Először a konkrét kérdésedre a válaszom.
Nem feltétlen várok új aljat (3915 alá) csütörtökre. Én tényleg csak annyit látok az RSI forecastomból, hogy csütörtöktől felfele megyünk több napig.
Titokban van egy 4600-as verzióm. A-B-C fel 3726-ról. Egyelőre nem vetném el, de meg sem erősíteném. Mostanság időben 50%-os hullámokat csinálunk. (3500-4970-3726-és a lehetséges 4600). Hiányolom a trendirányú 61% és a korrekciós 38%-os időtartamú hullámokat.
Jelentheti ez esetleg forduló közeledtét?
És itt jön a lényeg, amit én szeretnék kérdezni Tőled. Nagyon nagy (teljes) időtávon látszik, hogy egy nagy hsz alakult ki. 'e' hulláma volt a 3500. Tuti, hogy innen feltétlen lefele kell mennünk?
Másik: Elliott ír ugye a hármasok megjelenéséről. (5300-ról gyönyörű hármasok jönnek le.)Azt is írják követői, hogy ezeknek a hármasoknak a vége már nem FIBO szinten, hanem valahol a fundás alapokon nyugvó értéken landol. No ez aztán nagyon távol van tőlem. Fundásan hol van az OTP értéke?
Múlt hét csütörtökön egyik fórumozó társunkkal úgy belegabalyodtunk ebbe a nagy tf-es, hármasos verzióba, mint kiscica a gombolyagba ... :)
Kedves Janos,
azt gondolom hogy a hozzad cimzett hozzaszolasok tulnyomo reszeben megadjak a kello tiszteletet (nyilvan vannak kivetelek). Kerlek te is ilyen modon valaszolj, nem eloszor es valoszinuleg nem utoljara van olyan undorito kioktato stilusod hogy kinyilik az ember zsebeben a bicska. Lehet hogy van olyan hely ahol ez meno vagy illo, de azt gondolom sokak neveben mondhatom hogy itt nem az. koszonom ha megfogadod. udv, tberki
Kedves Janos,
azt gondolom hogy a hozzad cimzett hozzaszolasok tulnyomo reszeben megadjak a kello tiszteletet (nyilvan vannak kivetelek). Kerlek te is ilyen modon valaszolj, nem eloszor es valoszinuleg nem utoljara van olyan undorito kioktato stilusod hogy kinyilik az ember zsebeben a bicska. Lehet hogy van olyan hely ahol ez meno vagy illo, de azt gondolom sokak neveben mondhatom hogy itt nem az. koszonom ha megfogadod. udv, tberki
:-D
Tök jó. Úgy néz ki, hogy megváltozott az álláspontunk...eddig én voltam az optimista, most meg te lettél... :-D
Én kicsit fenntartással kezelném ezt. Szerintem a felfelé való mozgásnak csak a 4200 átütése után lenne tere, ugyanis ez az ellenállás. Aztán a felmenetel maximuma pedig egyelőre kimerülne kb 4400-ban, mert ez egy lefelé tartó hosszútávú trendvonal, melyet már nagyon régen ütött át Otika.
Meg aztán számomra több indikátor is inkább jelez shortot, mint longot... :-(
Igaz, lefelé sem nagy mozgást várnék, mert 4000-4100 támasz neki.
Mint korábban is írtam, szerintem nem nagyon van mozgástere szegénynek, ezért egyelőre kerülendő.
De ha mégis valamilyen mozgás előjelzésére kényszerítenének, akkor inkább én lefelé várnám sajna... :-(
Az elmúlt napok emelkedése is csupán csak a korábbi brutál esés korrekciója eddig.
Nagyon úgy néz ki, hogy szerdán-csütörtökön fog valamilyen aljat otika. Hogy hol, azt meg nem mondom, mint ahogyan azt sem meddig megy fel előtte a mai nap. Benne van a 4200, de lehet délelőtt már láttuk a csúcsot.
Az viszont egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy a szerda csütörtöki alj után elindulunk felfele. Nem kicsit, nagyon ... :)
Elvileg most a következő tanács adható. Szerda környékén zárni a shortokat, fordítani longba. A longosok pedig tartsanak ki, hamarosan megint ezen a szinten leszünk és valszín megyünk tovább fel.
Tudom 3200-re vártam (várom) december elejére otikát. Ezen a most leírt mozgás nem változtat. 5-10 napos hullámokat vadászok és próbálok meg előrejelezni.
OTP részvényesek ide!