Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
3822 a certi ha holnap kiütnék gyors a azt mondanám megnyugodtam mert megvolt egy jó időre az alja . Ha 4 K fölött zárunk jelzésértékű .. Ha alattta akkor Ázsia még lejjebb teszi nagy valószínűséggel .
2 dologra számítok 1)Turbulens hónapok jönnek. 2)Valaha ez a neoliberális MMT s, FED és aEKB gazdasag politika osszeomlik mert a hosszú kotvenyek elszallnak mint a győzelmi lobogó, és akkor itt világháború lesz. Na nem gazdasági, mert az már van a háttérben.. Hanem rendes VH. És ez kurva szomorú.
régi jó komcsi és IMPEXes, kulkeres nyugati kémek elvtársak tudják mi az. Én a fiatalabb generációs korommal fogva Moldova Gyorgy írásaibol loptam ezt a kifejezést 🤣 - -- Gyuri ba a kiraly a penz szaga konyvben emlegette oket
Ezen az egészen katyvaszon már nem tudom mi segítene. FED nyakig a szarban, sakk matt, neki de Nándinak is igaza van, mert Mr margin call hátulról letolt gatyával bepucsitva fog megb..ni, aki aranyat tart. Szoval itt Burry is csak szép fiú lehet, de még ő se lett okos.... Se Roubini, se Péter Schiff, se Grantham, se az összes többi nagy koponya akivel 1000%osan hasonlóan gondolkodunk, és mind mind tévedtünk. Ez van.... Előbb utóbb igazunk lesz🤣🤣🤣(valamikor, esteleg talán,) Gyakoroljunk építő önkritika uraim. 🤣 A régi jó komcsi és IMPEXes, kulkeres nyugati kémek elvtársak tudják mi az. Én a fiatalabb generációs korommal fogva Moldova Gyorgy írásaibol loptam ezt a kifejezést 🤣
Placi82 index =SP500 cégek mínusz 7 Big tech. 2 éve írtam erről a jelensegrol. Na és akkor az arany pedig szintén megér egy misét, és a manipuláció mesterfoka lefelé. Folyt köv....
Az van fiúk, hogy a kibaszott igantikus likviditási bővülés nem egyenlően oszlott el. Nem a kisvállalatokat (Russell 2000) mentette meg, hanem koncentráltan abba a 7-10 tech óriásba áramlott, amelyek orbitális készpénzhegyeken ülnek ergo nem fáj nekik a magas kamat, sőt,még vastagon keresnek is keresnek rajta Az indexek NDX, S&P 500 súlyozása miatt a hátukon cipelték a teljes piacot, elfedve azt, hogy a gazdaság többi része a Placi493 nevezett indexet tartalmazó vállaltok pedig amúgy már évek óta recesszioban vannak.
Vicc kategória kezd lenni . PLacinak igaza van.. Eszembe jut a gáz addig szarakodtak kicsapták az utolsó certit utána fél éves long jött . Persze jól hangzik essen , oszt hova ?..😂. Még azt se bír rendesen..
Na most már recsegnek a támaszok, elmentek a falig. Holnap meglesz az irány ahogy mondod, talán már ennek szól a kitárazás, vagy csak eldobatják a remegőkkel? Hmm..
Ez igaz. De jegybank vette 3K-n is meg 5K-n is. Nem árérzékeny, ha lemegy 3K-ra még többet venne. Mérlegének kis része, elfér. Az alapkezelők már más kérdés, félév előtt jelentős kitárazás a volt GLD ETF-ben, azóta meg nincs flow adat, érdekes... gold.org-on. Amíg a papírarany nem áll long irányba, addig érdemi emelkedés nem várható szerintem. Azt viszont elfogadom, hogy a szilárd kezek már gyűjtöhethetik. Nekem mozgás alapján aljépítésnek tűnik. Ha a holnapi CPI jó lesz vagy Warsh olyanokat mond, nagy mozgás is jöhet.
Most belegondolok egy nagyobb alapnak miért jó ha az aranybefektetése szart se ér ?. De egy jegybanknak is mi érdeke hogy feleződik a mérlege ? Persze értem ott mennyiségre vesznek , na de azért.. na
Nyilván jöhetnek kedvező nyilatkozatok bármikor, de a holnapi CPI + FED elnöki beszéd előtt nem jellemző, hogy longba állna a nagy pénz. Utána majd meglátjuk.
veszek sandisk-ot esik ha tobbszor eljatszom vele tobbszor esik utal az a papir mint valami forditott midasz kiraly amihez er szarra valik :D tobbszor nem veszek eleg volt :)
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)