Na ez Magyarország...és nem a Blikk, meg a Story magazin írta ezeket. Egyébként szerintem ez a mai utolsó órában történt esés technikai és nem fundás. Ez hülyeség, hogy egész nap maszatol, majd zárás előtt egy órával 8 milliárdos forgalommal beverik. Ezt ma muszály volt dobni, ennyi.. Meggyőződésem, hogy ezt vissza adja a jövó héten. Ha nem, akkor nagyot tévedtem és szoptam, mert longban vagyok...:)
Annak azért örülök, hogy Sárpaca megint hatalmasat nyert. Kb. 3-4 éve írogat ide és azóta csak sikeres kötései voltak. Hihetetlen tehetség..:)DD
Na ez azért, f@sza: az MSCI-vel kapcsolatban a következőket lehetett olvasni.
- OTP súlya az indexkosárban 0,13 százalékról 0,01 százalékra csökken (tozsdeforum.hu)
- Az MSCI Magyarország index összetétele nem változott (portfolio.hu)
- az OTP súlya 0,13 százalékról 0,12 százalékra csökken (origo.hu)
- az ország súlya 0,29 százalékról 0,28 százalékra csökkent (hvg.hu)
Kicsit benézte a piac az MSCI feltörekvő piaci indexének tavaszi átsúlyozását. Annyira lefoglalta a szereplőket a Richter feljutási esélyeinek latolgatása, illetve a Magyar Telekom kieséséről szóló, alaptalannak bizonyult pletyka, hogy mindenki elfeledkezett az OTP-ről. Ezért kelthet meglepetést a bankpapír mostani korrekciója.
Az OTP súlya az indexkosárban 0,13 százalékról 0,01 százalékra csökken, ami azt jelenti, hogy az indexet benchmarkként követő intézményi szereplőknek 1,11 millió darabot kell kiszórniuk a portfóliókból ma estig – mondta Horváth Ákos, az Equilor elemzője.
ráadásul 100% volt, hogy 29-én jó hír jön Brüsszelből+oszti is még aznap lehetett venni utoljára, szóval a 29-én indított shortott valljuk be, csak a "nagyok" tudhatták, hogy jó lehet....benne volt egy 5400-5500 is akár szerdán a jó hírekre+osztira...viszont az -2%os szerdai nap + elég jó forgalom lehetett jel, hogy itt valami nem kerek...osztivágás előtti napon esés nem jó omen
ahogy látom 27-én volt egy 2,5 MRDos gyenge nap, majd onnan végig nagy forgalom...talán ez jelezhetett, igaz 28-án a 9 MRDos forgalommal ment 5300ra és majdnem maxon zárt, szóval nem adta magát azért a short annyira
Nekem is. Aki most záróban meg előtte megvett 1 milliót az nem véletlenül tette. Az MSCI-nek adni kellett, de aki vette nem hinném hogy megengedné a lezúzást 4900 alá. Akkor mi értelme volt. Hagyták volna limitre vágni záróban.
OTP részvényesek ide!