Módosítják, mert feltehetően már többet látnak a dolog végéből, mint az elején. ott még ennyire sem tudták pontosan belőni.
És mivel a tőzsde előre áraz (időtávon lehet vitázni), akár még az is elképzelhető, hogy ez már tényleg csak paráztatás, és jön a "kánaán". (majd, egyszer, de már belátható időtávban)
már csak azt nem értem, hogy ez nekem miért nem logikus?! ha a kbc-nek olgozik, akkor onnan kap fizetést, nyilván azt csinálja amit a fönöke/felettesei mondanak! :) na mind1 - nekem így jön le!
Igen, kiderült, hogy az Amerikai Róbert Bácsi a konyhájával ( link ) meg az extra felvett állami hitelek tartották úgy-ahogy életben a gazdaságot, de Endzsinek is kezd elege lenni a vérszívó autógyárosokból meg bankárokból.
Káplár véleménye szerint ez továbbra is medvepiaci rally, ám 4-8 hónapos ilyeneket is láttunk már, így akár nyár közepéig vagy végéig is irreálisan magasan maradhatnak a részvényárak. Nehezíti a befektetők helyzetét, hogy nagyon kevés olyan szituációt láthattunk, ahol long üzemmmódból shortba váltott a piac.
Káplár szerint a forgalmat érdemes figyelni: ha a BUX 15 800 fölé megy záróban nagy forgalommal, az izgalmas jel, megnyitja a teret akár a 17 ezres szintig. De igazából ehhez még korán van. A piacokat jó eséllyel a következő, július 10-étől induló és két-három hétig tartó amerikai gyorsjelentési szezon fogja kiábrándítani. Akkor már esetleg hiába a jó makrók, a bizalom nem lesz meg. Az is elképzelhető, hogy még ekkor sem jön a lefordulás, és az optimizmus az utána következő negyedévben is kitart. Ebben az esetben szeptember-októberben lesz csak igazi korrekció. De bármelyik verzió valósul is meg, egy biztos: korai még shortolni.
OTP részvényesek ide!