Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Az alap h nem vagyok egy nagyágyú a tőzsdén bizti ezét lepett meg hogy a MCDonad's és A Lockheed Martin, és a Northrop napos csártjai tkp azonosak!! :D :D (Az még oki h a NOC, és LMT paiban megy szektorok etf ek mittomén... na de a Meki együtt megy a 2 pure haiipairi gyöngyszemmel???) :D :D WTF???
Igen nem vitás a csártokról is ordít h a NIKE most nagyon nem kedvenc... nem is tudom több mint fél éve csúszik a "fordulat"? (Szignál szolgáltatók... kifejezést még nem is hallottam) :D Ez engem minősít... :d de utána nézek. Nike -t őrlik a konkurensek ... nem csak az Adidas. Hááát ha óccóbb lesz tán veszek még -ha nem lesz valami nagy baj... oszt ülök benne évekig. :D Amúgy a NIKE 8 nap múlva jelent!!! :)
Picit utána olvastam, mintha a nagyobb elemzőházak a NIKE-t háátérbe szorítanák az ADIDAS-hoz képest. Míg a német vetélytársnál végetérni látszik a distribúció és elkezdték gyűjteni a papírt, ez a NIKE-nál még pont fordított, ott nincs akkumuláció, csak szórják kifelé. A signál szolgáltatók besorolási pozíciói is híven tükrözik ezt a mozgást. Míg a NIKE 1-10es skálán a 2est kapta a német rokon 9essel büszkélkedhet. Mindenki profit ugrást vár, és ha az augusztusi gyj ezt megerősíti, elkezdik majd a konzervatívabb alapok is venni. Szépen kúszik felfelé az éves target. Szerintem a NIKE vs ADIDAS csatározásban, most az utóbbi áll jobban.
lassan tán kezdik megemészteni a FED kommunikációt, az űrösök továbbra is zűrösök, de a közepes vagy kisebb kapitalizációjú forduló sztoris cégek előtt ismét egy kitörés előtti állapot PGY ha végre tartósan átviszi a 16-17usd sávot, egy ugrás után egyre közelebb kerülhetne a 24usd-s target ....csak hát törni kéne a sávot, nem pedig mindig lefordulni (lehet ehhez kelleni fog egy jó negyedéves jelentés, zsinórban a 6dik)
A gyógyszeriparban egyetlen kockázat amiről én tudok az a klinika 3 ban bejelentett gyógyszerjelöltek fail eredményei. De ez ugye iparági sajátosság. Az ETF -el gondolom ezt lehet kiegyengetni. Pfizerről régen azt olvastam h. valahogy rossz management miatt remek lehetőség és pénzből rossz beruházások rossz megtérülés v mi? De nem veszek rá mérget.
Bankoljunk is! https://invst.ly/1i7qc8 Wells Fargo. Megnéztem az Eu. és USA nagybankokat ..csárt alapján az összes irtó magasan ill. elemzői célárak közelében. A WFC ami kicsit másképp (Legutóbbi jelentésnél nem volt minden tökély itt) lehet csak ezért lemeardó egyedül. De ha a léc tart 72 felé le kéne jöjjön de az megtart... ha nem, na igazából akkor kezd érdekes lenni h miaf.. van? Q 2 es jelentést Bankok kezdik szokásosan .. pénzügy jó indikátora mi is van a gazdaságban (Ezt nem én mondom csak papagáj vagyok) Ha iráni balhé hatott látni fogjuk.
Szerintetek nagy kockázat Pfizerbe sok pénzt rakni, vegyek inkább egy osztalékos etf-et? A világ legunalmasabb részvénye 6% osztalékkal ami nálam nettó kb 5%.
Alert! NOC rakéta lesz! Mert ma 515 ön álltam vétellel... Már megint fél dolla híja! :D:D (Pénteken niincs USA piac..de aláírják a papírokat USA -Irán..javarészt ez már beárazva a def .-be de kicsi le irány még benne lehet hétfőn jobb vétellel...de mivel lemaradtam..ezért.. ..nem így lesz ) :D
108-ra állítottam be értesítést korábban, és jelentésre 109.6-ig esett, minimális eltérés. 2017-2018ban $64->164 ralit TÚL gyorsan csinálja meg, és mint a kifestőben, most kifestik azokat a részeket, amiket eddig nem. A 60-as szinten bőven volt forgalom, a 108-at azért állítottam be, mert ott valódi gap van, de fair value gap-ek és volume gap-ek vannak lejjebb is. Ettől függetlenül aki itt meglongolja, azzal egyetértek.
USA részvények vitasarok
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).