Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
5000 csütörtök, 21:39
Előzmény: #16759  todi
Az jó, ha az AFD is ellene van a kisajátításnak, mert a Linke egyedül kevés.
Hamarosan jön a következő negyedév, meglátjuk, milyen áron sikerült értékesíteni a lakásokat és mennyi az LTV. 
Én is érdeklődve várom, hogy az EU mikorblép a túl magas kamatok miatt.
Sajnos jöhet még egy forró ősz, de abban egyetértés van, ha a Vonovia eredménye ok, van osztalék, akkor a kivárás aranyat fog hozni.
todi csütörtök, 21:22
Előzmény: #16757  oldrider
Az idegesség minuszban természetes. Én sem örülök a kialakult helyzetnek (2025 március Merz költekezős bejelentése majd most Irán) de ez van. A groteszk az, hogy a piac nem a cég tevékenységét vagy nyereségességét árazza hanem a kamatokat. Pontosabban a piac most azt állítja, hogy egy frekventált helyen lévő német ingatlan most közel 20%-kal ér kevesebbet mint február végén. Miközben mindenki tudja, hogy ez nem igaz. De a játékszabály ez és ezen jelenleg nem lehet változtatni. Ami engem igazán érdekel az az, hogy a cég továbbra is termelje a casht és hozza a terveket. Ha az megvan akkor biztosított az osztalék. Azzal meg szépen kivárom amíg az őrület elcsendesedik. Most, hogy Ukrajnát szóba hoztam, jutott eszembe, hogy végülis ott is úgy csökkentek vissza a kamatok, hogy a háború még jelenleg is folyik.
Nem törvényszerű tehát , hogy csak a háború végével normalizálódhatnak a kamatok.
zsoltee77
zsoltee77 csütörtök, 21:17
Előzmény: #16757  oldrider
Bocsánatot kérek a személyes kérdésért, de ha 36 éve tőzsdézel és mindig csak buksz ("ha nem tőzsdéztem volna már sokkal gazdagabb lennék), és mindig csak idegeskedsz, akkor miért csinálod? 
oldrider csütörtök, 21:06
Előzmény: #16756  todi
Nem adom el. Én a magyar tőzsde újra indulásától kezdve tőzsdézem, de nem értek hozzá. Buktam már 10 milliót határidőzéssel, de visszakerestem türelemmel. Azóta az az elv vezérel, hogy ha valamely részvényt megveszek és az utána esik, valamikor úgyis lesz majd annyi, amennyiért vettem. Ezt próbálom  kivárni a Vonoviánál is. Tőkeáttéttel sosem foglalkoztam. Csak a saját pénzem kockáztatom. Persze közben szidok mindent, mindenkit, ideges vagyok stb. Összességében pluszban vagyok, de ha nem tőzsdéztem volna már sokkal gazdagabb lennék. A  tőzsdét nem a kisbefektetőknek találták ki.
todi csütörtök, 20:50
Előzmény: #16755  oldrider
Akkor bukod el ha most eladod. Ha a TUI-t anno 5 euronál eladtam volna én is buktam volna. Helyette 8 alatt valamivel adtam el és nyertem vele. Pedig ott még osztalék sem volt.
oldrider csütörtök, 20:49
Előzmény: #16752  todi
A lényeg, 30 eurónak a felén lesz rövidesen a részvény ára, de gyakorlatilag már ott van! A magyar vevőknek, az euró- forint relációját is figyelembe kell venni. Én magyar vagyok, itthon forintért vásárlok. Hiába kerestem anno németben eurót. Most szépen elbukom, többek között a Vonovia jó szereplésének és a forint erősödésének köszönhetően.
todi csütörtök, 20:46
Előzmény: #16753  oldrider
Stabilizálták a mérleget a 2022-es sokkhoz képest és így a mostani kamatemelkedés nem tud akkora kárt okozni mint akkor. Ez igaz. De ez nem azt jelenti, hogy a magasabb kamatköltség ne érintené.
Június közepe óta 3 hielminősítő is megerősítette ezt a tényt, hogy az emelkdő kamatpályával szemben sokkal rezisztensebb a Vonovia most. Scope június 16-án, SP Global augusztus 26-án, Moodys pedig szeptember 9-én. Tehát bőven látták a minősítéskor a jelenlegi kamatpályát nem vakon minősítettek.
oldrider csütörtök, 20:39
Előzmény: #16752  todi
Ahogy visszaemlékszem, arról szólt a nyilatkozat, hogy sokan aggódnak a várható kamatemelés miatt. Megnyugtatott, hogy a Vonoviának annyira megváltozott már a stratégiája, hogy az új szisztémával való működés, a jövőben esetleg előforduló kamatváltozások hatását kizárja.
todi csütörtök, 20:31
Előzmény: #16750  oldrider
Olyat biztosan nem nyilatkozott Mucic, hogy "a kamatok a Vonovia eredményességére nincsennek hatással".
Legfeljebb olyat, hogy az emelkedő kamatok ellenére is javul az eredmény. De a kettő közt nagy különbség van.
todi csütörtök, 20:28
Holnap nagy Verfallstag van és ebben a pillanatban is közel 2 millió Vonovia részvénynek megfelelő 20 euros put opció aktív. Ezek holnap hatalmas nyerővel futnak ki. A Market Maker gondolom már jóelőre az egész mennyiséget leshortolta, hogy a veszteségtől védje magát.
oldrider csütörtök, 20:28
Előzmény: #16747  todi
Van forrás, ha elhiszed, ha nem. Én magamtól nem találnák ki ilyet. Luka Mucic nyilatkozta, Te linkelted be ide ebbe a fórumba, mint ahogyan a többi pozitív hírt is a Vonoviáról. Miután hamarosan lefeleződik a pénzem a Vonoviában, nincs kedvem visszalapozni amiket eddig ide beírtál. Elég volt ezeket egyszer elolvasnom és elhinnem. 
todi csütörtök, 20:18
Sébastien Lecornu miniszterelnök szerint a kamatlábak emelkedése további 10 milliárd euróval növeli majd Franciaország adósságszolgálati költségeit.
Gondolom a franciák jobb helyre is el tudták volna költeni ezt a pénzt. Gondolom ők is nagyon hálásak Trumpnak.
todi csütörtök, 20:15
A Heidelberg Materials AG részvényei új, 52 hetes mélypontot értek el, jelenleg 1,97%-os mínuszban, 146,85 eurón állnak. Az év eleje óta eltelt időszak teljesítménye -33,72%.
Egy tipikus példa: Merz tavalyi infrastruktúra fejlesztési bejelentése után a piac akkora növekedést árazott a cégbe amitől kilőtt mint a rakéta. Csak azok a fránya beárazott eredménynövekedések nem jöttek valahogy.
Valakik viszont jól kerestek rajta. Kissé ezt érzem most a VW-n is csak rakéta nélkül.
todi csütörtök, 20:11
Előzmény: #16745  oldrider
Szóval forrás nélkül állítasz valamit. Ok. Bemondásra elhiszem neked.
todi csütörtök, 20:11
A Stellantis már nem látja hosszú távú gazdasági alapját bramptoni üzemének.
oldrider csütörtök, 20:09
Előzmény: #16739  todi
Itt a topikban olvastam. A forrást Te tetted közzé, (más nemigen publikálta itt a történéseket, rajtad kívül). Visszakeresni nem fogom, mert ha újra olvasnám, valószínűleg gasztro enterológiai tünetek lépnének fel nálam, amit szeretnék elkerülni.
todi csütörtök, 20:08
A japán jen árfolyama az 1980-as évek óta nem látott szinteken mozog. Scott Bessent amerikai pénzügyminiszter most közbeavatkozik.
Megint eus kötvényeket dob a piacra mint pár hete? Gondolom most se fog szólni előre az érintetteknek.
todi csütörtök, 20:06
Daniela Cavallo, a VW-csoport Üzemi Tanácsának elnöke kötelező érvényű munkahelyi kötelezettségvállalásokat követel Németországban, valamint keményebb fellépést Kínával szemben, beleértve a kínai hibrid járművekre kivetett vámokat és az európai helyi gyártási szabványokat. Lars Klingbeil alkancellár jelezte támogatását; a Németországban elfogadott 50 000 munkahely megszüntetése mellett a VW további 50 000 munkahely megszüntetését tervezi világszerte, és az emdeni, hannoveri, zwickau-i gyárak, valamint a neckarsulmi Audi-gyár jövője továbbra is bizonytalan.
todi csütörtök, 20:05
Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt javasolja, hogy Kanada legyen az EU első „társult tagja”, és mélyítsék el az együttműködést olyan területeken, mint a technológia, a védelem, a mesterséges intelligencia és az északi-sarkvidéki politika. Mark Carney miniszterelnök üdvözli a kezdeményezést, míg Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke „nevetségesnek” nevezi, és konfliktus esetén magas vámokkal vagy kereskedelmi korlátozásokkal fenyeget. A „társult tag” kifejezés jogilag nincs meghatározva, és valószínűleg az EU-tagállamok egyhangú megállapodására lenne szükség.
todi csütörtök, 20:04
Friedrich Merz pénzügyminiszter alapvető változást lát az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokban, és hangsúlyozza a nagyobb német önállóságot, többek között a védelmi kiadások növelésén keresztül. 2026-ra körülbelül 1,3 százalékos gazdasági növekedést vár; a szövetségi kormány korábban 0,5 százalékot jósolt.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek