addig, amig ezek biztosnak tunnek. Csak addigra mar ezek a hullamok veget is ernek. Kontra, mint asz trader benyit egy shortot 3850-rol, egy-ket tickre a toptol. En, mint megfontolt lemarado, lefordulas utan 3800-rol. Kontra beall egy tickre a 3680-as fibo szint fole, es a reggeli leszuraskor mar fordult is, 5%-ot kaszalt egy ejszaka alatt. En, mint megfontolt lemarado, a leszuras utan zarok 3700 korul, szereny 2% hozam brokerdij levonasa utan. Es ezutan jonnek a lemaradok, es sajnos ok vannak a LEGTOBBEN, akik 3740-en, mar az emelkedesben benyitnak egy shortot.
Szoval, nezegesd az OTP chartokat, meg az elemzeseket, amiket profitline, questor, kbc csinal. Ott fogod latni a legfontosabb indikatorokat, amelyeket ok hasznalnak. Aztan azok alapjan, ahogy ott elemeznek, te is kezdd el az Amibrokerben ezeket az indikatorokat nezni. Alakitsd ki a SAJAT velemenyedet a reszvennyel kapcsolatosan. Hasznald a forumot arra, hogy ebben a velemenyedben masok megerositsenek, vagy masok ervekkel alatamasztott gondolatai radcafoljanak. Tanulj a forumbol. Lehet sokat.
Hát azért még az orosz leminősítés bekeverhet szépen... illetve a súlyosbodó Ukrán helyzet...
A másik oldalon az örült dax long a QE-val a hátán...
Az én számozásom szerint még mindig áll a short lehetőség, sem a nagy négyes felfele, és a hiányzó ötödik lefele, sem a másik verzió szerinti mai felfele b hullám nem nem ad okot még a shortparára... még nem... de lehet olyan is, így érdemes figyelni.
Van egy olyan verzió is, miszerint most egy x hullám jön fel megint... mint anno 3500-ról... ez magasra vihet... akár 4150-4200-as magasságokba is... viszont utána megint új alj jön...
Szerintem továbbra sem zártuk le az esést, mint korábban írtam Pomperjnek.
Az biztos, hogy érdekes helyen vagyunk... itt is több minden eldőlhet most...
Napok kérdése és kiderül...
Nezd meg pl. Dick Diamond-ot. En tanultam nala. Es vedd meg az uj konyvet amazonbol.
Hadd tegyem fel a kerdest forditva. Hallottal valaha meggazdagodott ujsagirorol? Aki milliomos lett? Tudod, azok az emberek, akik a hireket gyartjak, amiket olvasol? Ha nem, ne olvasd oket;-)
Sokszor említed az endogén folyamatokat, Elliot-ot stb.
Én nem hiszek benne, de alapvetően nyitott vagyok.
Tudsz mutatni nagyobb befektetőt/gurut/alapot, aki/mely dokumentálhatóan felülteljesíti a piacot, és ez fajta hullámelemzés áll a stratégiájának középpontjában?
#7647 tberki:
Jogos es jo kerdes.
Nekem az a tapasztalatom, hogy MINDIG a technikai kep fodul eloszor. Es amikor az tortenik, mint most, akkor az "erzelmi kep": tehat az invesztorok kozhangulata is, es a Funda kilatasok es profi reportok projekcioi is, mind a melyponton vannak,
Semmi nyoma a fundas fordulatnak, sot a legroszabb kilatasokat sejteto fundamentalis elemzesek meg akkor irodnak.
Szoval, a fordulat idejen ne keress, es ne is varj jo funda hireket, mert soha nincsenek. Az erzelmi hangulat meg azert rossz, mert a melyponton az invesztorok kb. 99%-a viz alatt van. Mitol lenne bull hangulatok? Ennek igy is kell mukodnie.
Az OTP-nel a fundas jo hirek eloszor 2-3 honap mulva jelennek meg, majd a bull (1) hullamanak vege tajan, joval feljebb.
#7644 denon
A politikai, terorizmui, haborus hir nem mozgatja a tozsdet. Max, 1-2 napra. Ha megmutatom a 2015 napos chartot, fogod tudni kijelolni, hol volt Putin akarmije?
5 honap mulva ki tudod jelolni OTP charton, hol volt gorog valasztas?
Kizart.
A hirekre valo tradelesi hajlam a kezdo kis uttorok modszere. Lepj tul rajta.
A tozsdenek endogen a mozgasa. Azt tanuld meg, azt manapsag Elliott (Prechter, Caldaro, Futia, Neely), es Johanson, Sornette tanitja matekosabb alapokon.
#7659 mathsmath
Igen, (i)of1 talan megvan, (ii)of1 tart. Amint 1860 fole tor, megindul (iii)of 1.
Good luck.
Törölt felhasználó2015. 01. 26. 17:30
Előzmény:
törölt hozzászólás
Az megvan, hogy gorog F16-os lezuhan egy NATO gyakorlaton Spanyolorszagban ... pont a mai napon? Egyes cinikusok szerint akar ez metafora is lehet ...
OTP részvényesek ide!