Oké, értem, de máskor ne "közben" hanem előtte légy szíves szólni, hogy mi lesz akciós.:))) Egyébként nekem mindenem (is) van tehát alap-ból benne vagyok minden akcióban, néha néha jól jönne egy kis "mellékes" is, mert arra mindig van elkülönítve kp.
Én gyakran veszek, nem csak pánikban. Ha látok jó lehetőséget mint a Telkó volt 2 hét alatt több mint 10% hozam akkor ott meg futok egy kört "kistőkével". Kistőke meg kinek mi a kicsi. :)
Kaspi, Halyk Bankot akik jobbak mint az OTP, csak azért nem vettem mert a Tenge lefog értékelődni valószínű. Szóval ha tud venni bankot Kazahsztán az OTP az látszódni fog az árfolyamban.
Miért? Idei EPS 5000 ft is lehet akár. az 8-as P/E. Erste, Raffi elvan szállva ehhez képest. Van, lesz srv, osztalékemelés, remélem lesz bankvásárlás is.
Posztoltam a pénz, ingatlan-termőföld, arany, céges & államkötvény és részvényről, előny-hátrány. Ha kockázatkerülésről van szó, részvények közt is lehet szemezgetni. Tacsi úgy döntött, hogy nem egy kosárba teszi az összes tojást, de lukasat választott😁
NOVO Szépen lassul az esés valóban csökk forgalommal (S tegnap sem mertem venni) :D De ma lehet bátor leszek kisebb pakkal az USA ADR be ráveszek a korábbi 45 ös szintre (akkor is egy esés volt a legutóbbi rémhírek előtt. jó vételnek tűnt... tévedtem... szomorú h mint a hagymát a hagymaleveleitől úgy fosszák meg a céget "majdnem minden" profitjától... miközben a tabissal világelső -kb 4 hónap előnnyel az ELI előtt)? Marad profit..ezért gondolkozom én is vételen.. Amin most gondolkozom ez a kb 4 nap elég is a piacnak hogy "helyesen" ??? beárazza a legújabb helyzetet .újabb árnyomást de növekedett volument és profit warningot? tehát itt 240 DKK (38 USD) körül lenne a jelenelegi helyzet Fair árazása? Utána innen az igazán hosszú távban gondolkozók (időarbitrázsnak hívták ezt a Holdos fiúk) beszálló és nagyon longra jó lesz ...? Hisz mi rossz hír jöhet még? A fogyi piacot mindenki giga piacnak írja le a második legnagyobbat megvenni 10 en akárhányas P/E-n megvenni nem tűnik rossz long ajánlatnak..de ebben még picit bozonytalan vagyok. De remekül hangzik. :) Vagy ha ELI is végre kijön a tabissal újra megijedünk (Piac) néha látni vélem..mintha mégsem minden árazódna be tuti azonnal előre.. s a piac az előre látható dologtól megijed és eséssel válaszol?
Hú de csúnyán megkárosította sóska a közkezet: " A befektetők számára azonban pozitív hír, hogy jelentősen emelt a kifizetendő osztalék mértékén (136,4 milliárd forint) a társaság, így részvényenként 154 forintos osztalékjavaslatot tesz az Igazgatóság", a topicban a sok kókler még csodálkozott, vagy megjátszotta, " mé nem megy?" az mtel pakk eladáskor. RÁBA, EBITDA sort tekintve még a Covidkor sem volt az oszlopdiagrammon ekkora nullszaldó alatti negatív összeg. Ebben nincs benne 1x tétel, ami a telekeladás volt, de a jövárazás a TATRA futóműgyártás átvétele, kerek lélektani 4,000 alatt egy kis rátartással gondolkodóba esnék, fölötte a foschszínnel megrajzolt parallel fölsőszár, kedvező SAFE döntéssel sikerülhet is. Óvatos lennék a FIDESZ által nyert választással kapcsolatban, elég az OPUS chartra nézni, itt "tuti", "biztos", "soha" nincs, én még a civil életben sem használom már rég, ignoráld aki a halandzsájába beilleszti.
Nekem akkor nem jött meg az Erste SMS, amikor a telefon spam szűrője gondolt egyet és elkezdte blokkolni. Még az üfszolit is hívogattam. Kifogtam egy becsületes csajt, vagy 4-szer visszahívott, az IT-seikkel is dumált. De mindig az látszott, hogy a rendszerükből kiment az SMS, én meg nem kaptam meg. Ha új számról jött az SMS, akkor megkaptam 1-2-szer, utána megint nem. Innentől azért biztos volt, hogy az én oldalamon van baj. Aztán AI mondta, hogy meg kell nézni, nincs-e spam szűrés bekapcsolva. És akkor megláttam rengeteg blokkolt üzenetet, 4/5-e banki sms és más egyebek is, ami nem spam volt.
Fúrcsa kettősség az AI körül, félelem a kieső munkaerő miatt, ez használhatóságot jelent, de ugyanúgy majré az adatközpontokat visszabérlő fejlesztők fizetőképessége miatt, ami túlzott elvárást jelent. Volt vagy 2 éve az a USA kisbankos pánik, Blue Owl Capital alternatív befektetési vagyonkezelő kapcsán fizetési nehézség, árulni kezdett kihelyezett hiteleket, ez egy 1,800 mrd $-os szegmens, nem árt a későbbiekben figyelni rá. Záró után NVDA jelentés, röpködnek a 100 mrd $-os vállalások adatközpont építésekkel kapcsolatban, negatív meglepetés sem a visszatekintő számok, sem az előrejelzésben nem lehet. NOVO inverted hammer.
OTP Szakmai topic