Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Szép jó reggelt mindenkinek! 🙂 Holnap lesz a BOJ kamatdöntés. A FED és a BOJ kamatdöntés hatása milyen gyorsan "árazódik" be? Korábban mi volt a tapasztalat? Úgy vagyok vele ha már tegnap nem vettem semmit a FED miatt, akkor már megvárom a BOJ döntést is. A BOJ +25 emelés elméletileg nem okoz majd nagy meglepetést a piacnak, de nincs tapasztalatom e téren. A BOJ döntés után mennyi idő kell ahhoz, hogy kiderüljön, van-e valódi carry-trade/hozampiaci reakció? Tudom hogy senki sem lát a jövőbe, de aki már átélt ilyen vagy hasonló helyzetet, szívesen olvasnám a tapasztalatát, észrevételeit.
Hát figyelj, ha elég "követ" mozgatnak meg és a választás előtt kell 2$/gallon a kúton akkor pár napra sikerülni fog, de utána mint a rakéta.... . https://sonar21.com/the-wrong-war-trump-blames-kyiv-for-a-diesel-crisis-his-own-iran-war-triggered/ "Yes, the US in particular has a refinery problem. Because it built for a import dependent economy that has since radically changed, and hasn’t built any new refining capacity for decades. So now it has 70% of its refinery capacity engineered for heavy sour crude that it doesn’t produce. And a lot of light sweet crude that it can’t process for the middle distillates in short supply." . https://gvwire.com/2026/09/11/chevron-ceo-says-depleted-crude-oil-buffers-could-lead-to-higher-prices/ Mellesleg állítólag épp most száll el egy nagy finomítójuk az USA-ban, úgyh az is "Üzemen kívül" került.
Hülyeséget fogok írni. Az történt, ami várható volt, az USA a háború folytatására szavazott (foggal körömmel kapaszkodik a monetáris rendszerébe)... svájcban állítólag most volt valami privát közgáz dzsembori, januárra prognosztizálják az első összeomlást, abból még kimásznak és 6-8 hónapra rá jön a durvább hullám. Szvsz 2 út vezet ebből kifelé, atom irán fejére azonnal, hogy bizonyítsa, hogy még mindig ő a Jani. Vagy az ottani regionális olajinfra megsemmisítése és bezárkózás, amerikai kontinens kisajátítása, infla lenyelletése a lakossággal + európának szuper áron olaj és gáz eladása, amiből ki tudja szívni azt a tőket, amire azonnal szüksége van a túléléshez. Ez már nem UV-s szakasz, hanem rekotori engedélyes.... Azt szeretném kérdezni, hogy te hogy látod, a jelenlegi dollárhegemóniát hogyan/mivel tudná még fenntartani?
Kihagyod a nagyképből, hogy az AI sztori bődületes tőkét elszív. És addig szívni is fogja, amíg a kamatok már nem fájnak eléggé. Akkor meg jöhet durva reccs, akkor meg az lesz a baj. Plusz a költségvetéseknek is kell a tőke. Egyszerűen nem marad elég az aranyra. Lehet a mélyben az okosok már tárolják be, de amíg nem kerül megint a fősodorba a sztori, addig én itt nem várnék semmi kiugrót. Legjobb esetben oldalazást. Aztán ha majd lassulás meg Fed kamatvágás vagy egyéb trükk jön, na majd akkor.
Pali, valaki itt 4240-re várta pár napja, nem tudod ki volt? 4235 volt az alja, ekkorát tévedni... Mindegy, amíg Bessent nem röffenti be látványosan a printert, addig az aranynak annyi, jó esetben elkínlódik ezeken a szinteken. De nem zárom ki a 4k újbóli tesztelését sem, aztán vagy megtartja, vagy nem. Ez van. A többi délibáb és printervárás.
Én sejtettem hogy ennyi lesz. "Az év FED es kamatemelésre." Olvastam másutt mainstreamban hogy aranyat keverik majd az emelés miatt a mélybe ....kelet elkezdte venni
Ezek szándékosan szítják a háborut már évek óta és utánna minden mást nyektetnek felfele- fujják a lufit. Minden- minden de tényleg minden eszközt a számításuk szerint alakítják csak azért mert megtehetik. Már elfelejtették a 7 bő-7 szük esztendő játékot . A mágia mai megfelelője a MASS MEDIA . Az íratják le ami az érdeküket szolgálja, azt tanítják ami az érdeküket szolgálja. Lehet a hullámokan lovagolni de nagyon figyelni kell - sorok között kell tudni olvasni.
4000 padlot ad. Mert a jegybankok belepnek.sot meg én is..... 😉 es ők fizikai leszallitasra kérik nem úgy mint ti, akik dollárban számoltok el sose láttok fizikai rudat. Fizikai rúddal az a baj hogy azt nem lehet nyomtatni, se 1:200 papirarany derivatívakba becsomagolni és kereskedni.
Hó végéig " gondolom én" a csuzdát , utánna egy felpattanást várok. Amit én látok az a következő USD erősödik DJ és a Russell2000 vele arányosan esik. SP és a Nasi még tartja magát. Arany és az ezüst tartja magát . A közelmult 1.5 EUR/USD -nél 4200 és 60 volt az árfolyam . Nem minden "papsajtja" tudom , de a mutatványosok mindig eljátszák a műsort . Az 1,3 EUR/USD már a 4000 és 56 árat vonzza.
Héber hintában. Olyan lesz ez mint Kohn és Grün esete. Grün már 100ft ért adja a banánt, és hirdeti nagy reklám táblán de azaz az igazság hogy már 2 hete se volt bananaja amikor 300ftert hirdette .....😉 Papír dollárt erősíteni próbálják,mert már az emberek a hard assett eszközökben hisznek. Mármint az ertelmesebbje. Azért nézzünk már rá a 10Y bondra most.
A dollár erősödése hatásal lesz az aranyra , ezüstre , BTC-ra. Ez azt is jelentheti , hogy irány a 4200 és a 60 szint. Jobb esetbe egy sáv (4000-4700, 56-72) kialakítását várok közép távon . Ahoz hogy új csúcs legyen történnie kell valami rendkivűlinek( olyan szintre emelkedik a háborus pszhihozis ami számunkra elképzelhetetlen) . Bronzkori trükkmesterek leszármozotjai forgatják a ringlispilt és aki rosszul ül fel rá azt kirázzák vagy elkábítják a mágiájukkal.
Utazik? Repül! Vakon mióta a szolgáltató elvágta a IntraDay(RealTime) adatokat :-) ma is lezártam az NG shortot 16:55-kor azóta dupla eredmény lenne ha megtartja az árat reggelig ... tudom túl sok a ha. :-) Na majd ha nagy leszek mint buythedip lesz USA előfizetésem is nem csak ErsteHU. :-)
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)