mindenkit előre szeretnék megkérni, hogy a lentebb leírtakat ne vegye sértésnek és bántásnak, csak jó és segítő szándékkal írtam minden egyes szavát - segíteni szeretnék - ha valaki mégis bántásnak veszi, akkor előre szeretnék Tőle elnézést kérni
most értem a végére - sok-sok oldal - sok elkeseredettség, sok adok-kapok, sok kritika, sok személyeskedés, sok egymás leszar**ása, sok megértés, sok érvelés, sok indulat - itt mindenkinek igaza van
ez a tőzsde, ahol bármi megtörténhet - ide csak olyan pénzt hozz, amire nincs szükséged - ha holnap elveszted mindet, akkor se legyél ideges - aki egy ilyen napot nem tud faarccal végigcsinálni, az vegyen állampapírt, mert ott az lesz, amit ígértek - és aki ezt most magára veszi, az tényleg váltson, mert nem neki való ez a hullámvasút - senkit nem kényszerítenek arra, hogy tőzsdézzen - ide mindenki saját akaratából teszi be a pénzét és csak saját maga felelős minden döntésért
itt senki nem ígért semmit és nem is fog soha, ha bárki bármit is ígért, azt nem biztos, hogy be tudja (vagy be akarja) tartani, mert a "körülmények" és gondolatok változhatnak
én tegnap vettem még 40k-t és ha folytatódik ez a hiszti, akkor veszem tovább - hogy miért?
mert ebben a cégben továbbra is 1000 FT feletti BVPS van, 400 Ft feletti részvényenkénti KP-val, amiből kihozható egy plusz 50 Ft-os EPS növekedés, plusz a bérbeadottság növelése miatt is lehet benne valamennyi tartalék, így 180-200 Ft lehet az EPS - lehet számolni, hogy ez így mennyit érhet - ezt már tegnap leírtam, de most újra megteszem: ha én lennék a legnagyobb tulajdonos itt, én sem fizetnék most osztalékot, ha jó áron tudnék ingatlant vásárolni - én úgy gondolom, hogy az itteni menedzsment jobban tudja forgatni a pénzt, mint ahogy én tudnám bármilyen ingatlan befektetéssel - pont ezért vettem APP-ot, mert az ingatlanbefektetések helyett ez jobb üzlet - sőt az elmúlt 3 évben bármilyen tőzsdei befektetésnél is jobb üzlet volt APP részvényt tartani
mert szvsz az elmúlt 3 év a tőzsdéken ajándék volt, jól lehetett keresni, szinte mindennel, viszont egyre kevesebb az a papír, ami ilyen hozamot tud biztosítani itt a BÉT-en (szvsz 4IG/AKKO még)
kérem, hogy senki ne vegye bántásnak a fentebb leírtakat, én Mindenkinek jót szeretnék és pont ezért írtam le, amit gondolok
...és ha még azt is hozzászámolnád, hogy egy gyors eladás,-majd visszavét után mennyit nyersz rajta...az igazán nagy cápák ezt csinálták, közülünk esetleg valaki? Mindenesetre jó lenne látni a végét...
A 850-ig esést még meg is értettem volna, hiszen egy 850-852-es újrateszt lett volna. Eddig a 850-852-ig sem tudtunk visszakorrigálni.Illetve 800-ról még igen, aztán jött a 757-es mélypont. Most még ez a 850-852 is álomszint maradt. Na de majd kedden meglátjuk, hogy maradt-e erő a részvényben, vagy a következő jóhírig lecsorgás lesz-e.
Én arra tippelnék, hogy a Matolcsy féle lengyel GTC Rt. nagy szarban van, hirtelen sok adóssága jár le és fizetni kell, ezért talán 1-2 jó minőségű lengyelországi irodaházat elad a cég,olcsón és talán ilyenből vedzünk, ami szerintem is jó ötlet lenne. Persze az lenne az igazi, ha elég lenne az App nem kevés kp-je az osztalékpénzünk nélkül.
Csak a visszapattanás maradt el. Ez a 830 nudli.Majd ha a 900-at ostromoljuk megint, akkor lehet megnyugodni. A 119.4 Ft bruttó osztalék ki nem fizetésére esett nap közben 238 Ft-ot.(A csúcs és a mélypont között ennyi a különbség.)
Értem szóval, ha majd pár év múlva 200+ EPS lesz, akkor abból nem fognak részesülni a kisbüfik?? Mondjuk árfolyam nyereségen keresztül? Vagy majd 200-as EPS mellett is 750-es árfolyam lesz? :D
Törölt felhasználó2025. 04. 18. 14:43
Egy biztos, hogy aki nem bűvészkedett (napizott) tegnap, annak nap végére 160 Ft-tal ért kevesbbet minden részvénye.Ki ne számoljam, hogy ez %-ban mekkora bukta! (Nyilván annak nem, aki olcsóbban vett a hír után.)
Talán mert minden cég elemi érdeke a növekedés és a profitmaximalizálás? Az már régen rossz, ha egy cég bestagnál és csak kilapátolják a profitot minden évben... Persze attól még idén elférne az oszti, legalább hogy stabilizálja a papírt és megmaradjon a hit a cégben.
Appeninn Holding Nyrt.