"Mi a tőzsde? A piacgazdaság egyik vívmánya? Szervezett, központosított tőkepiac? Egyenes út a sokak által vágyott anyagi függetlenséghez? Bla bla bla. Semmi más, csak egy legális módja annak, hogy az egyik ember elszedje a másik pénzét. A résztvevők 10 %-a szedi el a többi 90 % pénzét, ezt nem árt tudni. Ha lusta vagy tanulni, veszteni fogsz. Ha túl okos vagy, veszteni fogsz. Ha nem bírod a frusztrációt, veszteni fogsz. Ha nem tudsz alkalmazkodni, magadon csiszolgatni, veszteni fogsz. Igazából nagyon keményen kell pedálozni, hogy nyerőben legyél. Ezen a lapon egy amatőr spekuláns számol be kalandjairól."
"én is tőzsde cápa akarok lenni, de lehet ezt más munka mellett? mit mond a könyv?:)"
O hogyne! A könyv tömören azt mondja, hogy ket "en" viaskodik bennünk: az "ösztön-en" es a "felettes-en". Ezek ide-oda cibalnak minket: vegyek? ne vegyek? eladjam? ne adjam? tözsdezzek? ne tözsdezzek? draga? olcso? Ezek az erzelmek, amik vesztesegbe kergetnek minket. Akinel viszont megvan a tudas, a tapasztalat (nem par rongyos honap vagy ev, inkabb evtizednyi, benne bika, medve, es Kosztolany szerint legalabb ket tönkremenetel, es ami a legfontosabb: egy rendszer), annal belep az "En", a racio, az ertelem, a tudas, ami lesöpri a ket viaskodo "en"-t a szinröl, es lehetöve teszi, hogy a Donaldok sürü, örök bukdacsolo, nyeresegeit fennhangon szetkürtölö es vesztesegeit melysegesen elhallgato taborabol atallhassunk a Dagobertek ritka, hüvösen elegans, diszkret, nyeresegeit csendesen szamolgato taboraba.
Te (ti) hova szeretnetek tartozni?
100 napos vagy 200 napos mozgótátlaggal (vagy mindkettővel) kereskednek a profik ezzel a kiszámíhatatlan papírral? Nekem a legtöbb indikátor lefele mutat, de szerintem holnap rally lesz megint, ha lefelé várjuk akkor mindig emelkedik.
Üdv!
32 hónapja olvasom a fórumot, köszönet mindenkinek a sok hasznos információért, reáladatokért, stb.
KBC ügyfél vagyok, és eddig úgy tudtam, hogy a DT ügyletek ha valóban teljesülnek napon belül, akkor az alacsonyabb brókerdíjat nem számolják fel. Vagy ez a KBC-nél nincs így?
OTP részvényesek ide!