Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
"" az új technológia napelemekbe meg 6 gramm ezust kell. "" Ezt írtam. És fenntartom. Volt napelem gyártó kínai cegekben elég sok részvényem vagy 3 éve kb és utána néztem a Jinko solarnak például. . 3g/m2 azaz 6g/2m2 6g ezust. nem egyenlő 1 uncia ezustel.azaz 31.1.g Ez a cikk vagy elavult vagy téves.
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2025/10/ezust-napelemek Még egy segítség . Cikk . Amúgy a kulcsszó infláció volt . A tőzsdén a gazdaságban összefüggnek a dolgok. Persze emelkedhet az ár de jó . Az se gond ha nincs napelemgyártás . Majd megoldjuk gázzal , atomerőművek kel , fúziós energiával az ingyen lesz persze 😂 Na nem szemetelek tele a topikot valahol utálom hogy párunk ám vannak csak önálló leírt gondolatai . Itt mikor beollózunk cikkeket azt azért tesszük hogy mindenki magának rakja össze a képet . Értem én hogy silver lease rate.. csak amikre Te vadászol azok következmények már nem okok .
Apám peldajan tanultam meg aki földjet szöllőjet művelő kisgazda volt. Hogy aki látástól mikulasig dolgozik. Annak nem marad ideje pénzt keresni. Mert dolgozik. Neked jó agyad van, jó dolgokat dobalsz ide. Nekem legalábbis tetszik, hogy tudod mit kell nézni. Szakits több időt magadnak erre.....a businessre:)
Stimmel. A silver leasing magas százaléka is már régen mutatajaa fizikai ezust hiány fennalllasat. Ez a jelen. 2)Hogy ez meddig áll fenn azt nem tudom 3)GSR rátio most normális történelmileg sőt még mehetne lejjebb! 4)Amitt Bpali és amiqnstramm mond hogy az ezüst magas ára az iparban inflaciot okoz. Avval nem értek egyet. Oka: ha akarja valaki akkor a hezennkiszolol hogy az elektronikai cikkekebe mennyi ezust kell. Pár gram. Tehat értem ez alatt hogy egy 1000 dolláros telefonba ba kell hasra ütök 2 gramm ezust, na most ez tétel? Még 100 dolláros ezüst arnal/31.1g=kb 3, 3 dollár azaz 1000 ft/gramm. Na 330.000 Ft os tv telefon etc esetén ez marginalisan 1.5%al dobja meg a termék árát vagy még annyi sem..... Ergo sztem nemnszarjanossszr magát az ipar 100 $ ezüst árnál a gazdasagi mainstream ijesztgetese ellenére sem Kiszamolom most családi ház napelemre. Abba ha jól emlékszem a régibe 10 g kellet az új technológia napelemekbe meg 6 gramm ezust kell. Na akkor ez 6000ft/napelem tobbletkoltseg. Egy házra kell 10 db napelem. Az 60.000 Ft. Hát nem egy etwas, egy logós "szaki" másfél napi bére. 2.5 milliós beruhazas al 60.000 hibahataron belüli. Szóval ijesztgethet a gazdasagi nyugati mainstream média , hogy jujuj a 100 dolláros ezustnel mi lesz az iparban??? Megmondom semmi.!!! 😉
Nem tudom, ismeritek-e ezt a sebészből lett befektetési tanácsadót. Kicsit sokat beszél, de legalább szórakoztató. Német nyelven, akár angol felirattal is hallgatható, olvasható, amit ebben a videóban az ezüstről gondol. https://www.youtube.com/watch?v=s74MbYgZyQk
Nem tudtam mi a hír, csak azt láttam valami történt. Dolgozom napközben, van hogy óránként van hogy két óránként vagyok gép közelben ahol rátudok nézni hogy épp mi van. Sajnos én így kereskedem, benézek ide, és még egy pár fórumba. meg news.google de az nagyon lassú, sőt egyre lassabb a hule bulvárt tolja. Ja meg van investing.com pro előfizetésem, néha az is küld értesítést de az is lassú. Eddig még ott sem láttam ezt a Kínai szigorítás hírt ...
Azért irtam 60%ot. Mert a mocskos spekualnsok. Ohh wait..... 🤣 A vágyálmom 100-106 $, azért 106 $ mert még picit viszi majd a tehetelensegi erő azaz a lendület, a 100$ as lélektani határt atlepve, és utána korrekciózhat felőlem...:) De ez csak ilyen vágyálom. 😉
A spekulánsok ön kívül senkinek nem jó a magas ár .. . Láthatólag 100 fölé nem merik engedni mert akkor tényleg felrobban . Itt ami kérdés még hogy milyen USA adatok jönnek , ha jók akkor mehet még fel . Ha a vártnál rosszabb akkor meglehet az ok a korrekcióra . ..
Na ,arra jutottam, egy kicsit utána nézve még az adatokat feldolgozva ,meg a ti hireiteket összehangolva. Röviden ès tömören : COMEX-en nincs elég szállítható ezüst tömb. SHFE -n a spekulánsok az kiszorítják , a papír ezüst piacrol , ezért vitték le brutálisan a kvótát. Ergo azt nem tudom ,hogy merre fog menni az ezüst, bár 60%adok hogy felfelè. De az 100% szerintem hogy ezek SHFE és COMEX osszejatszottak , és szinkronizaltak most. A jó édes...:)))
Ja ez 870 tonna körüli fizikai ezüst . Elég karcsú..... Hát én nem ok nélkül hír és adat vezérelt kereskedésben vagyok. Plusz geopolitikai. És ignoralom már a TA -t. No nem azért, mert én ilyen "okosabb vagyok ",:)hanem párszor rabsztam a TA ra. És az új módszeremnek sokkal jobb találati aránya... Nem tökéletes , de jobb a találati arány .
Én hozzám nem jutott el a hír ... csak annyit láttam hogy hirtelen akkora Call opciók jelentek meg az pillanatnyi ár alatt ... a $110 maradt a $130-as átugrott $85 ... viszont a $70-es put-ok meg eltűntek. Az LLM is nagyon nehezen árulta el hogy szigorított china, és megtoldotta a választ ezzel -> Tegnap este (magyar idő szerint késő délután) frissült a COMEX raktárkészlet jelentése. A Registered (szabadon eladható) ezüstkészlet egyetlen nap alatt több mint 2 millió unciát esett, és megközelítette a kritikus 28 millió unciás szintet.
Comex módosította a nemesfémek fedezeti követelményeinek múltkori megemelèseét sokkal nagyobb és fajsúlyosabbnak talalom, mint a Sanghaji mostani intézkedést. Egyik ar letoro hatású volt mi az mostani szabályozó hatású ,mely egyaránt hat a long és a short oldalra is kiegyensulyozottan. Míg elntezben COMEX es döntés margin call effektusok tömeget vonta magával. Tehát ár lenyomó hatása volt. De kiderül . (Meglátjuk, mondta a vak is.)
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)