Hát ez csalás. :) Nordex egy héttel a jelentés előtt megszellőztette a számait, amik nem is akármilyenek. "The EBITDA margin is now expected to be in the range of 7.5 – 8.5%, compared to the previous guidance of 5.0 – 7.0%. Preliminary Q3/2025 EBITDA reached EUR 136 million, with a margin of 8.0%, significantly up from EUR 72 million and 4.3% in Q3/2024." https://www.nordex-online.com/en/2025/10/nordex-group-raises-its-outlook-for-full-year-2025-ebitda-margin-guidance-following-strong-preliminary-q3-figures/ Így egy pillanat alatt visszaadta a két hetes csökkenést, +15%-ban nyitott és elég közel van egy közel 10 éves ATH-hoz.
Kedves ThyssenKrupp részvényesek, megkaptátok már a minden 20 THK után járó 1 db TKMS-t? Egy hete vígan kereskednek vele, de az én Erste brókerszámlámon még nyoma sincs a TK Marine Systems papíroknak.
Euróra lefordítva 55,5-ről 38,8-ra. Komoly. Az okot viszont nem értem. Ez évszámot akar jelenteni? "concerns about the approaching 2031/32 patent expiry" Tehát egy 5-6 év múlva lejáró szabadalom miatt? :O
ÁÁ értelek! :))) Jó hogy így bővebben is kifejtetted! Teljesen megértem s elfogadm a nézeteid és ellenérzésed. NOVO fogyi : Érdekes amúgy ez az "obezitász" téma... úgy ált. Mert eléggé érzékeny terület... Én pályaelhagyó "élet-tanász ként" (most személyi edőként) eléggé érint... tkp a Wendégeim egy x része épp azt a jó utat követi amit írtál is...ami valóban a jó út!! S nekem ebben a témában (valódi belső igény) hogy Politikailag Correct vagyok v épp kell lennem. A zsír a munkám!!! :D (Egy része) Zsíííírrr! :D Így én igyekszem NEM büntetni az embert esendősége végett, (vár van amikor tudnám... kifogások mellébeszélés rosszindulat és primitív aggresszió esetén..de ekkor is inkább PC kussolás van, edző bácsi jófej nem bádisémingel) :D Na a Novo tkp még ellene is van a mostani polgári állásomnak! :D Ejjnye hát akkor beleveszek jól HA leverik a frászba! :D Most ugye az AI szerint az ELI jobban áll a tabissal és már előre is készletezett a rajthoz Pre launch - hú ezek nagyon biztosak a dolgukban... tán már csak az engedélyekre várnak ... Novo félő h 2. lesz ebben a harcban. Na ezt a hírt megvárnám ha addig erős felpattanást okozó hírek nem jönnek. Vmely topikba írtam korábban egyik kis krássom szurizza magát az ELI termékével ami 170 000 Ft havonta DE ő Edz szépen, diétázik is orvoski kontroll mellett tehát ő mind 3 vonalat nagyon szépen tolja és irtó gyors és nagyon jó az eredmény, és épp a héten mesélte hogy a dokija NEM ír fel neki többet (korrekt) mert már tökkéletes a vérkép és a badimassz! Szóval lesz egy esetem (tehát egy esetes próba, nem x 1000-es studi) amit meg is tudok figyelni miután leáll a krássom az ELI szurisával. De ő tartani fogja a sportot és a diétát. Kíváncsi vagyok mit mesél majd (Étvágy visszajövetelét "várom" GLP-1 fő fogyi hatása az agyban az éhségérzet csökkentésével -táplálékfelvételi magatartásra hat) (Túl hosszú lenne a hsz. de egyetértek a NOVO val... :D valóban sok egyedi tényező van... genetikai és biza pszichológiai is...sőt tán főleg az utóbbi , de én is úgy gondolom sokan ..nagyon sokan maradnak még akik inkább szurizzák magukat -majd tabi- és fizetnek, mint a sport v akár a GLP-1 nélküli "küzdelem" az éhségérzet ellen) A könnyű út pénzt ér...valószínű nagyon sokat. :)
Nem biztos, hogy kihagytál valamit is a videóból. Csak nekem most lett nyilvánvaló, hogy ezzel a termékkel ebben a formában nem tudok azonosulni, márpedig olyan cégbe nem fektetek be (és nem is szívesen kereskedek vele), aminek a tevékenységével nem szimpatizálok.
Részletesebben:Relativizálják az elhízást, azt sugallva, hogy nem az alany tehet róla, majd számokat hoznak, hogy mennyi elhízott van a világon, de azt persze nem részletezik, hogy ebből mennyi az akiknél a gyógyszeres kezelés valóban ajánlott és mennyi az aki a saját érdektelensége és nem törődömsége miatt olyan amilyen. "You’re not lazy, obesity is a complex disease Managing weight isn’t as simple as eating less and moving more. Genetics, environment, and other factors all play a role in your weight and the development of obesity." https://www.truthaboutweight.global/ Miközben azért elismerik, hogy az egyedi jellemzők csak fogékonyabá tehetnek valakit és nem azok okozzák az alapvető problémát. "Researching how genes, metabolism and hormones work together is starting to show us why some people are more susceptible to obesity, and which factors increase the risk of developing obesity and its related complications." https://www.novonordisk.com/disease-areas/obesity.html
Tartós megoldást pedig nem adnak (elhangzik a videóban is, hogy elmúlik a hatás ha abbahagyják), miközben a használattal újabb egészségügyi kockázatokat (mellékhatások) emelnek be. A videóban látható nő egyáltalán nem tűnik orvosi esetnek (16 kg-val feljebb persze biztosan rosszabbul nézett ki) és a patkius is azt mondja, hogy sokan vesznek akiknek nem is lenne rá szükségük. Csodatermékként tekintenek rá a emberek, miközben csak egy újabb utas lett a hype vonaton. Eközben persze brutál drága (havi 100+ ezer, plusz orvosi felügyelet :O), most is nagy a verseny és ha megjön a tabletta, akkor az eladások padlót fognak. Persze ha a Novo csinálja meg a bogyót először, akkor az más. :) Nem nehéz megtalálni az sem, hol van a legnagyobb piaca. https://worldpopulationreview.com/country-rankings/obesity-rates-by-country A hazai versenytársnak most éppen valamivel jobb a terméke és hát azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy Trump hogyan viszonyul Dániához és ezen keresztül a dán cégekez (lásd Oersted).
Nem, nem gondolom azt hogy ennek és a hasonló gyógyszereknek egyáltalán nincs létjogosultsága, de azt sem hogy 1 milliárd embernek kellene napi szinten szurkálnia magát, ahelyett, hogy kevesebbet és/vagy minőségibbet enne.
Örömmel! :) Á szóval az Erste nél megy így megy? Nagy közös európai tőzsde? Ejj jól hangzik! :))) (Na erről is annyit hallottam mint a TBSZ -ről :D ...de itt még nem vagyok lemaradva hisz csak álmodozunk még róla) NOVO Visszatekertem és láttam h a 40 et EURO -ban írtad NOVO ra! (Jó hogy figyelek) :D Akkor az a 40 EUR kb a 300 as szint DKK ban. Akkor kb ugyanazt a szintet figyeljük! :) Na a videót akkor megnézem újra ..mert valamit tuti nem fogtam az adásból mert engem nem riasztott el. (Vaaagy.... Lehet a keselyű.. KHÖM... value vérem hajt és ha reccset hallok (Komoly vállalatban) nyílik a buxám) :D :D (Egy árnyalattal komolyabban: Ha a piac megretten mert lemarad a NOVO az ELI mögött a tabissal (fogyi) és lefelé írányban túláraznak túlpara DE maga az EGÉSZ cég többet és jóval többet ér, akkor csapok le...na az 1 millla dolla kérdés meg természtesen: " honnan a frászból tudjam én h a NOVO nél mi a fair cégérték??? :D (tán DCF- AI-t már kérem ilyenekre, de azt írja nem megbízható mert nagyon függ attól jók e a jóslatok) na és a kérdés másik része: a piac hol gondolja h már zsákoljuk ezerrel? : Buythedip) !! :))) (Most innen a mai nap tippelve a szintjeink jók lehetnek hosszúra beszállóra, Dip kolléga 230 DKK -t is írt, ha reccsen tovább, bővítek -nem full poziban szállok be 300 nál természtesen) :) A "napi 2 p -et nézheted regisztrációval" oldal kövi szintjei: 240, 206, 176, 150 ;) 200 nál már lehet hitelt veszek fel.... :D :D :D
Nordex: Képzeletbeli shortom 24 felett kicsivel, tökéletes időzítéssel indult múlt hét közepén. Azóta nyílegyenesen jött lefelé. Felvésem azon jó meglátásaim közé, amivel nem kerestem semmit. :D Ha valós pozíció lenne, akkor itt már gondolkodnék egy záráson, de képzeletben könnyebb tartani és szerintem még megy lejjebb, úgyhogy még tartom. Formycon: Bizony betöltötte a rést és éppen a korábbi beszállómon zárta a hetet (22,55). Lefelé várom továbbra is. Jelentés még kicsit odébb (11.13.). HelloFresh: Meglepett, gyorsan elérte a 7,5-et. Mégis jó ötlet lett volna 6,9-en venni. Jelentés csak napok kérdése, most már minden azon múlik. Steico: Újra 22 felett zárt. :) Forgalom semmi. Év végéig 25 felett szeretném látni.
Tegnap délig nagyon csúnyán nézett ki, de nap végére elég rendesen visszajött. Felfelé pedig nem gondolkozott a 27,3-nál semmit és egy dragonfly doji-val zárt. Ez most elég bíztató a jövő hétre. A medve mindent felülírna, de nem tudom mi kellene még ahhoz hogy ne vegyenek meg minden esést azonnal.
Eurós részvények vitasarok