Ezert irtam mar a multkor is h mar vagy 10eve bovliba kellett volna vagni az osszes nyugati orszagot, mert ami gdp noveles volt szinte megegyezett a pluszba kibocsatott kotvenyekkel, amik ugye egyre nagyobb mennyisegben jarnak le es fizetni kellene, csak nincs mibol..
Általában ha nagyobb beszakadáson van túl egy index szinte mindig pár héten belül beteszteli a leszúrást sőt a legtöbb esetben 2-3%ponttal alá is megy!
Igen, ebben igazad van, hiszen már jómagam is adtam/vettem piacin, úgyhogy volt olyan, amikor mások számára én is a semmiből bukkanhattam elő. :) A legzavaróbb viszont az, hogy a könyvben is mindkét oldalon csak az öt legjobb ajánlatot látom, tehát igazából még a "látható" ajánlatokból sem látom mindegyiket. (De szép szóismétlő mondat...)
Azt viszont tényleg úgy tapasztaltam, hogy amikor a könyvben a látható öt legjobb eladási ajánlat mennyiségben (azaz az, hogy hány részvénytől szabadulnának) jelentősen meghaladja a vételi oldalt (a venni kívánt részvények számát), akkor az árfolyam stagnál vagy emelkedni kezd. Fordított esetben viszont (tehát amikor az ajánlati könyv túlkeresletet sugall) az árfolyam inkább csökkenni kezd. Ki érti ezt? :)
OTP részvényesek ide!