Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Bár felső kanóca lett és 76200 alatt zárt, azért a kanóc sávjában van és emelkedik. https://www.tradingview.com/x/e8isCutl/ Ez arra utal, hogy nem olyan lesz, mint a kékkel bekarikázott téli helyzet, hanem olyan, mint a pirossal bekarikázott liberation day utáni, és 60% rali jöhet 103 ezerig a Bitcoinban. Ha a héten bennemarad ebben a tűzvonalban ami 73.825-78.384 közötti zóna.
Vegül en is erre jutottam, nem nezem, es akkor nem idegeskedem. Lehet hogy BTC is fundamentalisan nem / nehezen ertelmezhetö, de amit ezerszer megtanultam, hogy a kapzsisagot es a minden alapot nelkülözö optimizmust nem erdemes lebecsülni :) a „Mi van ha ketszazezer lesz a btc, mi van ha egymillio mi van ha ketmillio…!!!“ hozzaallas neha jobban hajtja az arfolyamot mint barmilyen funda - most is ebben bizom, csak tudjak majd kiszallni idöben :)
A mostani kapaszkodás olyan, mint a november-januári, ami 9 hétig tartott, 20% rali után 40% esést hozott. Most már 30% emelkedésben vagyunk a februári aljtól, és a heti gyertya felső kanóc nélkül nagyon jó lenne holnap éjjel, mert az előző esés is egy ilyen disztribúcióval kezdődött.
Én december 30-án vettem az első call opciómat, $22 körül (x100), és 90% feletti mínuszban volt, már temettem. Erre felment $11 köré tegnap, majdnem kivágtam, de még van 27 nap és $180 a strike. BTC volatilis és fundamentálisan nehezen elemezhető, tehát szerencsejáték MSTR a nagy adósság, az állandó higítás és a csődkockázat miatt szerencsejáték a négyzeten. MSTR-re vett call opció az szerencsejáték a harmadik hatványon. Igy risk manegement nem is szükséges, nem is lehetséges :)
GE Aerospace Tankönyvi réstöltés várható??? (Rést még nem tudok jól tölteni de ha mégis helyesen tévedek akkor 290 nél rally point)? Hírt még nem látok (Max amcsi autóipart bevonnák a haditermelésbe)? Kellene pedig mert ma szépen ment a rés felé... hmmmm.... vagy a szoki: béke trédet nem szereti a hadiipar...ami meg rendkívül szép ellentmondásban van a fentivel... :D Mindenestre 290 nél figyelek 270 nél izgatott leszek s ha elszalasztom akkor itt IS rakéta lesz! :D https://invst.ly/1gres0
opciós érdekességek (azok közül amiket figyelek) CRWV 120körül brutál call opciók pénteki kifutással, amennyiben főlé küzdi magát az árfolyam a market makereknek fedezni kell a pozijukat újabb vételekkel, ami egy durva 8-10%os napot produkálhat, az Impied volatiliti durva mozgást áraz RCAT 13-13,5 dettó ugyan ez a helyzet, nagy volatilitású, nagy kilengésű csapkodós napokkal, ha elindul és a RISK ON kitart 18-19közé viheti a lendület (tegnap pozíba léptem 12,84 szóval ez a mozgás elvárt lenne :) ) SOUN 8nál a vízválasztó, sokkal durvábban shortolt, még nagyobb mozgást áraz az opciós piac, short squeeze lehetőség elég nagy valószínűségű SMR / IONQ ezeknél pedig már el is indult tisztító tűz .....érdekes és mozgalmas lesz ez a 2nap (is)
Előző jelentés előtt vettem Paypal $55 call-okat, kb. annyi volt az árfolyam is. Leesett 40-re a jelentés után, most majdnem 50. A liberation day alj az 55, sajnos komoly ellenállás lesz. A május 5. jelentésre nem tudom, átviszi-e.
USA részvények vitasarok
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).