Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Most olvastam bele mélységeidbe. Káprázatos! Ezt már réges tova tudjuk, hogy működik a világ. Pontosan annyit látsz belőle amennyit engednek,s azt is úgy ahogy akarják.
Hogy elolvassak egy nickname sztorit az eszemf&szom.hu-n arról, hogy egyesek szerint nincs meg az arany és fogadni is lehet rá. Meggyőző! :) A gyárban leltározást nem én hoztam be. Ha terelés volt, nem sikerült. További kellemes vergődést!
"" Magyarországon pedig minden évben kötelező a leltár a mérleghez"" Így van, miért kevered ide. Hát egy vacak gyárban is van fizikai lletar évente. De USA legfontosabb intézményeben nincs? Pedig ott nincs készlet forgás. Vicc. Na, erről ennyit, én is meguntam..... .
Meséljek? De Gaullierol olvastam könyvet, tudod én egy olyan bohóc vagyok akinek elég jó a lexikális tudása sok területen . Szóval 1965 ben mikor 100.000.000 dollárt cserélt be aranyra és szállította haza hadihajoval Franciaországba az arany rudakat, hát azért azok elég egységesen voltak......😉 Kb 500 emberrel 100 nap lenne egy valos audit, 8200 tonna esetén kB.... és ebben benne van metografiai röntgenen flouresszencias spektometwres vizsgálat is bele lehetne sűríteni . Bár én nem vagyok, olyan okos mint ASR, de azért a pár diplomámnol van 2 mérnöki és ebből az egyik mernoki diploma megszerzése alatt pont tanultam pár félév metalografiat..... Elég nagy a lexikális tudásom, szeretem mikor ASR urak lenezve kioktatnak... De nem probléma...
Sem anyagi hibát, sem mennyiségi eltérést nem azonosítottak (fizikailag). Tényleg el kellene olvasni a doksit. Magyarországon pedig minden évben kötelező a leltár a mérleghez. Meguntalak. Nagy arc, nulla tudás. Vége a kommunikációnak.
Nagyságrendileg ha jól emlékszem, kb több százezer rudat őriznek, csak hogy el tudjuk helyezni magunkban a dolgot ... És nem teljesen homogén a rudak típusa és súlya se, szóval nem lehet egyszerű a dolog, a legnagyobb jóindulattal se ...
Csak a vakleltár ér valamit. Ha kapsz egy listát és pipálni kell, akkor az irodából se szoktam kimozdulni, hanem ide irkálok butaságokat. :-) Ha csak azt mondják írjam föl mi van itt-ott na az már gáz ... legutóbb is lebuktam, mert nem annyi volt benne ... Én bontatlannak láttam, 1%-a hiányzott ... kaptam számolós mérleget ... és ragasztós szalagot. Grrrr. :-)
Az auditok azért nem 100% megbízhatóságúak, mert párszor már derült ki, hogy nem vettek észre (szándékosan vagy sem?) dolgokat, elég csak az elmúlt időszak pénzügyi visszaéléseire gondolni. Papíron rendbe volt, a valóságban meg ... A jegybanki aranyrud kérdés olyan számomra, mint például egy festmény eredetisége pl. Nagyon szűk (néhány száz talán?) azon emberek száma, aki meg tudja mondani, hogy egy festmény például eredeti-e? Pedig festményből többet láttunk már, mint jegybanki aranyrúdból ... Kíváncsi lennék hányan láttak eredetit, pláne hányan fogtak a kezükben, arra még különösen kíváncsi lennék, hány ember tudná megmondani egy raklapra pakolva a rudakat, hogy minden OK ... Igazából nem is tudom elképzelni, hogy akkora mennyiségben, ami egy jegybankban lehet, hogyan lehet átvizsgálni bármit is ... És ez részben jogosan adhat okot különböző elméleteknek ...
Ja ja. Én is voltam már gyaregysegvezeto nagyon nagyon fiatalon... És bizony papíron 360 tonna........ alapanyag volt a számviteli auditban, etc, etc etc... . Aztán mikkor csinaltattam egy 3 napos leltárt fizikailag. Kiszallitast, kamionokat is leallitva direkt, , akkor, annyi minden nem stimmelt hogy nem győztek a papíron javítani... Na ez különbség mikor minden egyes aranyrudat atpakolsz egyik raklaprol a másikra és ezt dokumentalod es leltarozod, és megint más mikor pénzügy, kontrolling, és számvitel papíron osszefesul.. Az egyik a papír, a másik a valóság. Szóval hogy ki bohockodik, azt nem tudom, talán az aki ezt nem tudja... Stimmt? Te ha cegeket vezettél és nem volt 30 éve fizikai leltár, mert az egy olyan alapanyag amit sose használtatok fel(mint az aranytartalék) azt te nem ellenőrizted, valós leltároztad?? :))))) Akkor gratulálok... Ügyi vagy.
Nyugi Aliz, nem öljük egymást, csak múltkor mondott egy dehinesztálot, és evvel azért tartoztam, hogy tudja merre hány méter..., ennyi, de amúgy bírom a csávót, csak hát tudod olyan szegény helyen nőttem fel ennek az országnak egy elmaradott keleti részén hogy bennem maradt, úgymond a reflex ütés.... képletesen. Nekem zéró bajom ASR el. Amúgy ezt leszámítva bírom a srácot. Fordítva nem hiszem hogy igaz🤣.
Nincs mit keresni, egy gombnyomásra ott az egész. Látszik, hogy nem nézted meg, csak a szád jár. Másrészről ez a szakmám, pontosan tudom, mit kell tartalmazzon. Harmadrészt akkora cégeket vezettem, ahol az audit a rendszeres minimum, tehát gyakorlatom is van benne. Hagyd abba ezt a nevetséges bohóckodást.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)