W vagy L mindegy mindkettő szar, a makrók gyengék és lassan még gyengülnek. Mivel a tőzsde fél évre előre áraz ez a júliusi- augusztusa para lecsapódik a reálban is ősz végére...
2088 -ban is két hullámban jött a nagy szar aztán még rá félévre 2009 márciusában. Most sem egy hét alatt fogja az Oti kiheverni...aki hosszabb távra vesz annak még bőven van ideje..
Tények:
- Április óta eső trendben vannak a papírok
- esésekben a forgalom brutális emelkedésben egyre kisebb
- 200 napos alatt vagyunk
- már az 50 napos keresztezte a 200 naposat (halálkereszt)
- frank fennragadt magasan
- iszonyú túladottság volt
- még 4800 felett is csak eső csatornába lesz
- ekkora pánik (sérülés) nem múlik el nyom nélkül (többször fog még megindulni lefelé is erősen)
- inkább a kiszállókat mint a beszállókat fogják keresni
..stb
Ha a világgazdaság nem omlik össze és a para lecsendesedik 2 éven belül ott lehet majd az árfolyam.
Oroszországból jön majd szerintem az OTP nagy fejlődése.
Törölt felhasználó2011. 08. 15. 11:16
Én 5.861.-Ft -os átlaggal hűvösölök!Valamikor 2010.április-május óta!Köszönhetően nekem első sorban!Dehát stoppot nem merek betenni!Mert akkor meg megszabadítanak a pénzemtől,ha akarom,ha nem!Várok!Majd csak felvirágzik kis hazánk!Vagy a "bodza"!:)))))))))
Érdekesen és nem egyedüli esetként gondoltam,hogy 7000 után 6200 jó vétel és megáll,majd 5600-on gondoltam ugyan ezt és még folytathatnám.
Inkább ott rontottam el,hogy utána már nem bíztam abban hogy 6300 is lesz és mivel már 4500db oti után nem akartam több pénzt betenni így sávosan kiszálltam egy részéből,ez a rövid tórténetem az otival!!!
én 8000-es otival rendelkező 60 éves nénit ismerek.
különösebben nem izgatja, pedig már rég higíthatott volna, és ki is szedhette volna. más kérdés, h nem mer, vagy nem akar, vagy nem tud több pénzt beletenni az otiba.
Nem hinném,azt viszont eldöntöttem,ha egyszer kiszállok az oti-ból többé nem veszek magyar rv-t,csak hatizom talán.
Egyébként meg,már régóta csak amcsi és német rv-kkel foglalkozom,az más világ de az sem könnyű zsömle.
Az nem gáz ha valaki ott vett (feljebb vártad, ez van...).
Az a sok kollega volt a gáz akik lehülyézték azokat akik már nem mertek ott beszállni. Ők voltak a vészmadarak, akik "nem fogták föl", hogy "nemsokára 18k lesz"
Ne érts félre nem rossz szándékkal írom, nem önigazolásként (én is egy ilyen vészmadár voltam).
Úgy íro mezt hogy most én is be vagyok ragadva igaz "csak" 4960-ról....
Fura nézni, hogy itt a tőzsdén mennyire nem működnek a közgazdaságtan alapszabályai. Az egyetemen azt tanítják, hogy a túlkeresletnek felhajtó, a túlkinálatnak pedig letörő hatása van az árakra. Az OTP esetében percek óta határozottan az eladói oldal erősebb, az árfolyam mégis emelkedik. Itt a BÉT-en a longhoz az kell, hogy sokan akarjanak szabadulni a részvényektől. :)
Törölt felhasználó2011. 08. 15. 11:06
Állítom vennék itt, akkor tuti lefordulna a lóról!
OTP részvényesek ide!