Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
ath, és az sp500 etf-em meg 20k-val kevesebbet ér, mint a múlkori ath-nál...nem értem mitől ilyen a forint? én veszem az eurót. 398 nálam az alja, trendvonal stb
Igen, 2 év alatt 20%-al ér kevesebbet EUR-ban az SP500 ... https://invst.ly/1b6pne mondjuk hogy értem. De a HUF-oz képest ... 420HUF/USD is volt nem rég most meg 340? Tényleg ennyire erős lett a gazdaságunk? Vagy tényleg https://forum.portfolio.hu/hozzaszolas/ezust/39227/9470670 -> "Gyengítik a dollárt, hogy ne legyen érdemes Amerikába exportálni" Na de így az ezüstöm is gyengül HUF-ban pláne ... ..ívás.
A kérdés hogy meddig gyengül? Vannak erre mindenféle cikkek, legutóbb pár napja is volt egy fizetős. Ezt pedzegette. Újabb katalizátorok kellenek a további gyengüléshez. Értem amit írsz , de ha gyengül a dollár, felértékelődik az arany szerepe, nem? Mint értékmegőrző . Lehet európai részvényeket venni, akinek eur-ban sok pénze van, de mit vesz, aki tele van dollárral? Ha átváltja eur-ra, ugyanúgy bukik. Mellesleg az utolsó eltelt fél évben ez történt. Ment a tőke Us-ből EU-ba. Azonban a kiáramlás már nem olyan nagy mértékű, sőt, a múlt heti cikkben volt az is, hogy újra elkezdett visszaáramlani az AI alapú részvényekbe amcsiba a tőke.
Az amerikai kormányzat stratégiai döntése az, hogy véget kell vetni a külkereskedelmi hiánynak. Gyengítik a dollárt, hogy ne legyen érdemes Amerikába exportálni. Ez egy középtávú stratégia, ami megkerülhetetlen. Az a külföldi tőke, ami eddig az amerikai tőzsdére áramlott, és aranyat vettek belőle, azzal szembesül, hogy a honi valutában (pl. Euróban) az egyre kevesebbet ér. Azám. Elmarad a vevők egy része, eladók kerülnek túlsúlyba, esik az ár. Tavaly 1 $-ért 95,24 eurocetet kapott a vevő, most 86,21 erocentet kap érte. Csak annak éri meg dollárért aranyat venni, aki hosszú évekre veszi. Sorry.
Őszintén?Mert csütörtökre vártam egy határozott emelkedést.Ha jöttek vna többen is 70 fölé kellett vna tolni és azt támasztani.Így mardt a felismerés,széllel szemben nem!
Gondolkoztam , hogy jól érezted az ezüst shortot, akkor ha úgyis tudtad hogy felpatttanás lesz ( meg is volt) akkor miért a szar deltában szórtad a pénzedet . Ahelyett hogy maradtál volna egy likvid piacon amiben jó vagy..Így szépen kitömeted magad csak ., Normális ember kerüli
Én már elvesztettem a fonalat . Alapból a 39,9 a célom . De mivel még előtte úgyis göröngyös az út . Nyitottam shortokat is . Volt amit haszonnal zártam. Behajigáltam egy rahedli csalit minden irányba 😂 . De úgy látom bocsánatos bűn ha az ember hülye hozzá ha még Ff Mesternek se kristály tiszta ..👀
Engem az aggaszt némileg, hogy az esések impulzívabbak, nagyobbak, gyorsabbak , mint az emelkedések. Kína gyatra jelentése, visszaesése+ vámháború együtt hatása okozhat ezüst korrekciót.Ha Ff. is úgy látja, hogy 33,7 ig ig nem sérül a várakozás, akkor vszeg sanszos a további lefelé.Nekem jól sikerült a ts26 megülése, ma is adtam- vettem, 400 db ot hagytam csak benn hétvégére, mert valóban bármi lehet.Deltával küzdök, mert nagyon kellene már durrannia, viszont visszanyomják, nem engedik.
Itt valami bűzlik nekem! Feljebb kellett volna és még kellene is mennie. A lefordulás, korrekció, viszont megfelelő volt az utolsó trendhez képest, de a duplája is beleférhet (33.7-ig) és akkor sincs semmi probléma! Akkor, viszont nem nagyon kellene feljebb menni egy darabig... :)) Kell pár nap... Valami készül kkeleten? hmm Sajnos még mindig a havernak az áprilisi vámos benyögése zavar be a charton! hmm hmm
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)