Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bpali2 hétfő, 20:10
Laci “ bátyámmal” 5 Knál majd gondolunk a remény rabjaira😂😂
Bpali2 hétfő, 20:03
Na igen . Nehezen lesz ez így 3000 . Kell az a piócás ember hozzá..👀
Nandi hétfő, 15:33
Ennyit tud a nagy megnyugvás? Hát ezen akkor már csak a piócás ember tud segíteni... 
Placi82 vasárnap, 20:31
Előzmény: #41535  Nandi
Nem tört Irán semmire se. Izraelnek van atomja. Neki nincs. 
Ennyi. Messze volt még ő az atomraketatol mint Makó Jeruzsalemtol. 
Ez a szoros felugyeleterol szól.... 
Képzeld Irán nem kért pénzt idáig, évtizedek óta az athaladasért. Csak azóta kért valami kárpótlást miota usa szetbaszta az egész országot, es fegyvereit. Csinált usa és Izrael pár 100 milliárdos kárt. Az azért fájt Iránnak. Valahogy pénz kell a potlasukra.
Na de előtte Irán nem bántotta a szorost ment a kereskedelem a nemzetközi jog szerint. 
Szóval Izrael, szart a ventilátorba, ezt azért aki tagadja, az vagy zsidó, és hazabeszel amit megértek, mert dolgoztam velük, és tudom hogy a protekcionozmusuk az orszagokon, foldreszeken ativelo azonos tudat. vagy totál  h....lye, és lövése sincs a. vilagrol. 
És ezt nem rád értem.. 
Placi82 vasárnap, 20:23
Előzmény: #41525  keeper
Én már megtettem volna. Ha egy bizonyos  ország elnoke vagyok. Nem vagyok ez a türelmes fajta. Mert ez így egy soha véget nem ero story, gazdasági és társadalmi kivereztetes folyik. 
 És véget kell ennek vetni. Senki se fogja a kisujjat se mozdítani. Ahogy USA ellen se, abban a sok 10 esetben mikor nem volt ENSZ felhatalmazása országok megtamadasara. 
Nem kellet volna anno Nethanjaunak megigernie hogy nem likvidalja Z-t, mert utána  lett nagy a mellény.!!!!! Én ügyelnek egy precizios, és túlterheléses találatra. Zéró civil áldozat csak a  célpont és előtte hírszerzési infók. 
És vége lenne ennek a háborúnak legalább...... 
Irán meg úgyis kivérezteti az USA t ott az egy hasonló story. De hibába likvidaljak Izrael a következő Ajatollahot, ez csak dicsőség lesz a leszármazottai és családja szamara. Martirtokka válnak. USA nak esélye sincs. 
De elhuzuzodhat ez a szar sokáig is.... 
Ez van... 
Nandi vasárnap, 19:39
Előzmény: #41534  Ripple-Rónai
Irán regionális hatalom szerepre tör. Ehhez a hormuzi bypass lehetőségeket is kontrollálnia kell. Ehhez kell nekik a huszik a Vörös-tengerhez és a Hezbollah az esetleges ÉNY-i vezetékekhez. 
És ezt a szerepet az USA nem tudja megakadályozni. Tiszta Vietnám 2.0. 
Csak rossz és még rosszabb lehetőségek vannak, húzzák az időt, hogy hátha valami csoda folytán a pár % kedvező esély bejön.
Johnson is ugyanezt csinálta Vietnámban. Neki nem jött be.
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai vasárnap, 18:39
Előzmény: #41533  keeper
Az atomprogramot direkt hagyták ki, hogy az időhúzás működjön. Nyilván ez is mutatja, hogy ez nem egy végleges megoldás és hogy nincsenek is komoly szándékaik ezzel az MOU-val. Egyébként szerintem azért is valószínű, hogy visszatérnek a tárgyaláshoz, mert Izrael sem indított újabb inváziót, ami ellehetetlenítené eleve. Egyértelműen fel akarják számolni a Hezbollahot, most megpróbálják ezt egy lehetséges libanoni polgárháborúval elérni.
keeper vasárnap, 18:15
Előzmény: #41532  Ripple-Rónai
"kivéve az atomprogramot, az nincs benne."
.
Akkor az egész nem ér semmit, mert a háttérből az Izraeliek irányítanak - nekik pedig az atom kérdés a #1 - , az egyik oka, hogy most nyugi van, mert közben szép csendben megszállták gáza 70%-át és irtják a lakosságot, már ciszjordániában is elkezdődött a rombolás. És szerintem a szíriaiak meg fogják támadni a Hezbollahot hamarosan.
.
"Ha ezt hosszú ideig, pl. 2-3 hónapig fennrartják, és aztán visszatér a totális háború, azzal ellentétek fognak kiéleződni az iráni vezetésen belül, ami puccshoz vagy polgárháborúhoz vezetne Trump reményei szerint"
.
Igen ez lenne az ideális, megjegyzem oroszországban is, mert akkor ez totális győzelem lenne, oda tennének egy bábot és meg van oldva.
.
Mindamellett szvsz 3 letősége van most az USA-nak, az egyik a masszív támadás(légi), akkor irán válaszul megint elkezdi az infrát támadni és mindekit is a régióban, a másik a tárgyalgatás + időhúzás és utána egy végtelen blokád időnként bombázgatással, ameddig a spec alakulatok támogatásával - ez már a harmadik opció -  össze nem tudnak szedni egy társaságot, amelyik hajlandó puccsolni. 
.
Az anyahajókat természetesen majd idővel rotálni kell és az utánpótlást is meg kell oldani, de ez már csak apróbb kellemetlenség.
.
Közben a iráni konfliktus kezd átterjedni Ukrajnára is, így nem tartom kizártnak, hogy az elsüllyesztett/megrongált iráni hajók és az Irakban elkövetett ukrán merényletek és kísérletek miatt az irániak puttyantanak ukrajnába is egy-két rakétát, már csak azért is, hogy az európaiak kicsit fossanak be, hogy nem kamu a hatótávolság (elsősorban az angol bázisokat fenyegetik).
.
És természetesen Iránnak is van egy proxyja a huszik, akikkel nyomást tud gyakorolni az USA-ra - és bónuszban Európára -, hogy igyekezzen tető alá hozni a szerződést, magyarán komolyan gondolják-e vagy csak szórakoznak. Yanbu kikötőjét már meg sem kell támadniauk, amint felmennek a biztosítási költségek egy tanker sem fog arra menni (az áruszállítás már elvileg leállt)....szóval az EU sem ér rá annyira, mert így már majdnem 9 millió hordó körül fog kiesni a kereskedelemből (UAE, Kuwait, Kazahsztán stb.) az LNG 1/3-a pedig beszorult Katarnál, bár ott még az infra 25%-át is megsemmisítették, úgyh kalap kabát. 
.
Nagyszabású katonai invázió kizárt, politikai öngyilkosság lenne, még csak az kéne, hogy elinduljon egy újabb hippi mozgalom, aztán minden műveletet le kelljen állítani, ezt az USA nem engedheti meg magának, miközben azért háborúzik, hogy a monetáris rendszere és ökoszisztémája ne szakadjon össze..(Donroe Doctrine stb.) ezt ahogy látom Izrael még megfinanszírozza neki a shadow bankingon keresztül, a jövőbeli nyeremény reményében és mert nincs más választása neki se...ahogy Gyuri bácsi mondaná: All-in van Klárikám....
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai vasárnap, 15:51
Előzmény: #41530  keeper
Szerintem folytatják az MOU-t.
Az irániaknak jó a pluszbevétel az olajeladásokból, illetve gyakorlatilag az MOU szerinti feltételek az irániak összes feltételét tartalmazzák hosszú távon (amit persze nyilván nem fognak betartani később), kivéve az atomprogramot, az nincs benne.
Az amerikaiak ezzel egy csalit adnak Iránnak, megmutatják, "ha együttműködtök, megoldódnak (megoldódnának) a gazdasági problémáitok." Vagyis így már lesz Iránnak veszítenivalója, ha nem működik együtt az amerikaiakkal.
Ha ezt hosszú ideig, pl. 2-3 hónapig fennrartják, és aztán visszatér a totális háború, azzal ellentétek fognak kiéleződni az iráni vezetésen belül, ami puccshoz vagy polgárháborúhoz vezetne Trump reményei szerint. 
Egyéb opciók Trump részéről: katonai invázió (nincs elég erőforrás), a korábbi blokádok folytatása (eddig hatástalan), iráni feltételek elfogadása (teljes vereség)
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai vasárnap, 15:37
Előzmény: #41529  Nandi
Annyira nem távoliak.
A háború és a blokádok több hónapon át el fognak húzódni. Ez a mostani egy megszakítás, hogy mindegyik fél időt nyerjen.
Emiatt tartós lesz az inflációs nyomás, héja fed elnök is van, aki feltűnő módon nagyon hallgat, nem ad konkrét okot, de határozott a kamatemeléseket illetően. Valószínűleg igen jelentős kamatemelések lesznek egy éven belül mindenhol.
Amúgyis a pénzügyi rendszerből mint lufiból egy kicsit ereszteni kell, mielőtt tovább fújják, ezért a 3300.
Ettől függetlenül könnyen elképzelhető, hogy az árfolyam visszatér a közeljövőben 4400-4500-ra, hogy stabil maradjon az eső trend. Illetve rövid távon valóban kezd túladott lenni.
keeper vasárnap, 13:45
Előzmény: #41526  Ripple-Rónai
Csak szólok, hogy most rosszabb a helyzet, mert a  szaúdi-huszi konfliktus még él, sőt az irániak most sokkal nagyobb követeléseket fognak támasztani, ami az USA biztos nem fog teljesíteni, úgyh jó ha ez a tárgyalás illúzió baromság 1-2 napig kitart, amíg a veje meg nem szedi megát, az albániai Trump torony vagy mifene környezeti kárainak kifizetéséhez.
Nandi vasárnap, 11:35
Az ilyen előrejelzésekkel sajnos én nem tudok mit kezdeni. Nem vagyok napi tréder, de ezek az időtávok nagyon távoliak és nagyon bizonytalanok. 3300 lesz, de előtte lesz 4500. OK. 
Ez ua, mint Pali mantrája, hogy 5K lesz, de hogy előtte lesz 3,9K is, az nem is probléma.
Annyi minden változó van, M2 pénzmennyiség, infláció, hatalmi harcok, Irán, stb, hogy mindenféle jóslás erős bizonytalanségot hordoz.
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai vasárnap, 09:37
Előzmény: #41527  Ripple-Rónai
Az ezüstöt pedig 45-48-ra.
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai vasárnap, 09:36
Középtávon továbbra is 3300-ra várom, mint a középtávú trend célára.
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai vasárnap, 09:36
Úgy tűnik, igaza lesz azokna, akik arany és ezüst emelkedést várnak rövid távon. Az iráni-amerikai tárgyalások valószínű folytatódására korábban utaltam. Valószínűbbnek tartom emiatt a korrekciót, aranynál 4500-ig, ezüstnél 75-80ig.
A középtávú trendet továbbra is esőnek tartom, csak egyelőre az árfolyam túlságosan előreszaladt.
keeper szombat, 21:42
Előzmény: #41523  Placi82
Pont tegnapelőtt mondtam egy ismerősömnek, hogy hamarosan az oroszoknak dűlőre kell vinnie ezt a háborút, különben baj lesz, mit tudnak még csinálni 1 millió katonát lízingelnek kínábóé vagy majd É-Korea erre tessék:
https://www.portfolio.hu/global/20260725/nem-marad-el-a-vilag-egyik-legerosebb-katonai-hatalmanak-tamogatasa-katonakat-kuld-oroszorszagba-852044
.
Ezt is nézd meg (vagy fusd át), elég félelmetes:
Gilbert Doctorow: Russia Must Restore Its Deterrence to Survive
https://youtu.be/9jL4lGocowA
.
Lassan a no turning back szintre érnek az eszkalációk, ahol már tényleg megfontolják a taktikai atom bevetését vagy egy oresnyiket egy város közepébe. 
Bpali2 szombat, 21:38
Előzmény: #41523  Placi82
Pedig ahhoz képest eléggé le vagy törve . Narratívája lehet egy piacbefolyásoló nagy banknak is ..
Placi82 szombat, 21:09
Előzmény: #41516  Bpali2
Mert én arról vagyok híres hogy, mainstream nnarrativákatat cumizok. Na neeeee. Hát a 5 éves fórumon töltött időm, és az ide írt dolgok miatt aki ezt állítja az 1 sort se olvasott tőlem.... 🤣 
Bpali2 szombat, 20:34
Jut eszembe a 70–és évek olajválságakor mi történt az arannyal .. Most mint látjuk mindent elkövetnek egy új olajválság érdekében ; közben meg ment az arany lenyomása… ha.. kápis ???.. Értitek már mire játszunk ?😂
keeper szombat, 19:58
Előzmény: #41517  Bpali2
Kaszpi-Tenger, Irak, Afrika, mindenhol akcióznak, ők lettek a jolly joker, mert így a többi titkoszolgálat simán letagadhatja, hogy ők álltak az akciók mögött. Usa-irán háború topikba látogass el, pont tegnap lőttem róla egy cikket.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek