Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
todi vasárnap, 10:59
Előzmény: #16378  einstein
Az AI érti én is értem te már jevésbé. Arról hadiváltál, hogy 28,04-nél átváltják. Hát nem.
A német förumon még anno aki írt róla az értette és elmondta, hogy miért nem fogják átváltási áron átváltani.
Egyébként szívesen segítettem neked elmagyarázni.
einstein vasárnap, 10:55
Előzmény: #16378  einstein
amint megáll a kamatemelés (megszűnik az inflációs nyomás) , rendeződik minden Németországban és adj ISTEN elindul egy kamatcsökkentési ciklus Vonovia elkezd lineáriasn emelkedni, de az még odébb van. Vagyis a most beszállók vagy bent lévőknek kalkulálni kell az időfaktorral, minimum 3-6hónap, majd jobbesetben padló után indulhat az emelkedés
einstein vasárnap, 10:52
Előzmény: #16375  todi
pontosan, látom az AI érti :) 
vagyis a lejárati idő előtti árfolyamemelkedés, újabb shortokat fog hozni
ezért vízválasztó a 28,04 és ezért nem fog robbanni az árfolyam még jó sokáig, nembeszélve a további lekörökről
tothjoco
tothjoco vasárnap, 10:22
A politikai kockázat valamelyest csökkent, mert már nemcsak a pártpreferenciákban vezet a CDU, hanem a Vergesellschaftung társadalmi támogatottsága is 2021 óta először kisebbségbe került. A 23,2 milliárd eurós berlini portfólió miatt azonban a szeptember 20-i választás továbbra is kiemelt esemény Vonovia számára.
tothjoco
tothjoco vasárnap, 10:21
Hellofresh
Ez szórakozik velem.
Két hete írtam: "2,6 körül tippelem az alját" (Nincs TA jeligére :D)
Szerdán 2,61-es minimumon zárt. Aznap nem tudtam figyelni a nap végét, csütörtökön beálltam 2,59-re, csak egy pillanatnyi leszúrást vártam. Nem jött.
A mai az elmúlt hónap legjelentősebb emelkedése, de lehet egy újabb bull trap is. A hétfői fontos nap lesz. Én is reggel gondolkodtam, figyeltem, aztán szépen lemaradtam +6%nál már nem akartam belevenni. Engem kifejezetten érdekel h miket figyelsz mert valóban több szem..Én az Inóvak szórakozom.
todi vasárnap, 10:02
Előzmény: #16374  einstein
A lefedezett (hedged) pozíciót tartó alapok szinte soha nem váltják át korábban a kötvényt csak azért, mert a részvény árfolyama átlép egy bizonyos szintet. Az átváltás ugyanis megszüntetné a kötvény beépített opciójának időértékét.Az arbitrage alapok alapvetően három konkrét esetben fogják ténylegesen részvényre váltani a kötvényt a short lezárásához:📅 1. A lejárat napján (2031. június 30.)Ez a leggyakoribb eset. Ha a lejáratkor a Vonovia részvénye a 28,04 €-s átváltási ár felett van (például 35 €):
  • Az alap lehívja az átváltási jogot.
  • Megkapja a részvényeket a rögzített 28,04 €-s áron.
  • Ezekkel a részvényekkel azonnal lezárja a nyitott short pozícióját (visszaadja a kölcsönkapott részvényeket). [1]
Ha a részvény árfolyama 28,04 € alatt marad a lejáratkor (a cég papírja jelenleg 19,15 € körül mozog), nem váltanak. A kötvényt készpénzben váltják vissza, a shortot pedig a tőzsdén veszik vissza olcsón. [12]⚠️ 2. Ha a Vonovia kényszeríti az idő előtti visszaváltást (Issuer Call)A kötvény feltételei szerint a Vonovia idő előtt is visszavásárolhatja a kötvényeket, ha a részvényárfolyam tartósan meghaladja az átváltási ár 130%-át (ez kb. 36,45 € vagy magasabb szintet jelent). [1]
  • Ha a vállalat ezzel a jogával él, az alapoknak választaniuk kell a készpénz és a részvény között.
  • A short pozíciójuk védelme érdekében ilyenkor azonnal átváltják a kötvényeket részvényre, hogy fedezni tudják a shortot.
📈 3. Ha kényszerhelyzet áll elő (Short Squeeze)Ha a piacon hirtelen drasztikusan megdrágul a Vonovia részvények kölcsönzési díja, vagy a bróker visszaköveteli a shortolt részvényeket (mert a tulajdonos el akarja adni őket), az alap kényszerből bármilyen 28,04 € feletti árnál dönthet az azonnali átváltás mellett. Így saját részvényből tudja visszafizetni a tartozását, elkerülve a piaci pánikot. [1]💡 Mi történik a köztes időszakban?Ha a részvény ára 20 €-ról felmegy 32 €-ra, az alap nem váltja át a kötvényt. Ehelyett dinamikus fedezést (Delta Hedging) alkalmaz: mivel a részvény emelkedésével a kötvénye egyre többet ér, a piacon egyszerűen tovább növeli (ráshortol) a short pozícióját, hogy a két oldal egyensúlyban maradjon.
einstein vasárnap, 09:46
Előzmény: #16371  todi
Mondom, nézz utána, hogy működik egy ilyen fedezeti tréd. Amikor lejegyezték a kötvényt 20,xxx valamennyien ahhoz képest a 28,04 prémium a cél. Ezt hegde-lik. Ezért shortolják má egy hónapja, és fogják is még amint picit feljebb megy. Amint az ügylet “deltája” eléri azt a szintet ahol megálljt parancsol az algoritmus, vége a short al és indul a profitrealizálás, évvel a vetel. Ha eléri a 28,04 et eldobják mert a pénz a zsebben, kockázat nélkül. 
todi vasárnap, 09:41
Előzmény: #16371  todi
A „beépített kamat” és a valódi fordulópontMivel a kötvény zéró kuponos, a nyereséget nem évente kapja meg, hanem a futamidő végén egy összegben, amikor a Vonovia a névérték 109,78%-át fizeti vissza.
  • Ha Ön átváltja a kötvényt, erről a 9,78%-os prémiumról (a lejáratkori plusz pénzről) lemond, és fixen a névérték 100%-át kapja meg részvényekben, a kezdeti 28,0402 eurós áron.
  • Ez azt jelenti, hogy a lejáratkor az átváltás csak akkor hoz ugyanannyi pénzt, mint a készpénzes kifizetés, ha a részvény ára fedezi a 9,78%-os prémiumot is.
A képlet egyszerű:
\(\text{Valódi fordulópont}=28,0402\text{\ EUR}\times 1,0978=\mathbf{30,78}\text{\ EUR}\)
einstein vasárnap, 09:38
Előzmény: #16369  einstein
Ennél az értéknél az opció kik in-the-Money lesz, zárják a call-t és bezsebelik a 37% körüli prémiumot. Őket nem az érzelem vezérli, lekaszálják a kockázatvállalásukért kialkudott hasznot. Na de az se most lesz. Minimum 2évre tippelem. Szóval aki vesz/vett annak lesz még rossz köre, amin némiképp az osztalék enyhíthet ( mert az azoránti elkötelezettség a cég részéről maximális ).  Aki kicsipi tréderként és nem beleülök évekig stratégiával a lokális alját az akár 50%-ot vagy még többet is éltehet ( na ebből lesznek kevesen )
todi vasárnap, 09:37
Segítek neked:A Vonovia (a kérdésben feltételezhetően elírt „onovia”) által 2026 júniusában kibocsátott, 850 millió euróösszértékű átváltoztatható kötvény (convertible bond) nem fizet rendszeres (időszakos) kamatot. [1]A kötvény főbb jellemzői a kamatfizetéssel kapcsolatban:
  • Kamatmérték: 0% (úgynevezett zéró kuponos kötvény), azaz a futamidő alatt nincsenek éves vagy féléves kamatfizetési napok.
  • Lejárat és törlesztés: A kötvény 2031. június 30-án jár le. Ha a befektetők addig nem váltják át a kötvényt részvényekre, a Vonovia a lejárat napján a névérték 109,78%-án váltja vissza. A hozamot tehát nem rendszeres kamatként, hanem a lejáratkori prémium formájában kapják meg a kötvényesek.
todi vasárnap, 09:34
Nem fignak kiszállni ugyanis ha elolvasod a kibocsátási feltételeket láthatod, hogy nincs kamatfizetés csak lejáratkor egyben. Ha átváltja skkor dincs kamat. Ha 28,04-nél átváltja akkor a pénzét több évre ingyen adta kölcsön és az átváltási ára is nullán van. Magyarul nem keresett semmit.
einstein vasárnap, 09:28
Előzmény: #16367  todi
28,04nél ki fognak szállni. És lesz higítás nem is kicsi, ami megint jól leveri az árfolyamot az EPS rombolás miatt. A hegde fund-ok álltal alkalmazott Convertible Arbitrage kereskedési stratégia matematikai alapjának nézz utána, és megérted. 
todi vasárnap, 06:57
Előzmény: #16365  thinkpositive
Ezt így elolvasva nagyon gyenge.
todi vasárnap, 06:54
Előzmény: #16366  einstein
28,04-nél nem lesz részvényhigítás ugyanis átváltás esetén nincs kamat tehát ott még nem éri meg átváltani. Olyan 32 körül lenne az átváltás nullán tehát onnan várható az átváltás. Ha a Vonovia előtte visdza nem vásárolja a kötvényt mert bele van írva, hogy visszavásárolható.
einstein szombat, 22:57
picit utána olvastam a VNA sztorinak, és az eddigi 18euróm mélypont tippemet picit validálom. 
A 850millió eurós hitelfinanszírozás részleteiben és a hitelezőkben rejlik a finomság. Nem az eddigi tulajdonosoknak ajánlották fel, hanem java részt hedge fund alapok állnak a másik oldalon, 2031ig rv-re vátható kötvényekkel, ahol a konverziós ár 28,04 euro, vagyis ha esetleg ide felmenne az árfolyam jön a részvényhigítás ( átmeneti plafon az árfolyamnak egy jó időre ). Ezek az alapok nem hosszútávú befektetők, hanem kökemény matek alapján kereskedő alapok. Amint lejegyzik a kötvényt, le kell fedezniük egy arbitrage ügylettel, ami azonnali rv shortként jelentkezik a piacon. Ez tolta le eddig, és tolja még, mert a teljes mennyiség lefedezéséhet több hét, hónap kell az átlag napi forgalommal számolva. És most jön a 3as csapás (már ha ez a forgatókönyv válik valóssá):
I. szeptember 9-10 EKB kamatemelés 
II október közepe, itt futtathatják csúcsra az alapok a shortjaikat
III. november 4 VNA Q3 , na itt érheti el a mélypontot egy pánikleszúrással
....és ez az új ár, ahol én vennék 16 - 17között
itt az alapoknak ( a matematikai modellek miatt )már elkezdenek profitot realizálni a shorton, ami "V" alakú vissszapattanást okozhat, plusz jönnek a valeu befektetők akiknek ez az árfolyam maga a CSODA, hihetetlen ajándék. 
A kilábalás ( értsünk ezen egy újra tartósan 30euró feletti árfolyamot) viszont akár több évig is tarthat. 
Ez csupán játék a számokkal, mivel nincs papírom, nem fáj leírni, de ha ez a menet jön be, lesz papírom :) feltéve ha a Vonovia a gyj-ben elköteleződik az adósághegy csökkentésére.
én így látom, de abszolute nem biztos, hogy igazam is lesz, kiderül
thinkpositive
thinkpositive szombat, 21:31
Előzmény: #16348  todi
Én beszélek mellé? Mit nem lehet azon érteni, hogy amit én ki tudok hozni a TA-ból az nem egyenlő azzal ami a TA-ban van, mint lehetőség. (még mindig a második pont) Továbbá, amit én ki tudok hozni a TA-ból és amit végre is hajtok az szintén nem ugyanaz. Nem vagyok robot és az érzelmeim sokszor tévútra visznek.

Zeiss-t 30,5-en vettem, de a TA miatt nem vettem 40-en, pedig már akkor elkezdtem figyelni. Visszakeressem neked azt is? Mert megvan, idézhetem ha gondolod. Igen, nem volt tökéletes a beszálló, a hír hatását nem vettem kellő súllyal figyelembe. Viszont azóta eladtam. Nyereséggel! Akkor végülis segített a TA vagy nem? Vagy most már nem elég pusztán a jó meglátás? Akkor sem ér semmit a TA, ha az előrejelzés nem hozza maximális hozamot?
Nem kell, hogy visszakérdezzek mi lett ez idő alatt a Vonoviával, mert csak a vak nem látja (meg az aki nem his a TA-ban), hogy kisebb-nagyobb kilengésekkel már 2 éve egy csökkenő csatornában mozog, miközben lassan felez. És miért? Mert a világnak nehezésre esik elfogadni, hogy a cég tökéletes, PE 5 alatt sem tud érdemi emelkedést felmutatni, míg a Zeiss 20 felett is araszol még mindig. Ki érti ezt...

Miért nem segítek simonzoli-nak? Nem neked írom, mert csak trollkodsz, biztos vagyok benne hogy tudod miért, viszont én nem szeretem a megválaszolatlan kérdéseket.
Először is azért mert a VW-t nem figyelem, többször kifejtettem miért. Másodszor azért, mert egy elemzés legtöbbször nem megy első ránézésre (nekem legalábbis), el kell benne mélyedni egy ideig és sokszor nincs ennyi időm, néha még az általam figyeltekre sem jut elég. Harmadszor azért, mert nem minden időpillanatban vannak egyértelmű jelzések (én legalábbis nem mindig látom ezeket). Negyedszer pedig azért, mert nem szívesen adok befektetési tanácsot, aminek szintén több oka van, de ezt már nem fejtem ki.
tothjoco
tothjoco szombat, 19:40
Előzmény: #16356  todi
Kösszi. Jelzem h -tanácsod ellenére :))/ beszálltam.
todi szombat, 17:54
Előzmény: #16361  Spiller
Aztán mibű?
Bár felőlem vihetik. A berlini portfólió értéke 23,6mrd.
A tőkepiaci kapitalizáció az egész cégnek jelenleg 17mrd.
todi szombat, 17:51
Előzmény: #16358  TheSnake2020
Lehet ezen a gumicsonton csámcsogni csak minek?
További akadályok:
Alkotmányellenes 
Uniós alapjog ellenes
Stb..,,
További károk: befektetői bizalom Németország iránt bezuhan
A kötvénykamat is emelkedik stb…..
Ha már risk-reward… kinek éri ez meg?
Spiller szombat, 17:48
Előzmény: #16360  TheSnake2020
El nem vehetik. Többségi részt vehetnek. 25felett odaadom nekik

Topik gazda

buythedip