Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Nvidia es az SK group 500 milliard dollaros (hogy mennyi??) megallapodast kotottek, ami lefed AI infrastrukturak epiteset, es kozos memoriafejleszteseket. Ez nem hangzik rosszul, foleg mert a heten bevasaroltam hynixbol. Kivancsi leszek.
https://www.investing.com/news/stock-market-news/oracle-stock-analysis-cds-blowout-ai-debt-load-and-the-junk-downgrade-risk-93CH-4812103 Sajna ORCL elemzés szerint van alapja a büntetésnek. Bóvli kategória határán billeg AI beruházási kényszer mellett... (ha kimarad lemarad) gedva xar helyzet... Én is lesem a céget (az ilyen agyonverteket) de az én kockázattűrésemnek most ez sok... aki benn van sok sikert nagy nyerőt jó szerencsét!!! (Ha beszállok tuti reccsen egy value trappal, ha kihagyom rakéta.... szal így nem szállok be h másoknak nyerő legyen)
SMCI fog is még egy darabig szerintem a hírekre (40M helyett 60M megrendelés illetve 8% körüli marzsok helyett inkább 15%). szerintem ha van a mai kereskedésben egy pullback, 29-30 környéke jó entry lehet. Lehet hogy én is bővítek, mert kb. átlagáram, ugyanakkor a pozi nem túl nagy. véleményem szerint hamar elmehet 40 köré, amikor is majd jön megint valami aggodalom a chipcsempészet balhé miatt, onnan megint zuhé
USA részvények vitasarok
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).