A GLOBUS A JELENLEGI ÁRSZINTEN KIMUTATHATÓAN AZ ELMÚLT 10 ÉV LEGOLCSÓBB "A" KATEGÓRIÁS RÉSZVÉNYE. (P / BV hányados - ár / könyv szerinti érték ).
.
A 2005. évre előre warningolt mínusz 1,5 milliárd forint adózott eredmény aligha lesz túllépve az éves eredménykimutatásban, sőt a 4. negyedévben az orosz piacon bekövetkezett jelentős áremelések és a gyengülő forint miatt pozitív adózott eredmény is lehet.
.
A jelenlegi árfolyammozgások és készletcsökkentések alapján a 2006. gazdálkodási évben poitív nulla adózott eredményt érhet el a Globus.
.
(Nekem nincs, de sok butaságot (pl. a negatív saját tőkéjű NABIval összehasonlítást) lehettett olvasni egyes fórumbeírásokban.)
igen wedge1, csak az a baj h megtehetik...mi az a 460??? hú de nagylelküek vagyunk...igaz hogy jóval 1xxxFt felett ér a cég papperonként, egyáltalán hogy jött ez az összeg ki???ha valaki tudja megoldást vésse le, köszönöm!
:), sztem a franciák ezt nagyon elbaltázták, lehet h nagyok odaadták, bár kételyeim vannak de a kicsik többsége nem fogja, pláne az nem aki 600 felett vett,ez az ajánlat több mint pofátlan, a Temesfői meg jó tenné ha nem nyilatkozna semmit, egyenlőre az Ő hozzáértése miatt áll itt a cég!
Amúgy Zolo igazad van. Az idejövő nyugati befektetőkkel már a tököm tele van :)
Idejönnek, fe fogják futtatni a céget. Természetesen úgy, hogy a piacról kivezetik, hogy minél kevesebb ember részesülhessen a felfelé menetből. Eddig még nem is lenne akkora gerinctelenség, ha egyből belökték volna az 1k körüli árat, de ezeknek a Franciáknak van pofájuk 460at kínálni a papperokért... Ráadásul nem is mondhatjuk, hogy maguknak csinálják teljesen, mert ez a gerinctelen rohadék akki eddig kilopta mindenkinek a szemét és inkább fejbelövést érdemelne, marad ott és visszakapja a 49%-ot...
Szörnyűűű ha belegondol az ember...
"A Portfolio.hu információ szerint a MAVA-val (10.87%) és a Templeton-nal (8.93%) szintén létrejött a megegyezés, ennek fényében tehát biztosan 75% feletti tulajdonrész kerül a CECAB Csoporthoz a nyilvános vételi ajánlat során."
olvassátok el a vezető cikket, van benne 1-2 új info
na jó átkukkantok az ECO topikba mit csinálnak a háziasszonyok ma....:)
Törölt felhasználó2006. 02. 22. 12:59
A könyv szerinti érték ugye 1000 ft felett van, valamint kivezetés esetén is 1000 fölötti ár indolkolt. Ezzel a 460-as árral most mihez kezdjek...Elvileg így is van 15% hasznom, bő két hónap alatt, de ha májusig elmehet még feljebb akkor kivárom. Vagy megint be akarnak gyűjteni minél olcsóbban, a kicsik (mint én és sokan itt mások) pedig le lesznek sajnálva?
Wedge te mit tennél a mostani helyzetben (a beírásaid alapján tartás, a kérdés csak az hogy meddig)?
hát tőlem sem:) franciáknak? pláne nem..elegem van a szar termékeikből, legalább magyarok vették volna meg, nem vagyok nacionalista de amióta a rohadt Danone megvette a Győrit ehetetlen lett, a vaniliás karika sós, a pilóta sós ízű..a tejfőlt úgy hirdetik tradició...milyen tradició??? egy nagy sz*rt nekik!!! De itt mindent lehet ld. Brau Union ajánlat.Kiváncsi lennék h tőlük nyugatabra mennyit ajánlottak volna...más kérdést is felvet h a menedzsment miért nem tájékoztatta (kötelező lett volna véleményem szerint) a rv-eket h tárgyalások folynak..miért kellett annyit kicsit beszivatni..mert lehet!
A GLOBUS A LEGOLCSÓBB RÉSZVÉNY
.
A 2005. évre előre warningolt mínusz 1,5 milliárd forint adózott eredmény aligha lesz túllépve az éves eredménykimutatásban, sőt a 4. negyedévben az orosz piacon bekövetkezett jelentős áremelések és a gyengülő forint miatt pozitív adózott eredmény is lehet.
.
A jelenlegi árfolyammozgások és készletcsökkentések alapján a 2006. gazdálkodási évben poitív nulla adózott eredményt érhet el a Globus.
.
(Nekem nincs, de sok butaságot (pl. a negatív saját tőkéjű NABIval összehasonlítást) lehettett olvasni egyes fórumbeírásokban.)
.
marques