Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Borisz ma, 19:18
Előzmény: #41100  keeper
Lehet. De akkor meg igen nagy kockázatot vállal a birodalom. A halálcsillag nem osztható tetszőlegesen, és egyre több helyre egyre kevesebb fog jutni belőle. Hát, meglátjuk.
A szénné lövéshez sok lőnivaló kell. Fogy.
Bpali2 ma, 19:08
Értelmetlen itt a napi böfögésből jósolgatni ..
Bpali2 ma, 19:07
Pedig eddig nagyon úgy néz ki húlyére veszik a sok túl tanult embert . Nagyon nem akar ez 3800 lenni 😳
keeper ma, 18:38
Előzmény: #41101  Nandi

"Average Joe nyugdíjalapja meg leolvad és eltűnik, és nem lesz boldog, hogy finoman fogalmazzak."
Szerintem tojnak rá. Az államadósságot mindenhol a hétköznapi emberek nyerik meg....majd azt mondják az irániak tehetnek róla vagy kitalálnak valami UFO-s mesét.
.
"Vagy a félidőst már elengedte?"
És? A republikánusok sem akadályozták a demokraták intézkedéseit és támogatását Ukrajnával kapcsolatban, pedig ezt személyesen Trump ígérte meg. Amúgy meg olyan mély ott a mélyállam, hogy majd tesznek a helyére mást, ő meg majd eldiskurál Joe-val, hamarosan egy szinten lesznek szellemileg amúgy is....
.
Szerintem októberig be fog mutatni egy teljesen rombadöntött Közel-Keletet, egy lerombolt Iránt és egy elfoglalt vagy megdöntött Kubát.
.
Bessent egyébként már üzent az oroszoknak. Reméli, hogy OO visszatér majd a dollár alapú és a swift rendszerhez, mert azé a jövő... ez lényegében mindent elmond. A BRICS megsemmisítése megy a háttérben, itt a probléma alapvetően gazdasági/pénzügyi és nem katonai.
https://english.pravda.ru/news/world/167158-russia-dollar-system-return/
.
Milyen érdekes 1 évvel ezelőtt is ezt mondta....
https://www.politico.com/news/2025/03/26/everythings-on-the-table-bessent-opens-door-to-russian-return-to-major-international-banking-system-00252653
.
Na, meggondoltátok már magatokat? Nem? Jó, akkor süllyednek tovább a tankereitek és pusztulnak a  finomítók....
Nandi ma, 18:19
Előzmény: #41100  keeper
Ebből csak az fog nagyon fájni, hogy bedönti a piacokat, nem csak a nemesfémeket. FED kénytelen lesz emelni.  Average Joe nyugdíjalapja meg leolvad és eltűnik, és nem lesz boldog, hogy finoman fogalmazzak.
Vagy a félidőst már elengedte?
keeper ma, 18:15
Előzmény: #41099  Borisz
"Ez nem fog semmi értelmes megoldásra vezetni. Szerintem ő is tudja, csak póccselekszik."
.
Na most téved mindenki, mert most tényleg szénné lesz lőve minden, figyeld meg. Teljesen egyértelmű, hogy már csak egy cél van, Irán teljes elpusztítása/semlegesítése. Az amerikai olajos cégek óriásit fognak kaszálni, és Trump parancsolhat Európának, Izrael mehet Törökország ellen. Petrodollár is megmarad. Ezért lövik az orosz finomítókat is mint állat, sőt ma az Azovi-tengeren 9 orosz tankert süllyesztettek el az ukránok és holnap folytatódik, így csak az USA fog tudni LNG-t és olajat szállítani hamarosan....minden olajozottan zajlik az utasításoknak megfelelően. Kubában konkrétan nincs áram, se olaj...
https://www.portfolio.hu/global/20260708/egy-egesz-orszag-sotetbe-borult-donald-trump-fojtofogasa-miatt-sokaknal-mar-betelt-a-pohar-848354.
.
"keeper 2026. 05. 31. 18:18 Előzmény: #2990  Zedisdead #2992 Ha megnyílna a szoros, az arabok biztos, hogy yuanban kereskednének, így ez nem amerika érdeke, ahogy az sem, hogy Irán által diktált feltételeket fogadjon el. Szvsz. Úgyh a szoros nagyon hosszú ideig lesz zárva még. Szerintem valami forradalmian új katonai strtatégián törik a buksijukat, amivel megroppanthatják Iránt katonailag, közben pedig már Kubára fokuszálnak, az elvileg könnyebben emészthető,"
Borisz ma, 17:45
Előzmény: #41091  Ripple-Rónai
Ez már inkább meghaladja a trump stratégiai géniusz voltát. Ez koherens amerikai nemzetstratégiának tűnik. Lehetőleg minden átjárót, szorost, csatornát ellenőrzésük alá vonni, amivel aztán majd sakkban lehessen tartani mindenkit. Kínát, oroszországot, Európát, bárkit. A Grönlandot is ezért áhíttya olyan szörnyen. Mert hát olvad a sarkvidéki jég, Észak-Nyugati Átjáró, meg ilyenek. Engem meglep, hogy a Faer-Oer szigeteket még nem hozta szóba. Szerintem csak idő kérdése.
Szóval ellenőrzés az összes stratégiai pont felett, és onnan zsarolás, akit kell. Namost hogy jön Irán ahhoz, hogy ő kezdjen el ottan zsarolni. Két zsaroló egy csárdában ugyebár nem fér meg. Szóval muszáj neki Iránt térdre kényszeríteni, csakhogy nem tudja.
Annyit tud csinálni, hogy ordibál, fenyegetőzik, néha lő nagyokat. Ez nem fog semmi értelmes megoldásra vezetni. Szerintem ő is tudja, csak póccselekszik.
Borisz ma, 17:35
Előzmény: #41097  Nandi
Grönyland szigetért is odavan, úgyhogy vigyázzunk!
Nandi ma, 17:15
Előzmény: #41092  Beze
Ez a nagyszerű ember emelte a tétet, már a szárazföldi offenzíva is szóba került.
Első elnöksége alatt is már odavolt a Kharg-szigetért.
Nemtom hogyan lesz most ebből taco.
Korai itt még a long, de minimum gambling.
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai ma, 14:06
Előzmény: #41082  Beze
Amit rajzoltál, az egy csökkenő háromszög egy azt megelőző eső trendben. Ez az eső trend folytatódását jelzi előre.
Nandi ma, 14:04
Előzmény: #41094  Bpali2
Olaj up, infla félelmek up, FED kamatemelés up, arany/ezüst pince. 
Ez az alap. 
Aztán ha a FED kifarol valahogy a kamatemelésből és/vagy olyan adatok jönnek, amire hivatkozhatnak, akkor up. Kb. csak ezen múlik, rajzolgathatunk vonalakat, háromszögeket.
Jött egy jobb adat és az arany felment 3950-->4200. Durvul a helyzet máris karcolta a 4K-t.
Az a hosszútávú kilátás, hogy ekkora adóssághegy nem bír el kamatemelést, még nem releváns.
És nem a jegybankok vásárlásaitól fog felmenni, az arra jó hogy nem 3K az árfolyam.
A 3szög még valóban él.
Bpali2 ma, 13:43
Amit a festő ír az a narratíva ami el lett ültetve .. Sosem úgy alakul ahogy okoskodnak a legtöbben..👀
Bpali2 ma, 13:41
Irányított az egész. Egyszer már kitisztitották a shortosokat 200 körül. Aztán lenyomták , visszaszovárognak majd jött a semmiből a már rég tudott iráni háború fellángolása. S most orrba szájba mindenki shortba lett terelve az USA adatok előtt .. Itt az a kérdés tudja e a piacmozgató “ erő “ már hogy esést okoz vagy …a sok birka letolt shortba várja a farkast .. lutri
Beze
Beze ma, 13:18
Előzmény: #41087  Nandi
A 3szög még kitart , és a reggel betett forgatókönyv (fordított fejváll) sem sérült, sőt, meglett a másik váll is,meglátjuk. Most bedupláztam az arany pozit , várom Trumpot. :)
Ripple-Rónai
Ripple-Rónai ma, 13:09
Előzmény: #41087  Nandi
Szerintem ez a mostani csapásváltás egy-két napig fog tartani és visszatérnek a tárgyalóasztalhoz. Inkább csak Trump kiszámíthatatlanságát tartja fent.
Ettől függetlenül továbbra is tartom, hogy egy-két hónap múlva ténylegesen nagy intenzitással kiújulnak a harcok, mert Trump minden áron meg akarja törni Iránt.
Az arany pedig véleményem szerint 4 K alá fog menni tartósan.
Nandi ma, 13:02
Előzmény: #41089  Bpali2
Így igaz.
Bpali2 ma, 12:20
Előzmény: #41088  Bpali2
200-at máshogy nem tudja áttörni csak ha hintázik . Ha lefelé megy —>3920 környéke.. meglátjuk
Bpali2 ma, 12:18
Benne van , hogy visszarántják …ki mire tesz Ő dolga ..
Nandi ma, 11:49
Előzmény: #41086  Beze
Elég szépen megszórták egymást, ebből azért nehéz pár óra alatt kitáncolni. Nem is értem mit akar és miben bízik. Se megtörni, sem elfoglalni nem tudja Iránt.
A hírek mozgatják a piacot, de nincs kizárva, hogy délutánra ismét 4K alatt legyünk. Ezüstöt sokkal jobban zúzzák, majd utoléri.
Beze
Beze ma, 11:39
Előzmény: #41083  Nandi
Így ismered trumpot?  délután jön az up:D
Nandi ma, 11:02
Előzmény: #41084  randomly
1%-ot kell eldobnia, az akár percek kérdése. USA nyitásra meg is lehet simán.
randomly ma, 10:59
Előzmény: #41081  Nandi
Szerintem ha lemegyünk 4004-ig kiszállok :-) :-) real 4064,36 
Nandi ma, 10:40
Előzmény: #41082  Beze
Tűzszünetnek úgy tűnik annyi. Arany/ezüst up elnapolva. Jöhetnek a napi 1-2% esések újra. Kérdés a 4K megállítja e.
Beze
Beze ma, 08:15
Előzmény: #41081  Nandi
Szerintem van izgulnivalójuk. De mindkét oldalnak.
https://ibb.co/wFSqDL3Q
https://ibb.co/Rpkf771b
A nagy háromszög a végét járja. Akár még egy leszúrással pedig kész lehet egy jobb váll. És a fordított fejváll trendfordító lehet. Persze tudom sok a ha... Ez csak egy lehetőség. Az is lehet hogy összeomlik minden a picsába és leszakad.
Nandi kedd, 23:17
Előzmény: #41079  randomly
Relax. A shortos a legjobb vevő. :-)
Bár szerintem most nincs sok izgulnivalójuk.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek