Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Brazília, már jobban függ Kinatol mint az USA tol. Majd akkor a nép harag elsöpri, és el kergeti és újra lesz a RiCS bol BIRCS. Brazília rosszabbul jár USA val, mert még lejjebb van az érdek érvényesítesi képessége mint az EU nak. Es én csak bizony pislogok, hogy mennyire önző USA, a legjobb szövetséges gazdasági kárára azaz az EU szempojzjaira és gazdasagra magasan tojik. Csak, a a lényeg USA hegeomiaja maradjon meg. Na akkor Braziiianak mi jutna?? :)) elég sanyarú sors.
A külön pénzügyi rendszer már így is úgy is létre fog jönni, ahhoz meg arany kell....2-3 hét múlva lesz a brazil választás 2. fordulója, ott még alájuk vághatnak, ha Ifj. Bolsi kilépteti őket a Brics-ből, de alapvetően ez sem fogja megakadályozni a folyamatot.
Ahogy látom Festő úr rózsaszín korszakában alkot. :-) Egyébként teljesen egyetértünk, elvileg a 4020 (XAUUSD) nem szabadna törni. De hát nem szabadott volna sok mindennek törnie, aztán csak megtört. Ugye. Amúgy vicces olvasni itt a fórumon, hogy egyrészt a háttérhatalom gyűjtögeti 4K-n, ezért nem megy, másrészt eladni akar 5K-n. Némi ellentmondást érzek. Az én földhözragadt, kevésbé összeesküvéselméletes megközelítésem az, hogy jelenleg senkinek sem érdeke egy arany rally. A vevők örülnek (Kína, Ázsia, jegybankok), a petrodollár védők más se akarnának kevésbé, mint egy arany rallyt, a spekák pontosan látják (minusz Pali :-) ),hogy nincs uptrend, sőt a feltételei sem jelenleg, ergo nem fognak pozit, nem kell nekik a nagy arcraesés. Így hát szenvedés, lecsúszás. Kérdés ezek a szintek megfogják e, pláne ha a részvénypiacon is elkezdene kopogtatni Mr. Margin Call. Az ellenszélhez képest a jelenleg is bikaerős. De azt is elfogadom, hogy a helyzet akár nagyon gyorsan is változhat. Vajon Bessent miért lapít? DXY, US 10Y továbbra sem ismer más irányt, csak felfele.
Én a futures (GC) értékeit értettem a számok alatt (mondjuk a legtöbb elemző valóban a spot árfolyamra hivatkozik). Nagy különbség nincs, kb. 30 dollár, akkor a XAU-ra olyan 4020-4030 jöhet ki kb. a tippem szerint.
A korábbi meglátásomat pontosítanom kell a tegnapiak alapján. Úgy tűnik, még egy mélyebb aljat fog képezni az arany, azt 4050, 4060-ra teszem, ahol kisöprik a maradék longos stopokat. Továbbra is arra számítok, hogy egy-két héten belül emelkedésbe fog fordulni az arany, mert az 5000 körüli szinteken akarnak a nagyobb befektetők teríteni (túl hamar elhagyta azt a sávot tavasszal az azt megelőző huzamos emelkedés mértékéhez és hosszához képest), ezért addig szerintem még visszatér az árfolyam, mielőtt a 3000-es szintet elérné. A mostani konszolidációs sáv a vártnál szélesebb lesz valószínűleg, 4050 és 4250 között. És még legalább egy hétig fog tartani. Szerintem az eső trendvonalból ki fog oldalazni az árfolyam. Ezzel teljesül a korábbi 4700 és 4330 közötti zászlórúdú nagyobb medve zászló és a 4300-4150 közötti medvezászló is, és ez jelöli ki a tényleges aljat.
-Private Banking friss:-Ezüst.-Korrekciós fázis folytatódott az új swing mélypont miatt. Mivel letörte a görbe a 62,5-ös fontos támaszt így egyelőre a long jelzés tolódik. Amíg a csökkenő trendvonal alatt van, addig emelkedésre fogadni nem ajánlott. A korábbi mélypont, 56,25 körül lehet a következő fontos megálló. Ellenállások: 75; 81,25; 87,5; 93,75; 100. Támaszok: 56,25; 53,13; 50.
Csapataink a mai harcban jelentős veszteségeket szenvedtek. A következő súlyos csapások a front átszakadását okozhatják. Napi 5x ima szükséges a felmentő seregek üdvéért.
Ő megvan ennek az oka. ASR forumtárs is garantáltan tudja, miért nem szakadt ez az egész mutatvány össze.... Én most megyek, este jövök, kérd meg le írja. Tudom, hogy tudja, mert kifigyeltem ..., 😉
Ahhoz képest, hogy Bessent mekkora nagyfiú volt pár hete, azóta kuss van de nagyon, a hozamok meg parabolikusan mennek fel. És nem igazán izgatja őket...?! És nem reccsen össze semmi.... A részvényeket megfogja az AI, BTC megy, areny/ezüst fogjuk rá oldalazik.... minimum érdekes. Ha sikerül 4100 felett zárnia az aranynak, akkor halvány optimizmus lehetőségének az árnyékának a vetülete csillan fel a koromfekete éjszakában.
Hát apukám szükséged is lesz arra a sok wc papírra, mert le fogod fosni a bokád ha amikor a nagy szereplők a határidős/derivatív piacokról átnyúlnak a fizikai leszallitasra physical delivery - ért. 😉🤣
Igen . Jön a meglepi lassan . Mennek fel a kamatok mert nincs vevő. Egy idő után abszolúte elfogynak a vevők mert lassan ember nem lesz aki elhiszi , hogy visszabírják fizetni . Vagy FED belép és ATH ..
Miért 80%,? a multuplikator hatások egész sora miatt. Nagyon ki van a tököm, most, magan jellegű dolgok miatt, de ha lesz kedvem beírom az egymást erősítő multuplikator hatások sorát és egymásra épülő tényezőit, ami akkor bekovetkezne, csak hosszú komment lenne, és lehet unalmas is sokaknak.
Persze! Az adósságválságok során az arany és az ezüst atomszerkezete még sosem bomlott fel. A Nap süt, maszkot egyelőre nem szükséges viselni. Minden másra ott vannak a jegybankok.
Francokat. A 4000 megfogja. Mondtam már, akkor a nagyfiúk, jegybankok nem azt csináljak mint te vagy én és a sok 100 millió kicsike fiú derivativ arany piacon. Hanem azt mondják nu akkor ezt az 5000 kontaktust kérném szépen leszallitasra ide és ide, a számlát a a repülőről és az orzesrol ide és ide kérem küldeni és papír dollárban fizetek 🤣🤣. Ezt szajkozom , és ez 4 szer be is jött..... Mert akkor a nem lehet dollárt adni, arany rúd helyet amiből, azaz dollarbol annyit varazsolnak ha muszáj, amennyi kell!!!! Hogy ezt miért nem lehet érteni,??? pedig 100 szor elmondtam.
Hát akkor megérkeztünk a 40xx tartományba. A régi iskola működik. Az unorthodoxia már Matolcsynak sem jött be...Amikor a DXY felfele megy, a bond hozamok felfele száguldanak..... arany up-ot vízionálni, háááát minimum erős képzelőerő szükséges...Lassan főzik meg a longosokat, ügyesen.Kérdés a kereslet elég erős lesz e, hogy a 4K-t megtartsa. Mert jelen pillanatban mondjatok egy nagy szereplőt, akinek érdeke a magas aranyár... Se Kína, se Ázsia, se a jegybankok, se a petrodollár védők... és a spekák se longok. Szóval örülni kellene de nagyon, hogy egyáltalán 4K felett van. A long range grafikont meg jobb meg se nézni. A kérdés igazából nem az, hogy fog e 3-mal kezdődni, hanem az, hogy mikor.De ezt már számtalanszor leírtam. A szembeszél még nem fordult át hátszélbe.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)