Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Amúgy rájöttem hogy rohadtul megéri ám OTP-t certizni. Hisz azzal hogy ilyen drága lett, 200 Ft esés/emelkedés még 1% sincs, de egy 2000-res certinél már 10%. Egy baj van csak, hogy elfogy az összes és rohadtul nem lehet adni-venni, 2 éve milyen jól lehetett még jatszogatni vele, most meg vegyed és tartsad. Hmm. Lehet buxozni kellene?
Eladtam a Wizz Air pozikat, MOLt is (bár abból vettem vissza bőven ma) Szerintetek akkor ezüst long? Most van pénz játszani. Vagy vegyem tovább a Richtert? :D
Igen erre van valami Iceberg (zárt körő nem nyilvános kerskedés) soha nem próbáltam, de csak így tudnám átadni másnak a papírjaim. Richter nagyon kitolt velem. Óriási a bukta de már akkor is ha 11-re felmegy. Túlvettem magam ősszel. Akkor nincs mese ki kell ülni míg legalább nullára érek.
De ugye tudod, hogy én nem ülök sokat egy pozíción. Adom -veszem. Amikor azt mondom, hogy na ez most hosszútávra van a nem azt jelenti, hogy amit megvettem tartom hónapokig. Inkább azt, hogy közben realizálok és tartom a fő trendet, tehát újra fogom venni. Fémpiacon a trendkövetés az ami beválik!
Ahogy eladnád egyből emelkedne, én mindig úgy járok. Csak a jegyzői sávon belül tud átvenni stac, tehát 1100-1200 Ft körül. Ha annyiért eladod az is nagy bukó. Nasdaq, sp500 a kitörés közelében. Ha menni fognak menni fog minden.
Tudom , és érzem én is. Röhej, de ezt az idő,a türelem, és a kitörés fogja megoldani. Na, akkor majd ne add el, mert megcsinálja a célt. Tudom, idő számít, de ez van.
Valiz én kisbüfi vagyok, kb 30 M áll illetve okoz veszteséget most már hónapról hónapra a Richternél. Nekem ez sok. Főleg, hogy amit megvettem ősszel az még csökent és még az infláció is erodálta a tőkém. Richter ősz óta tartó oldalzása de még inkább esése már kb 5M Ft kárt okozott. Nulla a likviditás mert beállt az Erste certifikát. Hétről hétre nő a károm. A legnagyobb baj, hogy nincs likviditás. Nem tudom eladni mert nem tudom visszavenni. Ha meg alacsonyabb certit veszek úszik a már most is elsznevedett veszteség. Sakk-Matt. Óriási baj volt A TL 45 kiütése és , hogy beállt a piac mint az iszap. Ezen csak a Richter tudna segíteni egy srv. programmal.
https://www.tradingview.com/x/Irlu0wor/ 29-30 közöttről van ezüstöm, 36 alatt nem adom. Úgyis azt mondanánk, h csak meg kellett volna venni 30-on és megvárni a duplacsúcsot...:)
Beze 17500 TL44-em van. szerinted? Áll benne a tőke tudom nincs eladó a piacon de ennyit nem tarhatok már tovább. Nekem a tartás is veszteséget termel. Nem adom el mindet , sőt ! De ki kellene szánom egy pár ezer darabból, hogy legalább a felszabaduló pénz fedezze a Richter veszteséget. Mint felhívtad a figyelmet arra, hogy ne öntsük rá a piacra hirtelen! - Nekem se jó és megfogadom intelmed. szó-szó ha nem virít valamit a Richter akkor eladások jönnek....
Akkor most mi tejesen másról beszélünk. Annyit mondanék, hogy nem vásárol senki Musk-okat, hanem fordítva, ők vásárolnak elnököket. Mostantól hivatalosan is az agresszív nagytőke az elnök. Javasolnám mindenkinek David C. Korteen: a tőkés társaságok viráguralma című könyvét- 20 éve olvastam, de mint Orwell 1984-e, mintha a mai valóságról szólna.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)