Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bpali2 szerda, 16:34
Németek is azt hitték örökké emelkedni fog az ongatlanértéke ///kína is be bukott vele …
Bpali2 szerda, 16:32
Öregedő lakosság van nálunk eleve .. Sokan egy életre albérletben ragadnak. Azt meg már most is kiadja valaki . Vendégmunkások baj meg jó a kis szoba , konténer szálló stb
Bpali2 szerda, 16:30
Előzmény: #42517  Placi82
Ingatlanválság van már mindenhol most is . Az a világ már elmúlt amikor az ingatlan ára csak felfelé mehet. Demográfia sokan elfelejtik mennyire lényeges . Hitelválság ..Középisztály leszakadása. Klímavàlság , felrobbanó nyersanyag piac stb 
Placi82 szerda, 16:20
Előzmény: #42516  Placi82
Ingatlan is kuka lesz  szerinted? Kereskedelmi ingatlan  szegmens már az 
Placi82 szerda, 16:18
Előzmény: #42515  Bpali2
Az a baj,  hogy nem lesz mibe menekülni aranyon kívül? Ingatlannjsnkukanlesz?!?!! Szerinted? 
Bpali2 szerda, 16:16
Előzmény: #42514  Placi82
Sose fogják megérteni ..😉😂👍
Placi82 szerda, 16:13
Előzmény: #42494  Placi82
Nandi. Én már unom. Ha azt mondom minden akkor minden. Pont 
Ha érdekel mi lesz a feketehattyu jele akkor keresd meg Valiznak írt  válaszom kb 2 éve. 
Az LESZ az.......... 
Bpali2 szerda, 15:31
Előzmény: #42511  Bpali2
Bele se olvastam randomly faszságába . Minek ? … Az irány ahogy az öreg floridai Trader tanította -/> előre eldöntött . Azt vagy megtanulja valaki olvasni vagy okoskodhat ezer évig is . 
Seri szerda, 15:29
Előzmény: #42507  buythedip
Úgy tűnik működik 🙂
Bpali2 szerda, 15:28
Az érzék .. na azt AI-jal nem lehet megszerezni lekérdezni .. a hülye mantra a végén mi jön ?….  P.. esés 😉
Nandi szerda, 14:11
Előzmény: #42509  buythedip
Esélyes.
buythedip szerda, 13:53
Előzmény: #42508  randomly
Én fordulni látom, aranynál 445x ezüstnél 66.x-ig elmegy a következő napokban
randomly szerda, 13:44

Nem nagyon akar támasztódni, megtekertem kicsit a Ai-t. (előre is elnézést ha fórum motor eltördeli.)
Szcenárió és ValószínűségVárt Ársáv (USD/oz)
Piaci Mechanizmusok és Makrogazdasági Kiváltó Okok (Triggerek)
Bázis Forgatókönyv (50%)    $4 300 – $5 200    
Stagflációs patthelyzet: A Hormuzi-szoros blokádja és az olajárak (100 USD felett) fenntartják az inflációs nyomást. A Fed legfeljebb minimális (25 bp) szigorítást hajt végre vagy magasan tartja a kamatokat. Az ETF tőkebeáramlás továbbra is korlátozott marad, de a J.P. Morgan által becsült 800 tonnás éves jegybanki kereslet sziklaszilárd padlót biztosít. Az arany széles sávban konszolidálódik, drasztikus kitörés nélkül.
Bika Forgatókönyv (30%)    $5 200 – $6 300    
Fed kapituláció és ETF roham: Geopolitikai de-eszkaláció nyomán az olajárak esnek, az infláció hűl. A Fed megkezdi a kamatvágási ciklust, ami lejjebb szorítja a reálhozamokat és gyengíti a dollárt. Ez megnyitja a zsilipet a nyugati ETF-tőke előtt (minden 25 bp vágás kb. 60 tonna új keresletet generál). Az opciós gamma-prés ráerősít a ralikra, gyorsan új történelmi csúcsokra (J.P. Morgan és Wells Fargo célárai) lökve az aranyat.
Medve Forgatókönyv (20%)    $3 900 – $4 300    
Héja (Hawkish) sokk: Az olajár 120-150 dollár közé lő ki, az amerikai infláció 4-5% fölé gyorsul. A Fed kénytelen agresszív kamatemelésbe kezdeni. A 10 éves TIPS reálhozamok soha nem látott csúcsokra ugranak. Az ETF-ekből pánikszerűen menekül a tőke, meghaladva a jegybanki OTC vásárlások napi felszívó kapacitását. A határidős spekulatív pozíciók kényszerlikvidálása (margin calls) meredek, bár várhatóan csak átmeneti, süllyedést eredményez.
buythedip szerda, 11:59
Előzmény: #42505  Seri
Egyelőre nem akar működni a varázslat, de ha még 2 órán belül nem veszti el, jó lehet.
Bpali2 szerda, 11:58
Előzmény: #42503  Nandi
Nem tudsz kibújni a bőrödből látom . De legalább lennél egy jó sportos ha csak az esést láttod ..
Seri szerda, 11:54
Előzmény: #42498  buythedip
Jaaaa, értem, long, short pozíciók. Tiszta sor 🙂 
buythedip szerda, 11:39
Előzmény: #42501  Bpali2
Ez a magyar idő szerinti 14-15h amikor a legnagyobb mozgások vannak a nyersanyagokban.
Nandi szerda, 11:34
Hát igen.. A cocializmusban a távoli, boldog, szép jövőkép lebegett a szemünk előtt, ami előtt bizony szenvedni kell, de ha együttesen nagyon akarjuk, na majd akkor ... 
Aztán előbb nyekkent meg az optimizmus, mint hogy elértük volna a jövőképet.
Bármiféle analógia a jelen helyzettel csak a véletlen műve. Csak eszembe jutott. :-)
sonnyredpro szerda, 11:20
Előzmény: #42501  Bpali2
vki azt irta 1 honapja itt h az ezust 90$ig fel fog vonatozni! hozzaerto barataimat kerdezem h van erre esely? valaszokat elore koszonom!
Bpali2 szerda, 11:01
Rosszul fejeztem ki magam . A legtöbben nem látják , hogy az egész rendszer megváltozik/zott?!. Ezért nem látom egyrészt az értelmét annak , hogy a jelenből vagy az éppen lezajlott múltból meg akarjak előre érteni majd tényként elfogadni a mainstream narratíva által súlykolt jövőt . Megjegyzem Kevin Warsh azzal indított nem kívánja előre a piac szájába rárgni mit tesz . Illetve aminek szintén komoly jelentősége lesz :akár más mérőszámok illetve  szempontok alapján hozhat döntést a FED…Ez azért lehet érdekes mert ma ha jól emlékszem munkanèlküliségi adatok . Amerikában erről megy a vita is . Az MI munkanélküliséget okoz , de ugyanakkor nőnek a cégek bevételei a termelékenység stb . Tehát akkor milyen is a gazdaság . Itt a fórumon sokszor egymást akarja a jó nép győzködni egy tárgyilagos elemzés helyett . Egyébként úgy az is érdekes volt, hogy mindenki az USAról alkotott véleményt abból jósolna , de az USA kereskedési időben minimálisan változott az árfolyam.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek