Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Engem meglepett. Valahogy éreztem hogy nem lesz nagy durranás lefelé PLaci82 írásait figyelve és elemezve, de ilyen gyors és nagy menetelre azért ma nem számítottam.
Ui. Ne minuszoljatok már Palit, aki nem ért egyet az írásban jelezze neki , a minuszolas olyan idegesítő, es sunyi, meg lehet írni hogy pali báttya szebben beszélj, vagy amit akartok de ne minuszoljatok már. Idegesítő tessék egyenesen bele pacekba az arcába a ellenvéleményt a másiknak, de minuszoljatok. Köszönöm.
A. Pénzrendszer strukturaja változik, 2022 óta mondom. Lassú folyamat, de megy előre.... Ahogy a két polusu új vilagrend is.... Bármennyire is nem akarja az usa. Ha a BoJ kamatemelésre se esik az arany, sőt emelkedik akkkor énnekem nincs több kérdésem....
Nandi jó fiú, csak a régi iskola beidegzodesei vannak benne. Jogosan.!!!!! Basszus régen pár éve még voltak logikus gazdasági szabályok és fizikai törvények. FED kamatemelésre és továbbá ilyen 10Y és 30Y Bond!!!!!! kamatok melett a nem kamatozo sőt orzessel csak pénzt vívő arany minek nem 2000 dollar/troy uncia alatt is van. És mégis....... 😉
Megmondtam több szer hogy a jelenlegi helyzetben az arany nem spekulatív termék hanem hard assett. Aki érti érti aki nem annak már nem írom le miért. No erről ennyit. 10Y Bond+VIX+, DXY,+ arany együttes anomaliái mutatják az utat, a strukturális eseményeket a mélyben....
A nemet elemzo, akire elofizetek (franks morningshow, elliotwaver) is ugyanezt momdja, de o 61,5 usd re varje le az arfolyamot, miellot megindulna a korrekcio fel 75-80 usd re. 61,5 ig nem lepne pozicioba, es utana is csak akkor, ha megindulna fwl az arfolyam...
Na, most aztán sikerült felkeltenie a kíváncsiságomat. 😁 „Alapvető hiányosságok szinte mindenkinél” + „pont azt a 3-4 pofonegyszerű dolgot nem, ami a leglényegesebb” – hát ezek után nehéz nem tűkön ülve várni a folytatást. 😂 Szóval rendben, tudomásul vettem: van itt néhány alapvető dolog, amit még nem tudunk, miközben mi azt hisszük, hogy már mindent tudunk. 😄 Amint lesz ideje, megírná kérem azt a 3-4 „pofonegyszerű” dolgot. Én legalábbis kíváncsian várom, mert pont az ilyen hozzászólásokból lehet a legtöbbet tanulni. 😉
-Private Banking friss:-Ezüst.-A korábban felfele hagyott rés még nyitva, még nem törte le a görbe a fontos támaszt. Amennyiben nem megy lejjebb, mint a 62,5 környéke, addig megmarad az esélye hogy a három hete elért csúcsot meghaladhassa. Első ellenállás a 75 körüli szintnél várná, de a teljes csökkenő hullám elvárható korrekciója a 87,5 körüli szintnél fekszik. A 62,5 alá zárás gyengeségre utalna, a néhány hete ütött mélypontok lehetnek ebben az esetben elérhetőek. Ellenállások: 75; 81,25; 87,5; 93,75; 100; 106,25. Támaszok: 62,5; 56,25; 53,13; 50.
Szép jó reggelt mindenkinek! 🙂 Holnap lesz a BOJ kamatdöntés. A FED és a BOJ kamatdöntés hatása milyen gyorsan "árazódik" be? Korábban mi volt a tapasztalat? Úgy vagyok vele ha már tegnap nem vettem semmit a FED miatt, akkor már megvárom a BOJ döntést is. A BOJ +25 emelés elméletileg nem okoz majd nagy meglepetést a piacnak, de nincs tapasztalatom e téren. A BOJ döntés után mennyi idő kell ahhoz, hogy kiderüljön, van-e valódi carry-trade/hozampiaci reakció? Tudom hogy senki sem lát a jövőbe, de aki már átélt ilyen vagy hasonló helyzetet, szívesen olvasnám a tapasztalatát, észrevételeit.
Hát figyelj, ha elég "követ" mozgatnak meg és a választás előtt kell 2$/gallon a kúton akkor pár napra sikerülni fog, de utána mint a rakéta.... . https://sonar21.com/the-wrong-war-trump-blames-kyiv-for-a-diesel-crisis-his-own-iran-war-triggered/ "Yes, the US in particular has a refinery problem. Because it built for a import dependent economy that has since radically changed, and hasn’t built any new refining capacity for decades. So now it has 70% of its refinery capacity engineered for heavy sour crude that it doesn’t produce. And a lot of light sweet crude that it can’t process for the middle distillates in short supply." . https://gvwire.com/2026/09/11/chevron-ceo-says-depleted-crude-oil-buffers-could-lead-to-higher-prices/ Mellesleg állítólag épp most száll el egy nagy finomítójuk az USA-ban, úgyh az is "Üzemen kívül" került.
Hülyeséget fogok írni. Az történt, ami várható volt, az USA a háború folytatására szavazott (foggal körömmel kapaszkodik a monetáris rendszerébe)... svájcban állítólag most volt valami privát közgáz dzsembori, januárra prognosztizálják az első összeomlást, abból még kimásznak és 6-8 hónapra rá jön a durvább hullám. Szvsz 2 út vezet ebből kifelé, atom irán fejére azonnal, hogy bizonyítsa, hogy még mindig ő a Jani. Vagy az ottani regionális olajinfra megsemmisítése és bezárkózás, amerikai kontinens kisajátítása, infla lenyelletése a lakossággal + európának szuper áron olaj és gáz eladása, amiből ki tudja szívni azt a tőket, amire azonnal szüksége van a túléléshez. Ez már nem UV-s szakasz, hanem rekotori engedélyes.... Azt szeretném kérdezni, hogy te hogy látod, a jelenlegi dollárhegemóniát hogyan/mivel tudná még fenntartani?
Kihagyod a nagyképből, hogy az AI sztori bődületes tőkét elszív. És addig szívni is fogja, amíg a kamatok már nem fájnak eléggé. Akkor meg jöhet durva reccs, akkor meg az lesz a baj. Plusz a költségvetéseknek is kell a tőke. Egyszerűen nem marad elég az aranyra. Lehet a mélyben az okosok már tárolják be, de amíg nem kerül megint a fősodorba a sztori, addig én itt nem várnék semmi kiugrót. Legjobb esetben oldalazást. Aztán ha majd lassulás meg Fed kamatvágás vagy egyéb trükk jön, na majd akkor.
Pali, valaki itt 4240-re várta pár napja, nem tudod ki volt? 4235 volt az alja, ekkorát tévedni... Mindegy, amíg Bessent nem röffenti be látványosan a printert, addig az aranynak annyi, jó esetben elkínlódik ezeken a szinteken. De nem zárom ki a 4k újbóli tesztelését sem, aztán vagy megtartja, vagy nem. Ez van. A többi délibáb és printervárás.
Én sejtettem hogy ennyi lesz. "Az év FED es kamatemelésre." Olvastam másutt mainstreamban hogy aranyat keverik majd az emelés miatt a mélybe ....kelet elkezdte venni
Ezek szándékosan szítják a háborut már évek óta és utánna minden mást nyektetnek felfele- fujják a lufit. Minden- minden de tényleg minden eszközt a számításuk szerint alakítják csak azért mert megtehetik. Már elfelejtették a 7 bő-7 szük esztendő játékot . A mágia mai megfelelője a MASS MEDIA . Az íratják le ami az érdeküket szolgálja, azt tanítják ami az érdeküket szolgálja. Lehet a hullámokan lovagolni de nagyon figyelni kell - sorok között kell tudni olvasni.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)