Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Firekiller
Firekiller szombat, 20:04
és mind a 65 garázst kiadom 15000 ért, és máris tönkreba&@&ztam a kanizsai garázs nagymenők minden bizniszét. Puszta szórakozásból. nyihihi
Firekiller
Firekiller szombat, 20:00
kéne 65 ilyen garázs, az pont kitelne 🤣🤣
Firekiller
Firekiller szombat, 19:59

kanizsaidorottya szombat, 19:51
Előzmény: #5074  slash
Dórikát az sem érdekli, ha letiltják. Mert ki a fa-zomat érdekli, ha van 230 milliója valakinek. Ki nem sza.ja le! Ez csak egy állapot. De attól még embernek, méghozzá normálisnak kellene maradni! És az ilyen ember ossza az észt, aki ott sincs a szóban forgó konkrét piacon! „Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa”
N0MAD szombat, 19:38
Hogy is volt ez a toxikus személyiség izé, megvan még a link?
slash
slash szombat, 19:24
Előzmény: #5073  kanizsaidorottya
Jaj Bástya, ezt jól megmondtad! :-) Most jöttem fel a terézvárosi világoskék vízből és percekig röhögtem! Terézváros Világváros 85 nm ez ám a menő! :-) Lepra bazdmeg az egész város. éljen a f.om ottan ! 
kanizsaidorottya szombat, 18:25
Előzmény: #5054  Firekiller
Na ide figyelj, h.lye gyerek! 1. Amiket itt megosztottál linkeket, az mind szélsőséges esetek Nagykanizsán. Neked közöd nincs a nagykanizsai garázsok hol-miben létéről. 2. Nekem van garázsom Nagykanizsán jó helyen. 3. Mit gondolsz, mennyiért adom ki? 4. Ne találgass, mert úgy sem találod el. Havi 40-ért adom ki, és előre1 évre  fizet a delikvens. És még nem is zenélnek benne. Okoskodsz, nagyképű, pöffeszkedő, önhitt, nagypo.ájú, kivagyi, öntelt, fölényes arrogáns,  h.lye dumát nyomatod itt, mint a portfolio esze. Az okoskodás csak a butaság kifényesített verziója. Kicsi huszár, szerintem vegyél vissza az arcodból, senki sem kíváncsi a lanyha.t fa.zodra.
210-es szombat, 16:12
Előzmény: #5064  Bolton01
Végre egy értelmes gondolatmenet, valahogy így kellene gondolkozni !
tihamer
tihamer szombat, 16:00
Előzmény: #5070  Bolton01
Egyik lakásomban a cirkó kazán kb 14 éves. 
Karbantartás megvolt mindig 2 évente.
Benne van a pakliban hamarosan a csere. Bár remélem még pár évig kibírja.
Hiába,, voltak, vannak, lesznek költségek is.
Ezzel számolni kell 
Bolton01 szombat, 13:38
Előzmény: #5065  Firekiller

Igen, respect hogy megtartottad a cserépkályhát! Szerintem hozzáad egy szép belvárosi lakás hangulatához egy-két szép megmaradt korabeli tárgy! Nem mellesleg, valószínűleg egy soha meg nem térülő beruházás lett volna, nem kommentálva a mostani új kazánok tartósságát és megbízhatóságát....
Firekiller
Firekiller szombat, 13:09
Előzmény: #5066  Firekiller
veszek is mucsaröcsögén hirtelen 100 garázst, az a tuti, hiszen a következő 10 évben újra 6-8 X növekedés várható, és legalább el van osztva sok kiswbb ingatlanba ami sokkal jobb... 😸
tihamer
tihamer szombat, 12:51
"Nekem a ház rezsije vagy az autó fogyasztása belefér bőven a büdzsébe, ha duplázódna se történne tragédia." 
👍
Nálam ugyanez dettó .
Továbbá én szeretek tenni venni a ház körül.
🙂
Firekiller
Firekiller szombat, 12:37
egyet kell értsek Goldsteinnel, az is egy életérzés hogy a saját nagy VI. kerüli lakásomban élünk 85 nm-en, és ku&$a nem hiányozna hogy elmenjek vmi olcsóbb lyukba csak hogy több pénzem legyen valamrnnyivel..
Firekiller
Firekiller szombat, 12:34
nekem 230 millióm van diverzifikalva a Bpi lakasomon felül amiben lakom. 
Firekiller
Firekiller szombat, 12:34
12 éve lakom a VI. kerben, mindenki mondta csináljak kombicirkót, én meg maradtam a Héra cserépkályhánál... pont amiatt amit írtál. 3,5 szoba, 85 nm, ha nagyon kell 1-2 hétre kis villany konnrktoros kiegészítő vagy a klíma fűtési funkciója .. amúgy 0 C kinti hőmérsékletig 21C van a lakásban fűtés nélkül... amióta itt lakom nem volt húdehideg sokáig meg -20C sem kint ...
Bolton01 szombat, 12:28
Előzmény: #5063  Goldstein17

Attól hogy nem 25-30 cm szigetelés van a házon, hanem 10cm, vagy nem 10 milliós gépészet csinálja a melegvizet és fűtést, hanem egy 1 milliós kazán, nem gondolnám hogy kisebb a komfort.
Itt pont arról van szó , hogy megéri-e plusszba 20 milliót rákölteni a házra, hogy megspórolj 200e Ft rezsit évente. 
De felhozhatnám a 2-3 évente új autót vásarlót is, akiknek szintén az a mantrájuk, hogy mennyivel kevesebbet fogyaszt az új szerzemény. 
Ami érdekes , hogy én soha nem akarok senkit meggyőzni, mindig a másik oldal magyarázza görcsösen (szerintem magának) hogy milyen jól járt, mennyit spórolt, stb.
Nekem a ház rezsije vagy az autó fogyasztása belefér bőven a büdzsébe, ha duplázódna se történne tragédia.
Az egyensúly a lényeg, egyetértek maximálisan. Az egész életben és a FIRE vagy félFIRE létben is ez a kulcs.
Goldstein17 szombat, 12:05
Nem keverném össze a saját lakás komfortját a befektetésekkel. Szerintem senki nem vitatja, hogyha valaki mindent megvon magától (már Moliere is megirta) és azt befekteti, akkor az hozamot fog termelni és akár szerény jövedelemből is lehet vagyonos ember élete végére. Mint mindenben ebben is az egyensúlyt kell keresni, mindenkinek a saját igenyei szerint. Nem kell családi ház? Ne vegyél! Nem kell szigetelés? Ne szigetelj! Csak ideológiat nem kell keresni hozzá, mert az nagyon nevetséges. 
tihamer
tihamer szombat, 11:11
Előzmény: #5060  Bolton01
"jóval nagyobbat koppan az, akinek egyetlen ingatlanban van nagy vagyona, mint az akinek a vagyona több darabra felosztva van befektetve, több kisebb ingatlanba." 
👍
Jó meglátás !
Nem mindegy hogy pénzt termelő eszközöket gyűjtünk (garzonok, lakások, MÁP, stb),  vagy pénzt elvono kötelezettségeket ( pl minél nagyobb családi ház saját részre.)
tihamer
tihamer szombat, 11:08
Előzmény: #5060  Bolton01
"Az olcsó és kisebb ingatlanokra mindig több és nagyobb lesz a kereslet, " 
.👍
Ezért is vannak egy-másfél - kétszobás lakásaim, illetve garázsaim.
🙂

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek