Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Lemásztam a lézltráról ... US piros . Ezüst halvány zöld az arany az sötét zöld ... Már megint mi történt :-) Ma még nem veszek vissza semmit de vajon holnap?
Igy müködik ahogy irod lényegében bukni könnyü sikeresnek lenni nehéz legalábis tudatos befektetési döntés es stratégia alapján.. Legtöbbször olyan a tözsdézés mint a szerencsjáték rövidtávu föleg napizás esetén merthát ugye napi tredek eseten hogy merre indul az ara es hol fordul az ara a befektetési terméknek azt nehéz eltalalni es többször minuszba megy "igyhat a skalpolgatás es kissebb profit realizálásais legalabb kis örömöket okoz es la atlépjuk a 30-40cm es lécet mindig jobb mint egy nagyobb buko esetén leverni a 200cm re rakott lécet nagyobb bukoval"ebbenis sok igazsag van ahogy irtad ez a stratégi csak akkor okoz kellemetlenséget ha robban az árfolyam és kimarad az emelkedés "amikor az eszaki aramlatok robbantasa idejen koran kiszálltam és csak lestem hogy az egekbe megy az arfolyam aztán a korrekcios szakaszban beszakadt de azis tudott kellemetlenséget okozni es a long pozicioban bukot..
a piac változik , ami régen simán működött jelenleg , nem , de lehet , hogy majd fog ...nincsenek kőbe vésett szabályok , amelyek minden körülmény között működnek , nincs tuti csak valószínűségek ....arankát jelenleg az mozgatta , hogy a jegybankok bevásároltak mert némi válságot szimatolhatnak , de vigyázat ha újra " vidám " lesz a hangulat vámügyileg simán lefeleződhet az ár ( 2011-16 pl , aki 2011ben a tető körül vett 2020ban tudott sacc 0-ban kiszállni) ” A tőzsdén nem szabályok vannak, hanem rendszerek. Ennek megértése nélkül, rengeteg csapdába fogunk besétálni. Túl sok paramétert használunk? Kiváló, jól eladható múltbeli eredmények, silány jövőbeni teljesítmény. A szabályokat felvéssük egy kőtáblára és áhítatosan tiszteljük őket. Ide nem lesz ez elég. Egy rendszert ápolni, folyamatosan monitorozni kell. Mennyire robosztus, hogyan reagál a környezet vagy paraméterek változására? “ “El kell döntened minden pillanatban, hogy a rendelkezésre álló végtelen információ közül mit ignorálsz, és mit veszel figyelembe. Továbbá kezelned kell az egymásnak ellentmondó információk halmazát. “
Sziasztok! Beszéltem Neddennel! Jól van, és mindenkit üdvözöl! Véget ért a kezelés, most regenerációs fázisban van, így igyekszik távol tartani magát a kereskedéstől és a fórumtól! 🙂
Ahogy irod igy látszik a helyzet de nem tudom hogy mit akarnak ebbol kihozni mikor jelenleg nem olyan ármozgások vannak amelyeket korábban tapasztaltunk a $ gyengulésekor ill.$ erosodesekor Nemtudom milyen befekteoi szánd€k mozgatja jelenleg az arany és föleg az ezüst arat??
Nem tetszik a helyzet. Mindenki a dollár további gyengülésére számít, miközben ez nem támogatja az ezüstöt, pedig ezt várnánk. Sőt, certiknék jelentős mínuszt okoz azoknál, akik tartják. Kína ráadásul napok óta belead hajnalban. Aranyból kiáramlás van.
Fontos amerikai makroadatok érkeznek a héten: az első negyedéves GDP adat mellett pénteken a BLS havi munkaerő-piaci jelentése és az ISM feldolgozóipari indexe is komoly figyelmet kapnak majd. Az amerikai növekedés a várakozások szerint már vámok nélkül is fékezhetett, miközben a foglalkoztatás a korábbinál nyomottabb mértékben bővült csak, itt most 130 ezres foglalkoztatotti növekedésre számít a konszenzus.
Európában pedig már a friss inflációs adatok jönnek több országból, amely erősítheti az EKB egyes döntéshozóinak kamatcsökkentési vágyát, amennyiben még közelebb kerül a 2 százalékos inflációs cél és a konjunktúra nem kellően erős. Bloomberg: az IMF közgyűlése után az európai jegybankárok alapvetően pesszimistán nyilatkoztak a növekedési kilátásokról, így a következő kamatcsökkentés biztosra vehető.
Goldman Sachs szerint a dollár gyengülése strukturális folyamat, amelynek még csak az elején tarthat, az erősödő dollárt hozó napokban így bele kell adni az amerikai devizába.
A Bank of America stratégája, Michael Hartnett szerint az amerikai részvénypiaci emelkedésekbe bele kell adni, helyette a nemzetközi eszközöket preferálva
A BofA adatai szerint széles emelkedéshez viszont a „3C” valamelyikének kellene bekövetkeznie, ezek a kamatcsökkentés, a kínai kereskedelmi megállapodás, vagy pedig a fogyasztók el nem fogyó erejéről szóló hírek. Hartnett is a dollár további jelentős gyengülését várja.
MAI ESEMÉNY: 16:30 US Dallas Fed feldolgozóipari index, április, az előző -16.3
En hol irtam olyat hogy havi charton napos gyertya? Csak annyit irtam ha havin megnezem en a havi gyertyara gondoltam ezzel :) :) bocs hogy nem irtam ki teljesen gondoltam erted így is vagy csak szivatni akarsz?:)
farkasfu ha havin nezem eleg sok reszveny (index) eleg hosszu also kanoccal van hmm pl sp500 , ezüst , otp , bux , dax stb ez szerinted mind vissza fog nezni?
Hat igen ezis sok az egyéb napi dolgok mellett Rengeteg régi barát és ismerősök vannak éshát a régi munkakörböl sokezer kapcsolat amelyek talán ismerősnek számitanak ahol dolgoztam az évek folyamán dehát idővel már nem keresi az ember az ismerettségeket merthát a régiek kapcsolt tarásárais egyre kevesebb idő van.. Ezek az oldalak nyilvános topikok dehát azért nemis olyan nyilvánosak mert ezértis regisztrálni kell a Portfolio oldalán vagy a Portfolio pénzügyi szolgáltatásait kell használni tehát valamilyen szinten egy hajóban evezünk avval aki itt fenn van méghacsak olvassa a véleményeinket ezekben célirányos topikokban .. Amugy talán szerintem ha sokan veszikis a fáradságot hogy elolvassák a topikok tartalmát akkorse értik miről van szó mert ittis sok irogato"virágnyelven beszél vagy jelbeszéddel"és ritkan az egyenes és tisztán érthető véleménynyilvánitás..Dehát mindenki azt csinál amit akar Elnézést ha valakit megbántottam "akinek nem inge ne vegye magára,"
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)