Ráér majd akkor osztalékot fizetni, ha már nem tud jó áron jó üzleteket kötni és a tulajdonosok látni akarnak majd valamit a befektett pénzükből. Ez ennyire egyszerű. Ti meg démonizáljátok a tulajdonosokat, a céget és a vezetőséget. Nincs ezzel baj, mindenki máshogy látja a dolgokat. Csak mi nem járunk át másik topicokba, ahol nincs részvényünk demoralizálni és lefelé beszélni! Én ezzel részemről le is tudtam a mondandómat, mindenki azt visz haza magának ebből, amit akar.
Nem nem... A fő különbség, hogy az egyik jobb pénzügyi eredményt tud felmutatni, most bizonyította, hogy valóban ennyit tud termelni a cég. Másrészt az app esetében lett volna lehetőség osztalékot fizetni, csak ezt nem tette meg, mivel újrabefektet. Ezzel szemben a cig nem tudott volna miből osztalékot fizetni, mert az olasz meló felélte a tárgyévi eredményét. Mind a két cég jó és alulárazott erről nincs vita. Viszont az app előtt dinamikus fejlődési pálya van, mint ahogy ezt a múlt is mutatja, nagyon jól fekteti be a pénzt és folyamatosan növeli az egy részvényre jutó eredményt is. Ez a fő különbség a fundamentum, lehet itt jönni a fülescsészékkel, de a hosszútávú jövőt a funda határozza meg, nem a technikai elemzés. Szóval a pénzt nem a klotyón huzzák le, hanem befektetik, hogy a cég tovább fejlődjön és növekedjen... Másrészt attól még, hogy egy cég nem fizet osztalékot, attól még lehet jó cég :) Hiszen léteznek növekedési részvények... :) Az app előtt meg szép jövő van...
Micsoda? Az hogy a cig az apphoz képest jóval megbízhatóbb, így az appnál most jóval nagyobb a kockázat, csak ez nincs közölve a szektával? Valóban két fő különbség a kettő között: a cig évek óta fizetett osztit, és az idei elmaradást is azért komolyan vehető érvekkel tudta alátámasztani. Ezzel szemben az app lassan egy évtizede nem fizetett osztit, ennek magyarázata sokkal több kérdést vet fel mint választ, és amilyen közgyülit ott lenyomtak (ott voltam), nem lepődnék meg ha a kövi években se fizetnének egy fillért sem... Illetve a másik fő különbség: az egyik tele van spekával és rengetegen felbeszélik, még a másikban jóval nagyobb a visszafogottság, és magát a részvényt is sokkal kevesebben ismerik (részben mert nincsenek a fórumban olyanok akik erről gondoskodnának). De persze a farkas után kell sírni, hiszen ha nem mukszik az osztalék, majd marad a TA, hátha az elrepíti 1800-ig... na ezt majd meglátjuk...
A következőre válaszolj nekem tmike: Amikor 320-ról megindult a cig, épp a fülescsésze befejezésénél tartott. Én (is) erre felhívtam a figyelmet, viszont nem kezdtem el olyan nagy feldumákba, hogy 2 év, és ez a részvény már 900 lesz... Fel is ment az árfolyam 456-ig, hogy majd megint visszaessen 330-ig. Most onnan visszakorrigált 350-ig. Ilyen szempontból most majdnem ugyanazt csinálja mint az app... mégis ha ránézel a topicra alig látsz ujjongó embereket. Ezek után el tudnád képzelni, hogy ha én telebeszéltem volna emberek fejét egy nagy feldumával mint a farkas, akkor most jönnének tömegével, hogy "könyörgünk Labanc, térj vissza, annyira hiányzol!!!" Én lennék ezen a legjobban meglepődve és kiakadva. Szerintem ez a cig-app összehasonlítás világosan mutatja, mi a különbség visszafogottan és értelmesen vitatkozó emberek és fanatikus szektások között...
Esik az app 34%-ot (cég iránti bizalom a béka segge alatt), amiből visszakorrigál 8%-ot, erre kitör a nagy örömujjongás, ismét előkerül a nagy waterloo-s mézesmadzag, és visszasírják azt az embert, aki egy csomó kicsit beetett annó... mi ez, ha nem stockholm szindróma?
Bocsánat nem láttam.Hm....visszaakarják kapni a pénzuket sokan, nem hinném hogy fundás hir nélkul visszamenne...spekák már ott vannak, lehet látni...felnyomopakk ott van.(presszobol nèzem)
Toka. Ha Te itt vagy az kitesz több embert is. Holnap leszek, kíváncsi lennék mi a véleményed az APPról és amiket írtam. Ha lesz időd megoszthatnád. Köszi
Korábbi és tegnapi Appeninn árfolyam "tippem": "Amúgy rosszul számolod. Az esést az Avellino bejelentésétől számold. 830-720-tól nézzed. Így pedig ott vagyunk mint tavaly. Így pedig tökéletesen kijön a 600-660 közötti tartomány. Ébresztő. Én ezt "tippelem" mindenféle tudomány nélkül. :D" úgy néz ki bejött.
A Budapesti Értéktőzsdén sok részvényes úgy viselkedik, mintha Stockholm-szindrómában és kognitív disszonanciában szenvedne: ragaszkodnak a tőzsde szabadpiaci mítoszához, miközben nem hajlandók felismerni, hogy az árfolyamokat gyakran nem a vállalati eredmények, hanem a háttérben zajló politikai-gazdasági folyamatok, szereplők befolyása és egyéb érdekek mozgatják. Így a befektetők sokszor önként hunynak szemet a magyar gazdaság valós struktúrái felett, és nem látják be, hogy a tőzsde már rég nem a tiszta piaci verseny terepe.
A Budapesti Értéktőzsde hagyományosan a magyar tőkepiac központi intézménye, amelynek célja, hogy átlátható, szabályozott környezetet biztosítson a vállalatok forrásbevonására és a befektetők számára a részvénykereskedelemre. A tőzsde elvileg a szabad piac, a transzparencia és a verseny terepe, ahol a cégek teljesítménye, jövőképe és piaci megítélése alapján dől el, kik lesznek a gazdaság meghatározó szereplői.
STOCK(holm) szindróma