Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Gaben1 hétfő, 14:45
Előzmény: #41739  Ripple-Rónai
Mondjuk esni jobban tudnak a nemesek, ezüst remélem 57.4-nél azért fordul.. 
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai hétfő, 14:42
Előzmény: #41736  Bpali2
Erre az évre vonatkozóan ez teljesen igaz (mármint hogy 3K nem lesz). A hormuzi válságot tűzszünettel egy-két hónapig még kezelik, de nem fogják megoldani, az általam korábban vázolt válság-forgatókönyv pedig meg fog valósulni. Emiatt a középtávú trend (ami idén márciusban indult), a jövő évben is folytatódni fog, aminek a vége 3000-3300 szerintem, most egy erős korrekció kezdődik szvsz.
Gaben1 hétfő, 14:26
Én már nem merek tippelni, mert mindig fordítva találom el.. :) Úgyhogy, most lefelé várom! hajrá shortosok! :)
Nandi hétfő, 14:05
Előzmény: #41734  Ripple-Rónai
A Mester úr fordított az irányon? 
Bpali2 hétfő, 13:52
Előzmény: #41735  Ripple-Rónai
Csak ha ez valóban így lenne akkor nulla lesz a realitása a 3 K-s arany várakozásodnak.,
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai hétfő, 12:55
Előzmény: #41734  Ripple-Rónai
Ezüstre 75,
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai hétfő, 12:54
Előzmény: #41729  Beze
Nem kell emiatt csüggedni. Egy hónapos céláram aranyra legalább 4300, de inkább 4400 dollár.
simonzoli13 hétfő, 00:50
Előzmény: #41732  Beze
Erősödik az ezüst, remélem kitart holnap is!
Beze
Beze hétfő, 00:14
Előzmény: #41731  keeper
Így igaz
keeper vasárnap, 18:37

"jöhet a hétfői kánaán"
.
Ha szerencséd van kitart addig, mert már egyre szűkebbek a TACO időablakok, ami egyébként csak az USA részéről létezik, a többiek lövik tovább az USA stb. célpontokat, mintha mi sem történt volna, a tőzsde meg tudomást sem vesz róla, isszák a nagy narancsfőnök szavait, ha azt mondja béke van akkor béke van, még akkor is, ha nincs. :D
Szami vasárnap, 18:36
EN 2 hèttel ezelott táraztam be. PAAS nanyareszvemyt a frankfurti tozsdwn es erste certi. 2,5x tokeattettel. 
Beze
Beze vasárnap, 17:27
Én jól belevettem aranyba pénteken, ezüstöt is vettem. A hó végi beverés megvolt, hétvégi 🌮 megvolt, jöhet a hétfői kánaán. :D
ASR vasárnap, 16:52
Előzmény: #41726  Nandi
A margin call nyújtotta diszkont az aranynál ajándék. Kezd teljesen irracionálissá válni a félelem. Amikor valaki elbizonytalanodik, csak nézzen az ábrára: M2 (M2SL) | FRED | St. Louis Fed
Bpali2 vasárnap, 13:46
Előzmény: #41726  Nandi
Hát nem igazán .. Ha elolvastad , akkor láthattad ; hogy az adósságfinanszírozás dominál . Ami egyrészt lassan fenntarthatatlan másrészt hatással van a vállalati finanszírozásra is . — mondhatnám hogy recesszió , csökksnő ipari felhasználás - de ezt kb kiegyenlíti a folyamatosan növekvő hiány, Kína , fegyverkezés , napelemek stb. Na most igen jöhet Mr. Margin call —> de : a kicsik nagyrészét kirázták már . A nagy alapok már rég megszabadultak a papír aranytól. Ázsia-> Kína egyértelműen a fizikai tartásra összponyosít. Rövid távra kivette a lakossági spekulánsokat a képből; de megágyazott a hosszútávú lassabb növekedésnek .Szóval mit fognak dobálni ? Amit eddig is   már pár hete . A jól teljesítő USA részvényeket. Mivel csúcsra is vannak járatva . Ott a vizonytalanság valaha is megéri ez az AI buli? Illetve a BTC-t.. Összeségében lesz egy gyengülő dollárunk, brutálisan magas kötvény kamatokkal . Egy importált inflációnk még az olaj  mellé pluszba .. s elindul a para…  Hiába a magas kamatok , ha az adósság fenntarthatatlan , az infláció emelkedik , a pénzt viszi az AI amiből vagy lesz valami vagy nem .. s igen a legtöbb elemző azt kezdi mondani ; hogy a FED hosszabb távon belekényszerülhet egy kamatcsökkentésbe is . Teljesen logikátlannak tűnhet elsőre . Illetve ezt a mostani kamattartást is vehetjük annak gyakorlatilag.. szóval bizonytalan minden egyet kivéve …
Nandi vasárnap, 12:22
Előzmény: #41725  Bpali2
Hát igen. A jen. Mentik, időt nyernek, de a piac mindig erősebb. Nincs jó megoldás, nincs megoldás. És ha a carry trade kicsit is borul, akkor a Mr. Margin Call eladatja az ezüstöt meg az aranyat is. Kisebb piac, a régiek még nyerőben, nagyot tud szólni, láttuk már. Mr. Margin Call-t nem érdeklik a támaszvonalak meg a báziépítés nem a szép 5k-s jövő.
Többek között ezt is érdemes beemelni a képletbe. Meg ez esetben a bond hozamemelkedést is. 
Bár én nem látok a pályán.
Bpali2 vasárnap, 11:40
Előzmény: #41724  Bpali2
Írogat a jenről is ..
Bpali2 vasárnap, 11:38
Előzmény: #41722  Bpali2
ASR vasárnap, 01:09
Előzmény: #41718  keeper
Az USA a saját kötvénypiacát próbálja menteni a közvetlen jen-vásárlásokkal. Hab a tortán, hogy az intervenció alkalmával eurót szórtak a piacra, elkerülve az amerikai állampapírok közvetlen piaci likvidálását.
Nincs itt semmilyen fenyegetés a szó szoros értelmében, puszta matematikai kényszer (mérlegalkalmazkodás) az amerikai kötvények leépítése, ami folyamatosan zajlik is. A Q1-ben majdnem 30 milliárd dollárnyi állampapírt dobtak már piacra. Japán számára a jen további gyengülése vállalhatatlanná vált, mivel az importált infláció miatti költségnyomás már csődhullámot idézett elő.
Bpali2 szombat, 21:44
Előzmény: #41720  Bpali2

keeper szombat, 21:23
Előzmény: #41720  Bpali2

Wow, köszi, hogy megosztottad a gondolataidat, japánban teljesen egyetértek, az elkerülő vezetékkel kapcsolatban lesz 2 gond, az egyik, hogy Kuvait veszélyben van Irak miatt és Irak is hamarosan fordulhat (irán felé), onnantól kezdve más út nincs, illetve ha lenne is, irán nem fogja engedni, hogy megépüljön vagy üzemeljen, akár proxyk segítégével is szabotálja a vezetékeket.
.
A katonai eszkalációban nem értek egyet, szerintem nagy eszkaláció várható. (plusz 2 anyahajó is az öböl felé tart a műholdfelvételek szerint, kérdés, hogy váltás lesz vagy erősítés...)
.
Netanjahu, helyett Naftali fog jönni (elvileg) szóval nagy változás nem lesz, már megfenyegette Törökországot, épp ma Katart.... Netanjahunak egyébként olyan korrupciós botrányai vannak, hogy állítólag ha nem lenne PM, akkor már menne a sittre egyesen, szóval az sem biztos, hogy leváltják, főleg, hogy úgy tűnik gázát mégis sikerül megoldania...
.
"S ha kedvenc elemzőmnek igaza lesz"
Az kicsoda? Mert akkor megnéznék tőle pár elemzést, a katonaiak már a könyökömön jönnek ki. :) 

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek