ehhez sose értettem, de tudom hogy így van :D az usa bond meg túl magasan van visszahúzva ezzel a tőzsdéket főleg a feltörekvőket mint mi. Kérdés hogy ez mennyi ideig lesz így mivel kamatot emelnek illetve adóssághegyen ülnek és kell finanszírozás.... viszont magas kamatokon óriásit bukik a költségvetés, de adóemelés igencsak tabu az usaban
Az ok egyszerű. Az eladásból a pénzt átteszi 5.15 es 10 year bondba Ha a kamat visszamegy 4.5 százalékra pl, a már birtokban lévő bondok átárazódnak. Akár 20 százalék pluszba is. Csináltam egyszer efy adag 2028B vel ugyanezt. 2022 novemberben megvettem 11 százalékon. Ahogy lement pár hónap alatt 9 százalékra én 15 százalék pluszban voltam. És adhattam el. Végül 1.5 év után adtam. Messze vertem a pmápot. Pedig akkoriban 16 százalék volt.
másik dolog amit látok.... hogy kvázi nem épül ellenállás, szóval az eladások impulzusszerűek és nem kiépült eladások.... amik most is bent vannak a 200 darabos robot eladások kb.... az előbb pár másodperc alatt öntöttek megint 10 ezret.... és nem pánik van... szóval továbbra is tartom valakinek nagyon adnia kell de egyre drágább neki tartani a shortot..... vagy fene tudja miért adja..... de már milliószám adhatott el valaki
ismét azt látjuk hogy amint kitörne valaki leönti több ezer darabbal egyszerre..... kérdem én ha nem szándékos akkor hülye ? csak mert ha várna eladhatna mondjuk fentebb is, vagy ha kisebb adagokban ad el nem tolja így le..... szóval sokat kell eladni itt a hangsúly a SOK és a KELL en van. De az is tiszta sor hogy nem bármi áron.
pont fordítva szerintem ha novemberig nincs megállapodás, akkor utána bármi lehet (ez igaz annak ellenére is, hogy Trump most látványosan hűti a várakozásokat, de a szavazói tömeg azt fogja nézni, hogy mi van novemberben, nem azt, hogy Trump mit mond, mi lesz a választások után...)
Az irániak sem hülyék. Tudják, hogy mit jelent amerikában az üzemanyagár. Novemberig (választásokig) emelkedni fognak az olajárak, tesznek róla. Utána reméljük már csökkenés jöhet. Szvsz.
OTP moderált