Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Khmmm... :) Ezüst csütörtök, 12:59#41837Várjuk meg a 4300 as szint feletti megerősítést és akkor mehet 4450-4500 ig. Papírforma szerint lefelé kellene kortekcioznia a, de szerintem 80% hogy felfelé fog nyitni. Sőt szállni, repülni Meglátjuk....
Megy a szkanderrezés , ilyenkor szokot jönni egy viszarántás. Kétség nem fér hozzá az arany az erősebb , szerdáig meglehet a 4800 az alapján amit látok.
Kereskedési adatokat nézek- élő adatokat 5, 30 , 60 perces és napos adatokat. Amikor irányba álnak a pásztorok - van dinamika - akkor az 5 perces a mérvadó . Az aranyban van határozott vevő, az ezüst csak leköveti. Dilémmám az, hogy amikor az ezüst csak leköveti az aranyat akkor melyik forgatókönyv következik- 1. arany oldalaz- korrigál- esik , ezüst hirtelen emelkedik majd megy az arany után. 2. arany oldlaz -korigál-esik , az ezüst vétel erősödik és a lemeradást behozza. A jövő hét szerdáig várom az emelkedést , utána 1-3 napig a korrigálást- ez a vágyvezérelt elképzelésem osztmajd meglátjuk.
Szerintem meg egyszerű.. ott kezded hogy mikor belépsz eleve 3-5.certivel kezdesz . Sose a legolcsobakkal . Zöld Béla tanította 5x tőkeáttétellel alatt eleve nem .. De mivel ez árupiac itt számításba kell venni azt hogy 24 órás piac illetve volatilis . Tehát aranybál ha 300 USdnél kisebb a KO ár akkor már veszélyes . Ezüst e 51 USd a felső határ a certinek . Felette nem is tartok .Mindig alulról építjezünk felfelé . Nem fentről menekülünk lejjebb . A certi kiválóan működik napi leszúrásoknál is .. stb stb Egyébként K mindegy hogy Erste vagyxetra . Ha erstés megy mind fog menni
Mert nem értetted a lényeget. Adott sávok vannak Amit szoktam más topikokba is írni lényegtelen szinte ; hogy sávon belül 20-30 USD ide oda . Vagy nézhetjük úgyis hogy a 4062 egyenlő 4078 .. hogy szimpatikusabb . Igazából azt lehetett látni hogy nem bír esni . Legalább háromszor elakadt 4040-4060 közt . Ha leszúrt is gyorsan visszatették 4000 fölé. Én ezt úgy szoktam nevezni beakadt . Tehát esik de 3-4 szer is elakad 4040-4060 körúl akkor zárom a shortot mert veszélyes . B verzió ha nem érzem az irányt fedezem longokkal . C verzió belépek a shorttal azzal a centivel aminek legmesszebb van a KO ára . Nedden tanította ilyen volatilis piacon nem szerencsés stoppolgatni amúgy sem.. mert pilk pakk visszahúzhatják ..
Az ezüst egy kicsit lemaradóban van az arannyal szemben- nem értem hogy miért igy terelik a pásztorok a nyájat, mit tudhatnak amit mi nem. A hirek nem nagyon érdekelnek mert csak görbe tükröt tartanak és lassan az ellenkezője sem igaz annak amit leírnak- csak momentumok igazak és lassan az az érzésem hogy mindenkinek adnak valami fényt a saját látószögéhez osztjónapot igazodjál el. Mindig keresem az összefüggéseket csakis a kereskedés alapján. Most azt látom , hogy az ezüst dinamikája lemaradt az aranyéhoz képest , a lefelé út után az arany jelenlegi dinamikája szerint az ezüstnek most 70-72 kéne hogy legyen . Valami nem kerek ,vagy a pásztorok bealudtak vagy elromlot a légkondi vagy elfelejtettek szólni nekik hogy up van . Ami nem koser az az , hogy az arany és ezüst mozgása 1: 2 arány most valamiért nem működik.
Igen jó lett volna de az mindig BÉT nyitvatartási időn kívül volt. 4100 is kevésbé fájt volna de akkor még bíztam ... most is a stop zárta abban a 10 perces felhúzásban ... ás már 30.000 bukóval tudnám visszavenni ... ha nincs a stop beállítva akkor nem zártam volna. Ez van ez most eddig nagyon nem jött be. Ja és most nézem hogy a stop limit, limit alatt kötődött meg az üzlet ... pedig elvileg nem kellett volna limit alatt eladnia ... de ez a xetra rendszer itt europában egy kalap...r. Nasdaq ilyet sose csinált.
Te miről beszélsz? Ez az erstés tőzsdézés egy rulettasztal, milyen tudással kell lenni?? Aki longban volt érdekelt, annak is kiütöttek jónéhány certit itt fél év alatt, hiába a tudás.. És még nagyon sokan mínuszban is vannak február óta a "biztonságosabb" certikket.. Egy két certi olyan, mint ha 0-ra tennél!:) néha megéri, nem mondom..!:)
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)