Topiknyitó: tom122 hétfő, 17:05

moderált OROSZ-UKRÁN-háború topik  

Nyitottam egy moderált topikot a témának, mivel úgy látom az eredeti topikba megszaporodtak a kizárólag kötözködés jelleggel oda járók így megölik az értelmes vélemény cserét, ha jól sejtem pont ez a céljuk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zedisalive szerda, 14:34
Előzmény: #18  Murdoch
több ezer Grönlandi nőt biztosan nem. mert nem voltak annyian. több ezer dán nőt - ez is mert tény. a Dán szociáldemokrácia csúcsa.
Shortelek szerda, 14:28
Törölt hozzászólás
Murdoch szerda, 13:10
Előzmény: #15  Mecsek
A szuper jóléttel és a trumpi fenyegetéssel kapcsolatban:
https://hvg.hu/elet/20260106_Bjork-biralja-a-danokat-es-Trumpot-is-Gronland-ugyaben----a-sziget-fuggetlenseget-surgeti
"Björk arról is írt, hogy 1960 és 1991 között a dán hatóságok több ezer grönlandi fiatal lányt és nőt kényszerítettek fogamzásgátlásra, aminek következtében többük meddő lett. Ebben az ügyben két éve a dánok is nyomozást indítottak, miután több grönlandi nő beperelte a dán államot. Az ügy vége az lett, hogy Koppenhága kártérítést fizetett az érintetteknek."
A kolléga talán kissé erősen fogalmazott, de azért az európai jólétet vizsgáljuk már meg, hogy is alakult ez ki és kiknek a kárára. Aztán lehet mutogatni.
Zedisalive szerda, 10:03
Előzmény: #9  tom122
Nagyon úgy néz ki, hogy Delcy Rodriguez kiárulta Madurot a háta mögött. Putyinék ezt nem tudták elérni, mert az EU sokkal gazdagabb és vonzóbb, mint ők.
Mecsek szerda, 10:02
Előzmény: #12  FeherTibi
Ja! Földrajz órát vehetsz,kontinens témában.
Mecsek szerda, 10:01
Előzmény: #12  FeherTibi
Kedves Barátom!A lehetőség adott,ha van útleveled,szeretettel várnak,akár Szibériába is mehetsz!Jó egészséget az utazáshoz.Nem kell beszámolni az ottani szuper jólétről.
Zedisalive szerda, 09:50
Előzmény: #6  tom122
Ukrajna addig nem omlik össze, ameddig az EU nyomja bele a lóvét. Én egyre inkább úgy látom, hogy a háború elmegy a küldöldi zsoldosok + robotok irányába. Akkor igazából ukránokra csak annyiban lesz szükség, hogy kiszolgálják a külföldi operátorokat.
Az oroszoknak még mindig nincs akkora bombázó kapacitásuk, hogy a hátországot teljesen megbénitsák és az ukránoknak sincs akkora, hogy komoly kárt okozzanak Oroszországban.
Jelenleg Zelenszkiék abban reménykednek, hogy a midtermen novemberben Trump nagy vereséget szenved és a kongresszus valahogy újrakezdi a támogatásukat.
Illetve a fő reménységük, hogy Putyin meghal vagy lebetegszik és akkor káosz lesz Moszkvában.
Zedisalive szerda, 09:42
Előzmény: #2  tom122
én is nyitottam egy hasonlót, de ha ez pörög jobban, akkor inkább ide irok én is. kérdés tényleg kimoderálsz e bármilyen hozzászólást, amiben bárki bármelyik oldalról személyeskedik, pl egyből itt alattam.
FeherTibi kedd, 23:30
Előzmény: #11  tom122
borzasztó. 
Pláne, ha még a 800 milliárd Eurót is akarják.
Bárcsak el tudnám hagyni ezt a szégyen kontinenst, és Oroszországba tudnék menni,
Mindjárt jönnek a fröcsögők, Shortelek és cimborái.  Akik nem értenék meg, hogy a 800 milliárd Euró az ő zsebükből is menni fog. 
tom122 kedd, 22:01
https://www.portfolio.hu/global/20260106/megszuletett-a-megallapodas-europai-katonak-mennek-ukrajnaba-ket-orszag-tett-betonbiztos-vallalast-809306
.
Kizárt,hogy Oroszország belemenjen abba,hogy angol vagy francia katonák legyenek a határánál,ez olyan lenne,mint ha orosz és kínai katonák biztosítanák a békét Venezuelában, akkor persze kiakadnának az amcsik.
tom122 kedd, 18:35
Előzmény: #8  vigkrisz
Értelemszerüen arra gondoltam,hogy ha Trump fegyverrel biztosithatja az USA befolyási övezetét amit akár ki is bővíthet akkor Putyin is megteheti ezt ez alapján és a Kínaiak is.Venezuella és Irán helyett,  Kína ,Oroszország fő szövetségese,kétlem,hogy annyira fájna a szíve Putyinnak ha ezekre a területekre már nem lenne akkora hatása.
tom122 kedd, 18:29
Előzmény: #7  FeherTibi
Azért nagyon más a szituáció,az amerikaiaknak volt egy gyors akciójuk ahol elfogták az elnököt de nem indítottak szárazföldi támadást ahhoz hasonlóan mint az oroszok.Az oroszok is jól kezdték csak elcseszték,pocsék volt a hadvezetés,nagy veszteségeket szenvedtek ,majd visszavonultak és jelenleg Ukrajna kb 20 %-át birtokolják.
Nem zárom ki,hogy segitették az oroszok az amerikai akciót amiért cserébe ajánlott nekik valamit Trump.Oroszország jelenleg  nem csak Ukrajna ellen harcol hanem Ukrajna nyugati szövetségesei ellen is mivel áttételesen ők is támadják Oroszországot.
vigkrisz kedd, 18:27
"Oroszországnak sokkal jobban kedvez a jelenlegi Trump által irányított geopolitikai helyzet" - lásd Irán és  Venezuela bombázása + utóbbiban már rezsimváltás is, előbbi még várat magára :-)
FeherTibi kedd, 18:15
Putyin az égvilágon semmilyen erőteljesebb lépést nem tesz. 4 éve volt rá. Ukrajna lakossága kb annyi, mint Venezuelae. 40 millio. Csodálkozom, hogy Amerika pár óra alatt sikert ért el, Oroszország meg majdnem 4 év alatt alig haladt valamit. 
tom122 kedd, 18:09
Alapvetően úgy látom,hogy  Ukrajnának max egy éve lehet vissza az összeomlásig, Oroszországnak sokkal jobban kedvez a jelenlegi Trump által irányított geopolitikai helyzet.Trump a már eleve meghatározott USA befolyási övezetet ahogyan lenyomja a világ torkán,úgy Putyin is feljogosítva érezheti magát,hogy ugyan ezt tegye,és Kína is megfogja lépni várhatóan Taiwan bekebelezését.
tom122 kedd, 16:33
Előzmény: #3  ronaldinyo
Értelmes emberek bármiről tudnak értelmesen beszélgetni az értelemmel kevésbé rendelkezőknek marad az érzelem ittas személyeskedés mivel nem képesek logikai érvrendszerek alapján kommunikálni .Háborúk mindig voltak és valószínűleg lesznek is az emberi természetbe kódolva van a birtoklási vágy.
Shortelek kedd, 16:10
Törölt hozzászólás
ronaldinyo
ronaldinyo hétfő, 18:08
Előzmény: #2  tom122
lehet erről értelmesen beszélni? amikor mindenhol hazudnak meg propagandát nyomnak?mi az igazság na ez értelmes dolog lenne ,viszont azt sosem tudjuk meg ezért-nem is lehet értelmesen beszélni erről-mert csak mindig a vitázás ,kiabálás és gyűlölködés van.
tom122 hétfő, 17:05
Nyitottam egy moderált topikot a témának, mivel úgy látom az eredeti topikba megszaporodtak a kizárólag kötözködés jelleggel oda járók így megölik az értelmes vélemény cserét, ha jól sejtem pont ez a céljuk.

Topik gazda

tom122
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek