Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Erre az évre vonatkozóan ez teljesen igaz (mármint hogy 3K nem lesz). A hormuzi válságot tűzszünettel egy-két hónapig még kezelik, de nem fogják megoldani, az általam korábban vázolt válság-forgatókönyv pedig meg fog valósulni. Emiatt a középtávú trend (ami idén márciusban indult), a jövő évben is folytatódni fog, aminek a vége 3000-3300 szerintem, most egy erős korrekció kezdődik szvsz.
"jöhet a hétfői kánaán" . Ha szerencséd van kitart addig, mert már egyre szűkebbek a TACO időablakok, ami egyébként csak az USA részéről létezik, a többiek lövik tovább az USA stb. célpontokat, mintha mi sem történt volna, a tőzsde meg tudomást sem vesz róla, isszák a nagy narancsfőnök szavait, ha azt mondja béke van akkor béke van, még akkor is, ha nincs. :D
A margin call nyújtotta diszkont az aranynál ajándék. Kezd teljesen irracionálissá válni a félelem. Amikor valaki elbizonytalanodik, csak nézzen az ábrára: M2 (M2SL) | FRED | St. Louis Fed
Hát nem igazán .. Ha elolvastad , akkor láthattad ; hogy az adósságfinanszírozás dominál . Ami egyrészt lassan fenntarthatatlan másrészt hatással van a vállalati finanszírozásra is . — mondhatnám hogy recesszió , csökksnő ipari felhasználás - de ezt kb kiegyenlíti a folyamatosan növekvő hiány, Kína , fegyverkezés , napelemek stb. Na most igen jöhet Mr. Margin call —> de : a kicsik nagyrészét kirázták már . A nagy alapok már rég megszabadultak a papír aranytól. Ázsia-> Kína egyértelműen a fizikai tartásra összponyosít. Rövid távra kivette a lakossági spekulánsokat a képből; de megágyazott a hosszútávú lassabb növekedésnek .Szóval mit fognak dobálni ? Amit eddig is már pár hete . A jól teljesítő USA részvényeket. Mivel csúcsra is vannak járatva . Ott a vizonytalanság valaha is megéri ez az AI buli? Illetve a BTC-t.. Összeségében lesz egy gyengülő dollárunk, brutálisan magas kötvény kamatokkal . Egy importált inflációnk még az olaj mellé pluszba .. s elindul a para… Hiába a magas kamatok , ha az adósság fenntarthatatlan , az infláció emelkedik , a pénzt viszi az AI amiből vagy lesz valami vagy nem .. s igen a legtöbb elemző azt kezdi mondani ; hogy a FED hosszabb távon belekényszerülhet egy kamatcsökkentésbe is . Teljesen logikátlannak tűnhet elsőre . Illetve ezt a mostani kamattartást is vehetjük annak gyakorlatilag.. szóval bizonytalan minden egyet kivéve …
Hát igen. A jen. Mentik, időt nyernek, de a piac mindig erősebb. Nincs jó megoldás, nincs megoldás. És ha a carry trade kicsit is borul, akkor a Mr. Margin Call eladatja az ezüstöt meg az aranyat is. Kisebb piac, a régiek még nyerőben, nagyot tud szólni, láttuk már. Mr. Margin Call-t nem érdeklik a támaszvonalak meg a báziépítés nem a szép 5k-s jövő. Többek között ezt is érdemes beemelni a képletbe. Meg ez esetben a bond hozamemelkedést is. Bár én nem látok a pályán.
Az USA a saját kötvénypiacát próbálja menteni a közvetlen jen-vásárlásokkal. Hab a tortán, hogy az intervenció alkalmával eurót szórtak a piacra, elkerülve az amerikai állampapírok közvetlen piaci likvidálását. Nincs itt semmilyen fenyegetés a szó szoros értelmében, puszta matematikai kényszer (mérlegalkalmazkodás) az amerikai kötvények leépítése, ami folyamatosan zajlik is. A Q1-ben majdnem 30 milliárd dollárnyi állampapírt dobtak már piacra. Japán számára a jen további gyengülése vállalhatatlanná vált, mivel az importált infláció miatti költségnyomás már csődhullámot idézett elő.
Wow, köszi, hogy megosztottad a gondolataidat, japánban teljesen egyetértek, az elkerülő vezetékkel kapcsolatban lesz 2 gond, az egyik, hogy Kuvait veszélyben van Irak miatt és Irak is hamarosan fordulhat (irán felé), onnantól kezdve más út nincs, illetve ha lenne is, irán nem fogja engedni, hogy megépüljön vagy üzemeljen, akár proxyk segítégével is szabotálja a vezetékeket. . A katonai eszkalációban nem értek egyet, szerintem nagy eszkaláció várható. (plusz 2 anyahajó is az öböl felé tart a műholdfelvételek szerint, kérdés, hogy váltás lesz vagy erősítés...) . Netanjahu, helyett Naftali fog jönni (elvileg) szóval nagy változás nem lesz, már megfenyegette Törökországot, épp ma Katart.... Netanjahunak egyébként olyan korrupciós botrányai vannak, hogy állítólag ha nem lenne PM, akkor már menne a sittre egyesen, szóval az sem biztos, hogy leváltják, főleg, hogy úgy tűnik gázát mégis sikerül megoldania... . "S ha kedvenc elemzőmnek igaza lesz" Az kicsoda? Mert akkor megnéznék tőle pár elemzést, a katonaiak már a könyökömön jönnek ki. :)
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)