Mivel a moderátor tömegesen tilt ki normális kérdezőket és válaszolókat a korábbi hasonló topikból, kénytelen vagyok egy alternatívát létrehozni, hogy legyen hol kommunikálni az ok nélkül kitiltotaknak és ha kel akkor bárki másnak.
Direktbroker - Régi böngészős felület, elvileg kivezetik majd
Smartbroker - Régi mobilos felület, elvileg kivezetik majd
Singlemarket - Új ökoszisztéma, böngészőben és mobilon is így hívják, még erőssen fejlesztés alatt.
Mindnkinek javaslom a singlemarket hibák jelzését az OTP felé, szoktak rá reagálni, legegyszerübb az általuk megadott emailcímre. (lásd app/böngésző) Reményem szerint még fognak bekerülni új, hasznos funkciók.
Ismert direkt/smart broker sajátosságok:
- a direktbroker megbízás csak direktbrokerben kezelhető/látható
- a smartbroker megbízás csak smartbrokerben kezelhető/látható
- fél évnél régebbi megbízás (pl egy régi stop) sehol nem látható de a telefonos ügyfélszolgálat ki tudja törölni
Amikor az otp felhívott, hogy milyen régóta is vagyok az ügyfelük és van-e észrevételem, hát elmondtam, abban nem volt köszönet. Főleg amikor megemlítettem, hogy a litván banknál havi 4000ért több 1000 részvény elérhető és havi szinten 10 tranzakció ingyenes és ezt követően a díjak sem vészesek, illetve a havi 4000 mellé jár még egy olyan csomag vpn-ai előfizetés és hasonlók ami csak éves szinten kb. 350-500 ezer forintot ér!! plusz kb. minden működik és ingyenes, ezen a singleon meg csak a magyarért havi 2400at és az usaáért és a német tőzsdéért is pénzt kér, hogy egyáltalán kereskedhessek, akkor rohadt nagy csend lett a vonal végén. Szégyen ez a fos. Várom a litván fiókot, azonnal szeretnék elmenni ezektől, mert ez a lehúzás ultragáz, megmondtam neki, hogy eddig élvezhették, hogy lerabolják az embereket, de ahogy a litván fiók megérkezik, úgy fognak az ügyfelek elpártolni, mert nettó szégyen, hogy ilyen költségeket kérnek. És ez így lesz, mert nem akarnak változtatni.
Az még a szerencsésebb eset. De többnapos megbízásnál gyakran előfordul, hogy ha péntekre esik a lejárati idő akkor még napokig élő marad a megbízás és törölni sem lehet. Még most is él több pénteken lejáró megbízásom. Se mobilon, se asztali alkalmazáson nem tudom törölni.
"Tavaly júliusban indultunk el, csökkentett funkcionalitással, tudatosan pilot jelleggel." Leszámítva azt az apró tényt, hogy a Direktet teljesen akarták kivezetni június végén, de eltolták év végére, mert semmi nem működött a SingleMarketen. Mondjuk még decemberben sem igazán, de ez is biztos tudatos döntés volt. - "Olykor" kritika is érte a felületet, de összességében pozitív, hogy a tavaly még meglévő többszázezer felhasználónk egy év alatt tudott indítani legalább egy teszt megbízást, majd utána csalódottságában távozott másik szolgáltatóhoz. A cirkuszban nem keresnek ennyit a bohócok.
8 órás időintervallum van beállítva, azért lép ki. Anno nekem azt mondták, h ez kifejezett kérés volt, h így legyen megcsinálva, bár akkor nem 8órát mondtak, hanem perceket, h néhány perc inaktivitás után léptessen ki a rendszer, ezt kérték a programozóktól. Mondtam már akkor is, h ilyen nincs, mert órákig működik anélkül, h kiléptetne, csak a 8 óra leteltével dob ki (kivéve, amikor nap közben random kidob, de nem inaktivitás miatt) és az ügyintéző is értetlenül állt a dolog előtt. (ők mondjuk ugye csak felveszik a panaszokat és továbbítják, szóval sok mindent nekik "hiába" panaszolunk, meghallgatják és továbbítják az illetékesek felé. Aztán, h lesz v. sem belőle megoldás...)
Nekem folyamatosan összeomlik a tőzsdei adatoknál.Jön egy random bekattanás és hülyeségeket kezd el kiírni.Lefagy pl. a százalékadat egy ponton és onnantól hiába mutatja a jó adás/vétel árfolyamot (de ez is leáll sokszor) ,a százalék nem mozdul többet. Az is rendszeres,hogy a tegnapi záró adatot mutat egész nap,de az is gyakori,hogy magasabb a vételi ár,mint az eladási. Azt meg értelmezni se tudom,hogy a zárás elött minden nap kilép.Beteg aki ezt így megalkotta és működteti.
Másnál is beszart a SM (ismét)? Nálam épp már se piacmélység,se eladás/vételi adat vagy lehetőség (gomb) nincs már! Hihetetlen,hogy több mint fél év alatt ugyan olyan szar megbízhatatlan,mint novemberben!
Nem a SingleMarketben van, hanem az Internetbankban. Az oldal tetején a neved mellet a nyílnál válaszd ki a dokumentumokat. A dokumentumok szűrése összes számlára / értékpapír számla kiválasztása. Megjelennek a dokumentumok és a lista alján (nekem február 10-ei dátummal) megtalálod az ETÜ igazolást (Kimutatás Ellenőrzött Tőkepiaci Ügyletekből származó jövedelem megállapításához).
Ennek azért szigorú feltételei vannak. Akkor díjmentes a normál értékpapírszámla vezetése az év végéig, ha 2026.02.09-én nem volt ilyen számlád, és online nyitod az újat. Ha megszünteted év közben, akkor az utolsó tört negyedév díját kifizettetik.
Ha valaki előfizet a revoultra és ott a business csomagot válassza az 48ezer HUF/év /12 = 4000 HUf/hó!! Ezért jár havi 10 (!!) ingyen kereskedés + EU és USA részvények és egyre bővülő kínálat, brutál gyors kereskedés és kötések. Erre az otp elkér számlavezetési díjakat + 2400 HUf BÉt/Hó és ha usaban kereskednél az havi 6 USD kb. 2000 HUf/hó + ha euban azaz német tőzsdén az havi 10 EUR/hó kb. 3500 Huf/hó = durván 8000 ezer forint / hó, úgy, hogy egy kajli, háci szar még mindig a sinlge és tele problémákkal. Ezt így itt hagynám az illetékeseknek jah és már a Revoluthoz is jár a magyar számla. Korábban pedig a német tőzsde benne volt az árban... totál vakvágányon vannak, az elmúlt 7 hónap kereskedési hibáit már nem is hozom fel. Gratulálok otpnek.
Időközben lepapírozták visszamenőleg. Most úgy néz ki, hogy már szerdától kezdve hivatalosan is elérhető volt a Nasdaq és a NYSE is 0,3%, minimum 3 USD kötési díjért. A 15 perces késleltetett árfolyam díjmentes, valósidejű árfolyam-szolgáltatás havi 6 USD. Kereskedésre market időszakban van lehetőség (magyar idő szerint 15:30 és 22:00 közt), pre- és after market elérés nincs.
Olyan, mintha véletlen kiengedték volna a a felhasználóknak ezt a fejlesztést. Se reklám, se lepapírozva nincs. De legalább van. Végre. Kérdés milyen minőségben fog működni.
Nálam is látszanak, a kondíciós listában viszont továbbra is csak BÉT és Xetra szerepel. Így vagy nem működhet a kereskedés, vagy működik, és ha kötési díjat számít fel a rendszer, akkor azt érdemes panasz keretében visszaigényelni, mivel a díjtételek közt nem szerepel, hogy ennek van díja.
Sziasztok. Otp Tbsz rendszerénél van stop loss funkció? Valamilyen plusz opciót kell-e igényelni, ha német vagy amerikai? részvényeket is vennék rajta?.
OTP Singlemarket problémák, kérdések
Direktbroker - Régi böngészős felület, elvileg kivezetik majd
Smartbroker - Régi mobilos felület, elvileg kivezetik majd
Singlemarket - Új ökoszisztéma, böngészőben és mobilon is így hívják, még erőssen fejlesztés alatt.
Mindnkinek javaslom a singlemarket hibák jelzését az OTP felé, szoktak rá reagálni, legegyszerübb az általuk megadott emailcímre. (lásd app/böngésző) Reményem szerint még fognak bekerülni új, hasznos funkciók.
Ismert direkt/smart broker sajátosságok:
- a direktbroker megbízás csak direktbrokerben kezelhető/látható
- a smartbroker megbízás csak smartbrokerben kezelhető/látható
- fél évnél régebbi megbízás (pl egy régi stop) sehol nem látható de a telefonos ügyfélszolgálat ki tudja törölni