Topiknyitó: hekki 2026. 01. 13. 20:46

USA - Irán háború  

Tik-tak, tik -tak
Start 2026 január 18 hajnali 3?
https://oroszhirek.hu/cnn-trump-iran-elhagyasara-szolitotta-fel-az-amerikaiakat/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
keeper péntek, 01:05
Előzmény: #2850  Scubi
Akkor elnézést, anno több helyről is jött az infó, hogy be lesz vezetve, de akkor mégsem lett... pl.:
https://www.khaleejtimes.com/world/asia/fuel-rationing-in-philippines-proposed-to-extend-supply-amid-middle-east-conflict
"A Philippine senator has suggested rationing to extend the country’s fuel stock as the end of the conflict in the Middle East remains uncertain."
.
De teljesen mind1, mert ahogy Laci is írta ez max 1-2 hónap haladékot fog jelenteni.
Kerozin tekintetében Európának kb. 70%-os volt a kitettsége az arabok felé, ezt valamennyire tudta pótolni, hogy nálatok -a  régióban - mennyi azt nem tudom, de alapvetően a globális kereslet-kínálat azaz a piac határozza meg az árakat, így hiába önellátó 1-1 ország azokon a helyeken is drágulás lesz (kivéve ha a nem jelentenek be árstopot).
Scubi csütörtök, 20:32
Előzmény: #2853  Placi82
Igazad van. Arrol irtam, hogy itt nincs jegyrendszer. Amugy a repulok is jarnak, en 1 del fulop szigeteki varosban elek. 18 flyght van naponta Manillaba es Cebuba. Mennek rendesen, nincs kerozin gond egyenlore.
MrSomm csütörtök, 18:32
Előzmény: #2846  Törölt felhasználó
Phylaxa csütörtök, 17:42
Előzmény: #2855  Placi82
Manapság mintha kevesebb repülőt látnék, ha felnézek az égre. Hamarabb érkezik az amit írsz szerintem. Ez viszont már kapcsolódik a topichoz.
Phylaxa csütörtök, 17:39
Előzmény: #2854  Placi82
A nukleáris erőművek kulcsfontosságúak már a jelenben is, de ha valóban MI-re, Elektromos meghajtású szállítóeszközökre akarnak átállni, akkor megkerülhetetlen. Számunkra pedig létfontosságú, mert teljesen kiszolgáltatottak vagyunk.

Az akkumulátorok addig környezetszennyezőek, amíg nem állítanak elő újakat belőlük. A régit leadod és ott veszel újat helyben. Jaaaa, hogy ráépül még 500% költség, ami teljesen felesleges?

Bocs, most látom, hogy ez nem az a topic. Ennyi.
Placi82 csütörtök, 16:23
Ja és július elejéig van vesztartalek. Kb mindenütta világon .... :). Gyönyörű lesz.
Isten áldja Bibit, hogy belehuzta Trumpot ebbe a szarba....
Ja nem

Kerozin Agusztusban vajon lesz és ha lesz repjegy vajon mennyi lesz? 
Placi82 csütörtök, 16:16
Előzmény: #2852  Phylaxa
Kornyezetszenyező nagyon szerintem. És energiaigenyes a nagy akku parkok eloallitasa. 
Atomeromuvek  a tiszta és szabályozható energiaforras. 
Placi82 csütörtök, 16:13
Több helyen olvastam szakértőktol  hogyha ez júniusban is fennmarad azaz lezárva marad  a szoros akkor kb jegyrendszer se lesz. Káosz lesz.... 
Azért elvtársak gondolkodjunk már. 
Tudjátok hogy van egyensúlyban rendszer.? 
Nem?. 
1)Kuna nemcsak ezüstöt, hanem gázt és olajat is felhalmozott már 1 éve is. Valószínűleg Moszad szintű lett már  a titkosszolgálata.  Ez most segít sokat... 
2)Tobb ország stratégiai olajtartaléka folyamatosan nyitva van és naponta fogy.  60 nap körülre még elég. Akkor hanyadika is lesz? 😉 
Phylaxa csütörtök, 15:57
Előzmény: #2844  Placi82
Az energiatárolásba kellene befektetni. Ez nem befektetés, hogy a támogatás nagyságával növekszik az ár. Ez egy rossz vicc.
Phylaxa csütörtök, 15:52
Igazából kérdezte, hogy tudja-e valaki, hogy igaz-e a hír?! :)
Scubi csütörtök, 12:38
Előzmény: #2847  keeper
Ezt meg honnan veszed, hogy a Fulop szigeteken jegyrendszer van,,,,,Ma tankoltam 1L diesel 77 pesos. 1 peso 5 ft. Van itt nafta, tegnap beszelt az elnok, juliusig van cucc. Btw, itt elek 10 eve. 
Törölt felhasználó csütörtök, 12:02
Előzmény: #2848  keeper
Egyiptom: Ez a terv része lehet, ebből puffer zóna lesz, abból pedig nagy israhell újabb darabja. 
keeper csütörtök, 11:24
Előzmény: #2846  Törölt felhasználó
A korábban postolt képekről is látszott, hogy ezt egy kis festéssel nem lehet elintézni, meg is lepődtem, hogy egyből be akarják vetni, de úgylátszik igaz a hír, miután 1 hete toporog a csatornánál és nem indul tovább a térségbe.
https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2026/04/US_CSG_locations_28_04_2026-1002x1024.jpg
.
Közben Egyiptom, hadgyakorlatot tartott Izrael közvetlen közelében és Izraelt ellenségnek nevezte 2014-óta először.....
https://youtu.be/z-xy7Vc_Y5w
keeper csütörtök, 11:11
Előzmény: #2844  Placi82

Olaj 106-110$ és még egy puskalövés sem történt, nagyon gyászos évnek nézünk elébe.
.
Persze a tőzsdék szintentartása miatt Trump megint bepostolta, hogy az ukrajnai háborúnak hamarosan vége, már 1+ éve ezt szajkózza, hülye aki beveszi, közben megint lóvét és fegyvert küldött nekik.
.
Orbán bukásán Trump nyerte a legtöbbet, mert a 90 milliárd nélkül Ukrajnának tuti, hogy reszeltek volna és még amcsi fegyvereket sem tudott volna venni (az usa kb. 25 milliárd dollárt vert el pár hét alatt Iránban), így megmarad az ukrán front, az oroszokon megmarad a nyomás. és még a pénz is jön, az egyik Ukrajnában a másik meg Iránban dagonyázik, mi meg szívjuk majd rendesen. Fülöp-szigeteken már jegyrendszer van az üzemanyagra....úgyh a bounty csoki drágulni fog....
.
"Barátság vezetek északi ága off a Nemeteknek..."
Fel is vannak miatta háborodva a nyomorékok, több mint 10% az olajnak onnan jött nekik, de csak minket bírtak kritizálni, örüljenek, hogy nem ballisztikus csapást mértek rájuk, bár ha így haladnak azt is megérjük.
.
A háború folytatódik tovább, amíg bele nem döglünk. Ja az UAE közben kilépett az OPEC és OPEC+-ból....
-
"Dolgozni fognak 70 évesen is és 2 állásban is muszáj lesz.... "
Én még 100 évesen is szívesen dolgoznék a kőfejtőben, ha cserébe az emberiség végre észhez térne és befejezné az önsanyargatását, de ennek az esélye sajnos konkrétan nulla. Ahogy korábban írtam az USA szépen kannibalizálja Európát, kitartok az állításom mellett. Az USA ezzel a nyomásgyakorlással próbálja elérni , hogy Európa vállaljon nagyobb szerepet az újragyarmatosításban (magyarán maga helyett áldozzon fel mást), ami év elején lett meghirdetve és már látszik Maliban, Nigerben , Venezuelában és a többi helyen, hogy elindult a folyamat.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260430/stagflacios-sokk-az-eurozonaban-lelassult-a-novekedes-mikozben-nagyot-ugrott-az-inflacio-833872
Törölt felhasználó csütörtök, 10:13
Placi82 2026. 04. 29. 22:44
Előzmény: #2842  keeper
Megmondtam háború elején már megjosoltam ugye, hogy Irán ráér .....😉 
Olyanok mint az Oroszok.  4 éve minden héten osszeomlanak a neoliberalis gazdasági mainstream által🤣 Ők többet ki bírnak a jóléti élet hianyabol, úgy mint a nyugati népek.... 
Na majd rajon aki nem érti ezt.... H.lyékkel nem vitatkozunk Keeper, unalmasak.  Szembe jön a rogvalosag es letagadják b. zmeg.!!! 
Rájuk kell hagyni.... Én azt teszem már.. 
Placi82 2026. 04. 29. 22:38
Előzmény: #2842  keeper
Nem lesz érdekes a buli. Várható mi lesz.... Leyen azt mondja növelni kell a megujulo energiát. Semmi baj. Úgy járnak mint a németek. Ha nem süt a nap és nem fúj a szél akkor szarba lesznek. Nyáron meg túltermelés és negatív aramárak.. Télen meg üresek lesznek a gaztarozok mostantól .. Már régen tölteni kellene.. Sehol sincsenek. . Mert Putyin nem várja meg 2027 es orosz gáz kitiltast. Hanem úgy van vele most verekednek az orosz gazert,LNG ért  olajért Ázsiai országok  arany áron, mint stabil partnerert. Azsiaiak nem hülyék. Putyin se nem várja meg a tovabbi szankciókat és kitiltast, Barátság vezetek északi ága off a Nemeteknek...
Agyalagyult Német és EU vezetés. Jobbat érdemelt volna a Német nép, és Nyugat Európa is. 2 év és gazdasági skanzen lesz itt, és napi gondok,tuntetesek  lesznek.... 
Nem irigylem a mostani 35-55 úgynevezett  szendvics generaciot. Ők már nem Spanyolországban hesszelnek majd mint a mostani 70 éves német nyugeerrek. 
Dolgozni fognak 70 évesen is és 2 állásban is muszáj lesz.... 
Mindezt miért. Mert bűntudatbol és  agymosasbol, szolidaritás libsi paraszt ámítás okán szívni fognak. 
Szemmbe jön a fizikai piac és a fizikai valóság és ezer  osszeomlik a jóléti európai társadalom.... 
Gyáva népnek nem lesz se  hazája, se jó szociális joléte. 
keeper 2026. 04. 29. 11:29
ON CAM: Jewish Mob Attacks IDF Military Police Chief's Family Home; Clashes In Israel, Dozens Held
https://youtu.be/_dSJNd8Z6Pw
.
NEW WAR BEGINS! Russian Attack Helicopters, Drones 'WIPE OUT' 100s Of 'WEST-BACKED' Fighters In Mali
https://youtu.be/H83MsC6zAmU
.
The Russian Ministry of Defense on April 28 published a report summarizing the operations conducted by the African Corps in coordination with the Malian military since the start of the large-scale offensive that al-Qaeda-affiliated Jama’at Nusrat al-Islam wal-Muslimin (JNIM), the separatist Tuareg Azawad Liberation Front (FLA) launched across the Sahel country three days earlier. The large-scale offensive targeted in its first phase Bamako, the capital of Mali, in addition to the key cities of Sevare, Gao, and Kidal. In its report, the Russian MoD revealed that at least 12,000 militants from JNIM and FLA are taking part in the offensive, which it described as an “armed coup d’état.” It noted that the preparation was carried out with the participation of “Ukrainian and European mercenaries-instructors,” including some armed with American-made Stinger and French-made Mistral man-portable air defense systems.
The ministry estimated that the JNIM and FLA have lost 2,500 militants, 102 motor vehicles, 2 car bombs, 152 motorcycles, 7 mortars since the start of the offensive.
JNIM seeks to replace established state authority with a conservative interpretation of Islamic law, while the FLA was founded by several Tuareg movements based on its demands for the independence or autonomy of Azawad. The latter’s relations with Ukraine are well-documented. Had the offensive succeeded, a civil war between the two would have broken out soon after.
keeper 2026. 04. 29. 10:57
Előzmény: #2815  Placi82
"De a azért hetek hónapok alatt azaz hosszú távon azért a valóság és a  fizikai piac határozza meg az árat.
Na erre van egy otletem hogy nemcsak az olaj esetén, miért nincs így.. De az már kb osszeskuves elmélet kategória lenne."
.
Na innentől lesz érdekes a buli:
https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2026/04/olajar-hormuzi-szoros-irani-haboru-tuzszunet-3
MrSomm 2026. 04. 29. 10:24
Előzmény: #2839  keeper
"Te annyira buta vagy, hogy az már fáj. "
Ugy latom betalalt a mondat... De mar a multkor azt irtad, hogy nem valaszolsz nekem. Megsertodtel, aztan meg megint irogatsz? Ha nem birod a kritikat, akkor tartsd meg magadnak a gondolataidat es ne szemeteld itt tele a forumot.
Masik topikot nem olvasok. Ne keverj ossze masokkal. Masok neveben nem tudom ezt elmondani.
Hol irtam, hogy nem erdekel, ha emberek eheznek barhol? Hol irtam, hogy tamogatom (mintha barmit is szamitana kit tamogatok) a  Mali lazadokat? Ne gyanusitgass, mert az nem szep, foleg nem alaptalanul!
A CENTCOM jelentesben sem lehet teljesen megbizni, de tobb igaszsagtartalma van, mint az AI generalt irani propagandanak. Vagy esetleg a Sputnyik legfrisebb hiradasanak.
Kinek gondolod magad, hogy megmond, hogy mit csinaljak, vagy mit nem? Ha meg duhkezelesi gondjaid vannak, akkor fordulj orvoshoz, mert az allando stressz rossz az egeszsegnek.
Irtam az elozo hozzaszolasban is, hogy meglatjuk, hogy kinek faj jobban a blokad, nem kell 1-2 hetnel tobbet varni. De megkoszonom, ha nem reagalsz a kommentjeimre, mert elvakult orosz/irani/kinai/terrorista propagandistakkal felesleges es nem mellekesen lehetetlen normalisan kommunikalni. 

Topik gazda

hekki
hekki
3 2 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek