Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Bpali2 péntek, 07:51
Eddig talán nagy butaságot nem írtam a 65 körüli vétellel, reméljük a visszahúzás is megtartja . Ez a bányamánia nagyon menő lett .,
Beze
Beze péntek, 07:48
Előzmény: #38478  Beze
Ja igen, köszönjük farkasfunek
Beze
Beze péntek, 06:40
Előzmény: #38477  Beze
60 körül lehetne a cél.
Beze
Beze péntek, 06:38
MrSomm péntek, 06:36
Előzmény: #38468  Placi82
A kritikus femeknel szerintem jon az ujabb kor Kinaval. A Nd ara 33%-al nott az elmult egy honapban. De meglatjuk. Valamiert Kina csak megvette a szojat es belementek, hogy vesznek meg, hogy atrump tudjon orulni
MrSomm péntek, 05:52
Előzmény: #38473  MrSomm
Bocsanat, nem teljesen igaz. A naposon kicsit masabb a kep. Ez mar 3szor szivatott meg, hogy veletlenul hetesen maradt, igy nem tukrozi a mostani kepet igazan. De igy is joval magasabban vannak meg a nagyok, kiveve a PAAS.
https://imgur.com/a/b0YpYWo
MrSomm péntek, 05:47
Es eltunt a spread SHanghai es Comex kozott.
MrSomm péntek, 05:41
https://imgur.com/a/BNTd5Vz
Szerintem a nagy ezust banyaszok emg mindig jobban tartjak magukat, mint az ezust
MrSomm péntek, 05:37
Előzmény: #38466  Istvi8
MOst nem igazan van idom erre mindre vlaaszolni, de azt javaslom, hogy eloszor ertsd eg a certfikat mukodeset, hogyan lehet kiszmolni, hogy mikor mennyit er. Majd jatsz 1-2 evet demo szamlan. Aztan mikor mar buktal is a demo szamlan sokat, akkor kezdj el valodi penzzel. Mert a bukas elkerulhetetlen, a tozsde resze.
Az ezusttel meg ne kezd el most, amikor akkora a volatilitas, hogy a legjobb traderek sem tudjak megmondani, hogy mi lesz. Mindenki talalgat, vagy bejon, vagy nem. Te dontod el, de a FOMO miatt, azzal a szar certfifikattal konnyu megegetni magad. Akar a teljes toket is el lehet vesziteni, nekem mar sikerult korabban, vagy olaj vagy gazzal. Nagyon sok penzt buktam, nagyon sokat es nagyon roszkor. Ezert intelek ovatossagra. Szerintem hatranybol indulsz a certfikatokkal. 
Valoban van az Erstenek egy rossz szokasa, hogy roszkor allnak ki az arjegyzesbol es akkor sok szerencset, fel/le szurasokat nagyon nehez megcsinali. Legalabb is par eve, amikor ezt csinaltam, akkor ez volt.
randomly péntek, 04:43
Akkor egy 15% > 18% ... 
Placi82 csütörtök, 23:50
Előzmény: #38469  Nandi
Ilyen rendkívüli piaci turbulenciaban és volatilitasban?Minek nézzem ...
Meg nincs ezüstöm se már....
Decemberben januárban valós kereslet volt, hiába mondja a média hogy spekuláció volt valós fizikai kereslet volt........lehet nem az iparnak ,hanem csak úgy haszonszerzés miatt, vagy nézegették a tükövert ezüstrudakat  mitudom én....
De az valós fizikai kereslet volt. Érted?
De a COMEX marginok emelése   mechanikai ar levereses spekulacio volt, fizikai ezustnek ott már semmi köze nem volt hozzá, csak papír ezustnek és a menekülő pszichológiai  paniknak.
Nandi csütörtök, 23:27
És hogy áll a silver leasing ratio? van most értelme nézni?
Placi82 csütörtök, 23:20
Előzmény: #38467  MrSomm
Ritkafoldfemesekrol már nincsennek, azt spekuláciot vettem. Őszinte leszek, nem termelnek, nem pénz gyárak, ígéretek, volt vagy 6 db, crml, arec, stb...
A bányászokban csalódtam. 
Felfelenevekennat úgy mezek mint egy tetű, de amint egy kis 10-15%os megremeges lét mint a le csapó sólyom adat úgy estek, gyors reagálási vagyok karmentesben, de itt még analizalni se volt szinte időm. Intuicio alapján zártam és zártam a value részvényeket és közben sírt a szívem. 
Mindig fenntartom hogy a lavinát JP BofA érdekében a COMEX indította el a folyamatos margin kovetelmeny emelessel, többit megtette a mechanika, és azemberibtetmesuet. Azaz a panik. 
Patikamérlegen volt ez kiszamolva.... 
Ha ebbe nem nyúlnak bele az ezüst 150$ az arany 6000$lett volna. Nem voltunk messze tőle, akkor talán a részvényekre is fókusz, napfény került volna...... Hát igen, ez van.. 
Mesterséges mechanikai belenyulas után, a többit dominó effektusk elintezte..... 
Es biztos vagyok benne hogy nem Kína manipulalta le az árakat, ezüst és arany durva és hirtelen  arkorrekciot ma sem, hanem London.
Láttam a grafikon. 
MrSomm csütörtök, 23:00
Előzmény: #38465  Placi82
En tartok mindent. Kb a portfolio 11% arany es aranybanyasz, 6% ezustbanyasz es ETF, 4% rezbanyasz és ETF. Kb 15% ritka foldfem mindenfele, 10% osztalek reszveny es 30% rovid EUR kotveny + 10% cash, amit most nem tudok reszvenyre elkolteni. 
Brutalis napok voltak eddig es nem lennek meglepve, ha holnap is folytatjuk. De azt sem tartom elkepzelhetretlennek, hogy Kina es India megveszi az esest. Most mar meg sem nezem, mennyi a minusz, nem is erdekes. 
A Barrick szerintem hozta a kotelezot. Q4-ben tobb casht termelt, mint 2024-ben. Engem az erdekel a banyaszok hol lesznek 1-2 év mulva. Nem azert vettem, hogy 3 honapig tartsam oket, Szerintem a fundamentumok nem valtoztak. Ami nagyon belekophet a levesbe, ha most lenne egy igazan nagy villamcrash, ami leverne a fem arakat is. Lehet annak latjuk az eloszelet, de inkabb egy korrekcionak gondolom ezt egyelore. 
Ami nem tetszik, az a dollar es USA kotveny erosodes, de valahova mennie kell a penznek.
Istvi8 csütörtök, 22:53
Sziasztok. Nem igazán értem a certiket warrantokat ezért valószínű ezüst terén nem azt fogok hanem kevésbé kockázatosabb formát. Se a singlemarket se az erste vonala nem tudott normálisan tájékoztatni, hogy példaul ha egy EBTL akármit veszek majd eladok akkor a folyamatos árjegyzes azt jelenti hogy mindenkepp van aki megvegye ha eladom? A bank veszi vissza? Mert latom hogy sok certinek vagy warrantnak kicsi a napi forgalma. Segítsen valaki mert nagyon nem ertem. Na meg a KO szint se tiszta. Ti melyiket szoktatok ami nagyobb arfolyamingadozast enged anelkul hogy kinyírná a tőkéteket?
Placi82 csütörtök, 22:41
Tényleg Mrsomm te mit csináltál a ritkafokdfemes és nemesfém részvényekkel. Tartottad vagy ,lefelezted vagy kidobtad?
Placi82 csütörtök, 22:38
Előzmény: #38462  Bpali2
Attól függ.
Ahány ember annyi szituáció. Lehet jatszopenzel valaki vesz , és nem izgul ha  kicsit bukik, mert az is fagyi pénz ha 60 dollárra megy is le.......
Én időm ennél drágább , én ezért nem veszek semmit ,és álltam oldalra. Mert kicsiben nem bohickodunk, nagyban meg életveszélyes hazardjatek lett volna...
Nekem ott vannak a részvények például kipucoltam hét elején 1 és számú banki brokeren lévő 3db nagy reszvenyem , 2 es szamu  broker számlán megmaradt 4 nagyobb pakk arany részvény . Most is megvan. Ott maradnak,ha újra 2000 lesz is az arany ..És volt a legelején kiszálltam az IB ről  ott vagy 15 részvényem volt  .. 
Huuuu vazze ott már iszonyat bukoba  lettem volna , példa vagy 15 részvényt meghagytam konyvjelzonek ,hogy ha visszaszállok valaha ,akkor  ne kelljen keresni miket turtam ki magamnak anno.
 Csak venni  és venni , ha valaha újra vissza jon az az idő .
Erre képzeld 1500$-3000$os/db  részvények maradtak mondom ahh annyit csak nem eshetnek innen hogy az tétel nekem. Csak a konyvjelzo jellegű részvényekben ma összejött 12K mínusz. Konyvjezoknek picit draga volt ...
Na a konyvjelző részvényeket lefeleztem, most zárás előtt ....
Inkább fényképeutem volna le...olcsóbb lett volna...
Van aki részvényeket kitartottak ebben az esésben,?
Certi ETF ,ETC már régen nyista nálam az első nagy beszakaadasnal besz.rtam és dobtam. 
A részvényekben reménykedtem tovább, mint Mrsomm , hogy azért tartja magát a fundamentumok miatt!!
De beláttam hogy fogd a pénzt és fuss, Ha úgy van akkor visszzaszallok, hiszen nincsen megtiltva...
De ez a volatilitas nagyon erős .....
Bpali2 csütörtök, 21:57
Előzmény: #38459  Nandi
Az vesz aki készül valamire ..Vagy kárt tud okozni adott esetben valakinek ha akar .. ellenkező esetben normál piaci mozgás lesz .
Bpali2 csütörtök, 21:48
Előzmény: #38460  Bpali2
Amúgy ezüst longban csak a lükék és /vagy megszállottak vannak 😂😂😂😂 vélemény ? 😂😂
Seri csütörtök, 21:45
Előzmény: #38441  fosforos
Őszintén? Kb 2 órával ezelőtt jött a belső megérzés, hogy állj!
És most olvasva írásodat, látom nem vagyok ezzel egyedül.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek