Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 03. 25. 17:57

A FIDESZ NEMZETI SZOCIALIZMUSA - LASSAN ELKEZDHETÜNK FÉLNI?  

Hát, én tényleg kezdek félni.....

bár azért remélem nem győznek.

na nem azért mert a maszop jobb, dehogy...de azért ezek a zsebhitlerek félelmetesek!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
petilaci 2016. 02. 17. 09:11
#160
Pajtika 2016. 02. 16. 18:21
Előzmény: törölt hozzászólás
#159
Varga: húzóágazat lehet itthon a fegyvergyártás
MTI
2016. február 16. 18:13


Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint tárcaközi munkabizottság dolgozik Magyarország fegyvergyártási képességének megteremtésén, mivel a fegyvergyártás hosszabb távon az ország húzóágazata lehet. A nemzetgazdasági miniszter ezt a tárca keddi sajtótájékoztatóján mondta, hozzátéve hogy a munkabizottságot Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára vezeti.

hirdetés

Egy kérdésre elmondta: a nemzetgazdasági tárcánál azon dolgoznak, hogy már 2017-re úgy állítsák össze a költségvetést, hogy annak a hiánya nulla legyen.

Egy másik kérdésre Varga Mihály kiemelte: a turizmus tavalyi rekordéve után olyan döntéseket kíván meghozni a kormány, amellyel az ágazat működését tovább lehet fejleszteni. Rámutatott: nem az a lényeg, hogy a kormányzaton belül melyik felelős szereplő irányítása alatt van a turizmus, hanem az, hogyan, milyen szerkezetben valósul meg az ágazat irányítása.
Pajtika 2016. 02. 13. 15:38
Előzmény: #157  Pajtika
#158
Fideszes ex-államtitkár: pipa vagyok a borotválatlan, kockás inges tanároktól

Szerinte a tüntetések úgy általában "a világon semmit nem oldanak meg", "teljesen értelmetlennek" tartja ezért a mostani pedagógustüntetést.

"Olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket adják át a diákoknak. Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kockás inges tanári kar grasszál."

A pedagógus sztrájkbizottság követelései miatt pedig "kinyílt a bicska a zsebében", mert abból hiányzik "az étosz, hogy a tanári szakma hivatás".
"Például a pedagógusok mindig mondják, túl vannak terhelve, sokat kell kötelezően az iskolában lenniük. Hát kérdezze meg, más munkahelyeken hány órát kell bent tölteni."

A Klik mögötti ötlettel, a központosítással szerinte a világon semmi probléma nincs, csak éppen rosszul működtetik az amúgy szuperül kitalált rendszert.
Pajtika 2016. 02. 11. 11:22
Előzmény: törölt hozzászólás
#157
Orbán Ráhelt is érdekli a Rogán-féle nemzeti turizmus
2016. február 10., szerda, 06:30 Utolsó frissítés: tegnap
Szerző: Gergely Zsófia

Címkék: Andy Vajna; Orbán Ráhel; turizmus; Rogán Antal;

Zártkörű beszélgetésen magyarázta Rogán Antal miniszter, miért lesz jó a turizmus újfajta állami irányítása. A hvg.hu megtudta, hogy Orbán Viktor „saját lábon álló”, turizmust tanuló lánya is ott volt, akárcsak Andy Vajna filmügyi kormánybiztos. Az egyik szervező ezt azzal magyarázta: Orbán Ráhelt mint külföldön tanuló fiatalt hívták meg, a nemrég TV2-t is megvásárló Vajna pedig olyan fontos az országimázsnak, hogy „húsz kellene belőle”. Szakmai szervezeteket is megkérdeztünk, de sokan nem is hallottak az eseményről.
link
Pajtika 2016. 02. 07. 17:56
Előzmény: törölt hozzászólás
#156
Kedves tanárok, vasutasok, mentősök, ápolók és mindenki! – Itt az ideje a KÖZÖS fellépésnek!
2016. február 07. 16:45 - Első Kézből

Felemelték a fejüket a pedagógusok. Sokáig tűrtek, nyeltek, de a sérelmeik túllépték a kritikus tömeget, és nem maradt hova hátrálniuk. A sarkukra álltak és bemelegítésként több mint ötezren vonultak utcára a diktatórikus központosítás, a megfélemlítések, a túlterheltség és a KLIK-nek becézett csődhalmaz ellen.

Nem csak önmagukért, de tanítványaikért, a jövő generáció esélyeiért álltak ki. Ezért is tiszteletreméltóak.

A tanártüntetések pár napra átvették a vezetést a média napirendje fölött. A demonstrálók diktálták a tempót, az ő követeléseiket idézte a sajtó - a kormány pedig védekezésbe, magyarázkodásba kényszerült, Orbán még egy bábut is lecserélt gyorsan a sakktáblán. Mindezt egy tiszteletreméltó, de mégiscsak ötezres tüntetés hatására.

tuntetes.png

A kormánypozíciót birtokló hiénák vérbeli ragadozók: pontosan megérzik, ha félnek tőlük, de azt is, ha elszántsággal és kemény akarattal állnak szemben. Olyankor behúzzák fülüket-farkukat és meghátrálnak, ahogy az történt a netadó elleni százezres tüntetés után. Az országot uraló felkapaszkodott fiúbanda csak az erőből ért, de azzal a lehető legritkábban találták szembe magukat az elmúlt 6 évben.

Pedig tele van az ország a tanárokéhoz hasonlóan sanyargatott társadalmi csoportokkal. Orbánék a legtehetősebb 10-15% érdekében politizálnak 6 éve, mindenki más objektíven bizonyíthatóan a Fidesz-uralom vesztesének számít.

Mi lenne, ha egyszer bebizonyítanánk, hogy képesek vagyunk összefogni saját magunkért és egymásért? Ha nem hagynánk, hogy Orbán egymás ellen fordítson és kijátsszon minket? Ha észrevennénk, hogy egy hajóban evezünk, és nem mi – keményen dolgozó kisemberek – vagyunk egymás ellenségei, hanem a minket cinikusan kifosztók állnak szemben a teljes társadalommal?

Mi lenne, ha összekapaszkodnánk mindannyian – tanárok, diákok, kirúgott közalkalmazottak, vasutasok, gazdák, trafikkárosultak, korrupcióellenes civilek és mindenki, aki nem akarja lehajtott fejjel, meghunyászkodva végignézni, hogyan lopja el a gyermekei jövőjét egy gátlásait vesztett bűnszervezet?

És nem ötezren, hanem mondjuk ötszázezren vernénk bele a hatalmasok orrát a saját piszkukba? Miért aprózódunk szét a saját részérdekeink mentén, miközben mind ugyanannyira kárvallottjai vagyunk az orbáni rezsimnek?

Kedves tanárok, vasutasok, mentősök, ápolók és a többiek! – Legyen vége a bájos kis külön tüntetéseknek - itt az ideje a nagy, határozott, közös fellépésnek!

Földrengésszerű változásokat nem fogunk egér-dübörgéssel elérni. Mostantól állandó nyomás alatt kell tartanunk a hatalmat és összágazati gigatüntetésekkel fokról fokra a bukásig amortizálni őket.
link
Törölt felhasználó 2016. 02. 07. 13:45
Törölt hozzászólás
#155
Törölt felhasználó 2016. 02. 07. 13:44
Törölt hozzászólás
#154
johai 2016. 02. 07. 13:44
Előzmény: #137  Pajtika
#153
Agaszto.Miota mepszeruek lettek(megvedtek a 22ezer forintos segelyeket a migransoktol),egybol tamadnak..
Ugy erzik most kell rendet tenni.

bigh4fish
bigh4fish 2016. 02. 07. 13:37
#152
unalmas a múlt vergődése? bármikor válthatsz a jelenbe.

link
Pajtika 2016. 02. 07. 12:11
Előzmény: #150  Pajtika
#151
Kulka János nincs tiltólistán az MTVA szerint

Kulka János nincs tiltólistán az MTVA-ban, hiszen például ismétlik a Szomszédokat
És tiltólistájuk sincs.

Közleményben reagált a színészre a közmédia, aki csökött, kommunista, szívtelen, ostoba szervezetnek nevezte link az MTVA-t.
Pajtika 2016. 02. 06. 14:14
Előzmény: #149  Pajtika
#150
Hír Tv-s vezető: Az igazság az, hogy kiszolgáltuk a rendszert

Elég meredek interjút adott a Médiapiacnak Tarr Péter, a Hír TV vezérigazgató-helyettese arról, hogy működött a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó televízió akkor, amikor az oligarcha és Orbán Viktor még jóban voltak.
Tarr szerint a kormányzati kommunikációért felelős illetékesek mondták meg a televízió vezetésének, hogy "mi a heti aktuális pártüzenet, mire készüljünk, mit kell a műsorokba ágyazni, kit hívjunk meg, ki milyen ügyben nyilatkozzon, hol és mit hangsúlyozzunk."
Arra a kérdésre, hogy ha Tarrnak fontos a szakmaiság, akkor miért asszisztált ehhez, a vezérigazgató-helyettes ezt felelte:
Voltak napok, amikor ellenálltunk egy kicsit. De nem akarok nagy ellenzékinek látszani. Az igazság az, hogy kiszolgáltuk a rendszert.
link
Pajtika 2016. 02. 06. 09:08
Előzmény: #148  Pajtika
#149
Egy évvel a G-day után - az Orbán–Simicska páros közös és külön útja
2016. február 06., szombat, 07:00

Címkék: Orbán Viktor; média; Simicska Lajos; Orbán-Simicska-háború;

Totális háborúvá válhat az Orbán–Simicska-konfliktus, ha a pénzember politikai pályára lép. A konfliktus nyílttá válásának első évfordulóján még lövészárokharc folyik. Az e heti HVG címlapsztorijában egy nagymúltú kapcsolat epizódjait jártuk végig, és felvázoltuk a lehetséges folytatást is.
link
Pajtika 2016. 02. 05. 17:39
Előzmény: #147  signal2
#148
GY HERGEL, CSÚSZTAT ÉS DEZINFORMÁL ORBÁN A PEDAGÓGUSOK ELLEN

2016. FEBRUÁR 5. PÉNTEK, 13:25
OKTATÁS TÜNTETÉS TANÁR TILTAKOZÁS PEDAGÓGUS ORBÁN VIKTOR

Orbán Viktor megköszönte a társadalomnak az áldozatot, amelyet a pedagógusokért hoztak, hiszen 700 milliárdot megközelítő forrásbővülést kaptak. “Sem a rendőrök, sem az ápolók nem mondták, hogy ők akarnak előbb béremelést” - mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban.

Ritkán fordul elő, hogy egy társadalmi probléma kapcsán maga a miniszterelnök szólal meg, és ha ilyenkor megszólal, annak súlya van. Orbán pedig ma reggel a Kossuth rádióban a támadást, a társadalmi szolidaritás leszalámizásának taktikáját választotta. Vajon ha a miniszterelnök így nekitámad a tanároknak, hamis követeléseket adva a szájukba, hamis adatokat sorolva, és szembe próbálja őket állítani a rendőrökkel és az ápolókkal, mit várhatnak bármilyen egyeztetéstől?

Ugyanis ha megnézzük a tanárok követeléseit, pl. a Teleki Gimázium 16 pontját, ebből 15 az oktatás minőségéről szól, és nem a béremelésről, a fő követelésük nem az, hogy kapjanak több fizetést, hanem hogy normálisan tudjanak dolgozni, hogy tintapatront a nyomtatóba ne közbeszerzésen hetek alatt kelljen venni, hogy gyerekközpontú és ne adminisztrációközpontú legyen az oktatási rendszer, hogy normális könyvekből tudjanak tanulni és tanítani. Például a rendőrök és az ápolók gyerekeit, például a jövendő rendőröket és ápolókat.

De nem követelték előbb a béremelést sem, sőt több iskola külön szolidaritását jelezte az egészségügyi dolgozók felé. Egyébként is, miért is függ az ápolók vagy a rendőrök béremelésének szükséges volta a tanárok béremelésétől, és miért nem függ például a stadionépítéstől? Vajon Orbán miért nem a felcsúti kisvasúttal hozakodott elő vagy Mészáros Lőrinccel, miért nem az ő állami támogatásukkal állította szembe a tanárok béremelését?

És ha már béremelés. Valójában idén január elsejétől kellett volna a tanárok bérének emelkednie, de csak szeptembertől fog, méghozzá úgy, hogy kivették a tanári bérek minimálbérhez való kötését a rendszerből tavaly év végén, így pedig január elsején a tanárok nemhogy nem kaptak béremelést, hanem a minimálbérhez viszonyítva csökkent a fizetésük, és ez a szeptemberi béremeléssel se áll helyre. Szerencsére nem mindenkinél törölték el, hogy a minimálbérhez legyen kötve a fizetésük: az MNB felső vezetői például épp ezért százezrekkel, milliókkal keresnek január elsejétől többet.

De csúsztatás az is, hogy az oktatásba 700 milliárdnyi plusz pénz érkezett volna. Vagyis érkezett - csak előtte sokkal többet elvontak, ugyanis míg 2010-ben a GDP 4,75%-át költöttük a teljes oktatásra a KSH szerint, ez a szám 2013-ban már csak 3,93 százalék volt, és évről-évre folyamatosan csökken azóta is. Az OECD országok közül egy magyar kezdő tanár fizetése a legalacsonyabb. El van adósodva az oktatásirányító böszme szervezet a KLIK, nem jut elég pénz krétára sem! Akkor hol van ez a 700 milliárd?

Ez így ebben a formában uszítás, mert nem attól alacsony a rendőrök, az ápolók bére, mert a tanárok tüntetnek, vagy ne adj isten, ők maguk is béremelést követelnek, hanem attól, hogy jogos követeléseiket pont a kormány nem hallgatta meg. Orbán az önző, “burzsuj” tanár képét festi meg, hogy széthúzást és irigységet keltsen a társadalom számára életfontosságú feladatot végző állami alkalmazottak között, nem mellesleg az országnak a polgárai között, aminek a vezetésére választották. Ha én lennék a szakszervezet vezetője, addig nem ülnék tárgyalóasztalhoz, ameddig a miniszterelnök nem kér bocsánatot péntek reggeli mondataiért.

Viszont nem vagyok szakszervezeti vezető, így nem tehetek mást, minthogy elmegyek a tanárok demonstrációjára február 13-án 11 órára a Kossuth térre, ahogy ott voltam a rendőrök és az ápolók elmúlt évekbeli demonstrációin is. Mert én nem azt gondolom, hogy tanárnak, ápolónak és rendőrnek egymás riválisainak, vagy ne adj isten ellenségeinek kell lennie, hanem azt, hogy partnernek kell lenniük egy élhető ország építésében! Úgyhogy kedves rendőrök, ápolók, szerintem ti is úgy tudjátok a legjobb választ adni a miniszterelnök megosztó manőverére, ha szolidárisak lesztek a tanárokkal, akik gyerekeiteket tanítják!
link
signal2
signal2 2016. 02. 03. 08:38
#147
Törölt felhasználó 2016. 02. 02. 14:14
Előzmény: #145  Törölt felhasználó
#146
Kösz ! Most csalok éppen milliárdokat, de remélem a bíróság elé nem kerül olyan, ami erre utalna!
Az ügyészséggel semmi bajom!
Törölt felhasználó 2016. 02. 02. 13:59
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
#145
A bíróság nem nyomozó hatóság, abból dolgozik, amit az ügyészség elé tesz.
Törölt felhasználó 2016. 02. 02. 13:49
Törölt hozzászólás
#144
Pajtika 2016. 02. 02. 13:05
Előzmény: #142  Törölt felhasználó
#143
Bírák függetlensége: Handó Tünde is visszaszólt Németh Szilárdnak

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke azt kéri a többi hatalmi ág képviselőitől, hogy tartsák tiszteletben a bírói függetlenséget. Hétfőn a Kúria elnöke és a Magyar Bírói Egyesület reagált arra, hogy Németh Szilárd fideszes politikus kritizálta a múlt heti ítéleteket, amelyeket a vörösiszap-perben és a Hagyó-ügyben hoztak.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke azt kéri, hogy tartsák tiszteletben a bírák függetlenségét.

Handó Tünde a közelmúltban komoly médiavisszhangot kiváltó bírósági ügyekkel kapcsolatban tartott keddi, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: "kérem a többi hatalmi ág képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a bírói függetlenséget és bízzanak a bírói felelősségben!"

Fotó: MTI / Soós Lajos
Kérdésre válaszolva közölte: a megjelent véleményekből csak arra tud következtetni, hogy nem eléggé érthető az ítélkezés és a bírósági eljárás menete.

A bíróságoknak és vezetőiknek oda kell figyelniük a véleményekre, meg kell próbálniuk a bíróságok működését érthetőbbé tenni – mondta Handó Tünde.

Bírói függetlenség mint liberális követelmény

Németh Szilárd szerint az embereket joggal háborítja fel a tíz halálos áldozattal járó vörösiszap-katasztrófa ügyében hozott felmentés, csakúgy, mint a fővárost 2010 előtt "irányító maffia főnöke", Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes ügyében a felfüggesztett szabadságvesztés. A vörösiszap-perben mind a 15 vádlottat felmentette első fokon a bíróság, az ügyészség ugyan nehezményezte a döntést, a bíróság azzal védekezett, nem azokat vádolta meg az ügyészség, akiket kellett volna.
Németh a bírói függetlenséget nyilatkozatban "liberális követelménynek" nevezte.

Darák: A jogállamiságot ássák alá az ilyen nyilatkozatok

Az ítélkezés külső befolyásolása veszélyezteti a jogállamiságot, a bíráknak szabadon és részrehajlásmentesen kell dönteniük, elszámoltatásuk folyamatban lévő ügyekben az alaptörvény szellemével ellentétes – reagált a fentiekre Darák Péter, a Kúria elnöke hétfői közleményében.

"A Kúria elnökeként meggyőződésem, hogy az eljáró bíró van birtokában azoknak az ismereteknek, melyek a körültekintő döntést megalapozzák. Ezt a társadalomnak tudomásul kell vennie, azonban az erre jogosultak egyet nem értésüket jogorvoslati kérelemben fejezhetik ki. A minden külső befolyástól mentes bírói ítélkezés abszolút alkotmányos védelem alatt áll, ezért az ellentétes elvárást sugalló nyilatkozatok a jogállamiság alapját ássák alá."

A Magyar Bírói Egyesület is közleményben válaszolt, szerintük Németh szavai alkalmasak arra, hogy nyomást gyakoroljanak az igazságszolgáltatásban részt vevő szervekre, így a bíróságokra is.
Törölt felhasználó 2016. 02. 01. 19:53
Előzmény: #140  sanka
#142
Az a független bíróság, amelyik a vörösiszpnál talál bűnöst, 2006-ot újra tárgyalja, a josziptotokat megtalálja az olajosokkal együtt, hagyókat elszámoltatja úgy, mint a simicskákat, a bankokat pedig mint korrupt piacbefolyásolásban érdekelteket bűnösnek találja!
Törölt felhasználó 2016. 02. 01. 19:38
Előzmény: #139  Pajtika
#141
Lex Szilárd jön? Szilárd lesz, mint a tákolmány!

Topik gazda

gazdagodó
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek