Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
"Azon aztán meg külön meglepődtem, hogy te már az ezüsttel nem foglalkozol, mert neked az unalmas." .. Aki tud az ezüstnél nehezebb és izgalmasabb eszközt azt kérem jelezze! :) Ezüst kereskedés a tőzsde legje!
Pali te nagyon sokat fejlődtél az elmúlt egy évben, Csak ámulok és bámulok. 😮😲 Azon aztán meg külön meglepődtem, hogy te már az ezüsttel nem foglalkozol, mert neked az unalmas.😯
Tőlem plusz! Aki hosszabb távon gondolkodik annak szigorúan arany! Vagy mútárgy. Az USD és társai egy önleértékelő spirálba kezdtek, hogy versenyképesek legyenek a feltörekvő devizájú országokkal szemben! Ha nem akarsz aranyat venni akkor ajánlom valamelyik nagy festő például Picasso levágott fülű festményeit! . Ő már akkor se hallgatott teljesen a piaci hatásokra csak fél füllel:)
Mutatom, hogy én hogyan látom most az ezüstöt: https://www.gototrading.hu/chart/silver_20240920.jpg Egy rövidtávú emelkedő trendcsatorna és egy középtávú csökkenő trendcsatorna metszésénél vagyunk. Mindkettő 3. érintési pontjánál. Veszélyes hely. Ami pozitív, hogy a csökkenő trendcsatornából többszöri próbálkozásra úgy néz ki ma végre kitör. Viszont ennek még kell a megerősítés hétfőn, akár vissza is nyomhatják a trendcsatornába. Felfelé az emelkedő rövid távú trendcsatorna teteje és a két közeli ellenállás állja útját. Ebből az elsőt már elérte, de egyelőre lepattant róla. Mivel a bollinger szalag is kinyílt és már napok óta kiszúr belőle, de végül mindig visszatolják és nem tud a szalagon kívül maradni, ezért azt mondanám, hogy túl nagy erőt ezeken a szinteken már nem tud mutatni. Az elkövetkező napokban ezért inkább lassú felfelé araszolgatást várnék az emelkedő trendcsatorna tetején és hogy az ellenállást majd szúrkálja, ami végül talán megadja magát. Lefelé a csökkenő csatorna tetejének már tartania kellene, ezért 30 alá nem nagyon várnám. Felfelé pedig a 32-őt illene elérnie, aztán majd ott elválik hogyan tovább. Nagyobb tér akkor nyílna meg előtte, ha a felső ellenállást is letudná küzdeni.
Olyan furcsa szakik ülnek a bársony székben, hogy akár erősíthetik is a forintot---- Teljesen kiszámíthatatlan a magyar piac ezért is tűnt el sok befektető. Most tényleg gyengíteni kellene a forintot, de nagyon! Különben kivégzik a magyar export és belföldre termelőket. . Másik ki fizeti ki banki árstop 5% és alapkamat közti különbséget? ......
Törölt felhasználó2024. 09. 20. 19:35
Én ma nem azon agyatlan már mi fog menni hanem azon hogy vajon mi fog többet menni 👀
Törölt felhasználó2024. 09. 20. 19:33
Ma hajnalban az történt, hogy jött a Japán kamatdöntés. BOJ. De előtte emelkedő inflációs adatot kapunk, Japán gondja meg a defláció volt! Így mint mondottam az egész világ ma Japánra figyelt! (lehet jobban mint a FED-re) De Japánban beindult az egészségesebb infláció. Így nem emeltek kamatot! Ez ma Óriási hatású volt! Ha ma Japán 0,25-ről 0,5-re emelt volna ma összeomlott volna az egész piac!
A dollár árát pár évtizede amióta levált az aranyhoz való viszonyításhoz egy deviza kosárhoz hasonlítják. Ez a DXY vagy dollár index. Ez 100 körüli szám nagyon nagy vonalakban nem sokat változik. A dollárt már nem az aranyhoz mérik hanem hat devizához. Japán jen Kanadai dollár Angol font EU eurója Svéd SEK Svájc frankja . Kissé nehéz ezzel kalkulálni de a lényeg a fent felsorolt devizáktól függ a USD értéke! A fent felsorolt bármelyik deviza, ország jegybankja szigorít az USD növekedést okoz! . Hihetetlen de a hat deviza határozza meg most a világpiacot! Nem önmagában a dollár! Mert a USD erőssége ezektől függ!
Olaj is szép eddig! Remélhetőleg hétvégén nem lesz gebasz sehol! WTI f/h1 https://ibb.co/rfTwTNG
Törölt felhasználó2024. 09. 20. 19:04
Eddig szééppp! 😂 Most van volt az aránynál a klasszikus hogy megéri a szekér után futni ha megy . S újra meg újra fel ugrani ha már amatőrködik az ember azt képtelen tartani .. olaj is mászik gáz is … fain 👀
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)