Ennek nincs értelme.
Felesleges személyeskedni.
Nem Te, Ő, én találtuk ki ezeket a szabályokat, törvényeket.
Tudja mindenki, hogy mindenhol sz@ros gatyákkal van tele minden, de ki mer ezekhez hozzányúlni? :D
Jaj, nicsak ki beszél akinek ékezte sincs. Már megbocsáss, de hónapok óta csak kötözködsz mindenkivel baromságokon, közben folyamatosan bux. Befejeztem veled beszélni én is, uncsi a dumcsi.
Te nagyokos!
Én aki 40 éve befizetek és soha nem kapok vissza semmit,persze ,hogy tele van a tököm veletek ,rendőrökkel,katonákkal,tanárokkal, nyugdijasokkal, roknyugdijasokkal,önkormányzati láblógatókkal diákokkal, tűzoltókkal ápolókkal,közutkezelőkkel,fináncokkal,fogyasztó védőkkel,bányafelügyelettelPOLITOIKUSOKKAL stb-stb mert már nem tudok TÖBBET adni
Meg még itt van az ETNIKUM is a nyakamon!
Te nagyokos ,hogy birnád?
Mehettem volna én is erőszakszervezetbe de én nem voltam hozzá elég hülye.
Indikátor? :))) Pl. tavaly az IMF hitel. Ha nem adják, már államcsőd lenne, fizetésképtelenség bejelentésével, 500-600 Ftos euróval. A hitel jó esetben idén még elég, nem hinném, hogy a tervezett 2010 márciusáig kitart. Utána mi lesz? Újabb hitel? Így is a GDP több mint 70 százaléka devizában denominált külső adósság... Tehát adósságcsapdában vagyunk nyakig.
1. Arról volt szó hogy a lakossági betétekre 6 vagy 7 milláig gari van nem?
13 milla OBA + fölötte állami garancia.
- OBA-ban feltételezhetően nincs annyi lóvé, hogy mindenkit kifizessenek, ha kezd bedőlni a rendszer.
- Egy államcsőd esetén tudod mit ér az állami garancia
2. az előbb irta valaki, hogy zárolják a számlákat, és abból fog élni az állam...
- Mármint a devizaszámlákat. A forintszámlával kitörölheted olyankor, bár inkább azt is hosszú távú államkötvénnyé szokták alakítani.
Érdemes megnézni az argentín vagy közelebb az izlandi példát. Nem akarom kelteni a parát, mert azért jelentős különbség az EU tagságunk is, ez igaz, de azért fiskálisan lassan el lehet gondolkodni rajta. Ha EU-ban is nagy gond lesz (Ausztria, pl) , akkor itthon megnézhetjük magunkat.
Na tisztázzuk a dolgokat. A fegyveres testületek tagjai 25 év szolgálati idő után valóban elmehetnek nyugdíjba, ekkor aí utolsó évben elért havi átlagkeresetük 65%-ára jogosultak nyugdíj gyanánt. Ha azonban a 25 év szolgálati idő elérésekor még nem töltötték be az 50. évüket, vagy nem egészségügyi alkalmatlanság, vagy létszámleépítés miatt lesznek nyugdíjazva, akkor az igy megállapított nyugdíj 50%-ára, vagyis a havi netto átlagkereset 32,5%-ára jogosultak nyugdíjként.
Itt a rendszerrel két baj van, egyrészt, hogy a 25. szolgálati évben +2 havi jubileumi juttatást kap a hivatásos, így ez megdobja a nyugdíjszámítás szempontjából releváns utolsó éves netto átlagkeresetet, a másik hogy az egészségügyi alkalmatlanság megállapításával nyilvánvalóan vissza lehet élni. Hogy mindezek mellett se érje meg 40 évesen nyugdíjba menni, azt kurva egyszerűen el lehetne intézni, egyszerűen fel kéne függeszteni a nem korbetöltött (értsd 62 évnél fiatalabb) nyugdíjasok nyugdíjának folyósítását, amennyiben munkaviszonyból származó jövedelemmel rendelkeznek. De rémlik mintha ezt már 1-2 éve be is vezette volna a kormány. Mert ugyanis ha nem dolgozhatsz mellette, akkor baromira nem éri meg ma 40 évesen akár 150 ezerrel nygdíjba menni, ha feltételezed, hogy még 25 év mulva is élni fogsz, ugyanis borítékolható hogy reálértékben a nyugdíjad minálisan fog emelkedni a következő 1-2 évtizedben.
Nekem egyik ismerősöm fiatalabb, mint én, és ebbe őszült bele, amiket látott esetek.
Idősebbnek néz ki, mint én, kb 10 évvel, az idegrendszere sem a legjobb.
nem tudhatod h mivel jár ez a munka...én sajnos látam és nem sajnálom tölük..mikor téged és a családodat fenyegitik...meg tudnék még mesélni...szerintem alul vannak fizetve..pl a tűzoltó bácsik is...tudom milyen érzés életet menteni látni h valaki meghal..és még sorhatnám..lelkileg.. nem lehet.ezzeket megfizetni...
Ahhoz hogy valaki elsajátítson egy szakmát kb 5 év szükséges (nem véletlenül ilyen hosszú az egyetem 1050 óta). Ekkor még csak szakember lesz. Ahhoz hogy sakk hasonlattal élve nagymester legyen valaki legalább10 év kell és persze kivételes képességek. Igy van ez a tőzsdézésben is. Lehet valaki über okos igyekezhet valaki 24 órán át tanulni vagy képezni magát lehet akkora akaratereje hogy hegyeket képes megmozgatni és persze lehet kő gazdag akkor se tud megszülni 2 hónap alatt egy gyereket. It takes time. Igy van ez a tőzsdézéshez értéssel is . Ki kell hordani.
Buddha se 2 napig ücsörgött a fal alatt nem véletlenül.
Tudom h ezt te tudod Maci de jó lenne ha többiek legalább elhinnék.....
te miért nem jelentkeztél annak????
senki sem tartott visssza...irigykedni ősi magyar szokás...te nem ezt tennéd az ő helyében????vagy te inkább fedél nélkült árulnál...????
ha 220 al ment el nyugdjba...és sokkal tobb mint előtte a fizuja volt, legyen 180...abből azért nem hinnám, hogy nagy lábon lehet élni..tehát elllen mondasz magadnak...
tudom, hogy off, de azé megkérdezném, a t. jelenlévőket, hogy ők mivel kompenzálnák, egy tűzoltó rendőr, börtönőr, katona határőr, 25 éves átlagostól éltérő munkáját, mert vannak fizikai követelmények, amiket teljesíteni kell, ha valakinek van egy gerincsérve az mehet a levesbe, vagy mondjuk romlik a szeme...megköszönik a részvételt,és amiért dolgozott évekig egyszer csak huss....vagy egy rendőr vag katona tűzoltó stb..felesége miért nem érdemli, meg hogy nyugodtan aludjon minden este, ugy hogy a férje mellette, és nem azon kell parázni, hogy reggel jazajön e, vagy 1 évig távol van a családjától...és nem látja felnőni a kölykeit...
plusz le kell mondani pár alkotmányos jogról...stb...
remélem a tőzsdén nem ilyen kevés információ birtokában hoztok döntést...
BTW intelligensebbnek tartom magam, mint hogy erről vitatkozzak...
további kellemes vasárnapot mindenkinek..
OTP részvényesek ide!