Beszélgettünk itt bérekről. Mondtam nejemnek 15%ot emeltek fizuján szeptemberben, most jött januári fizu emeléséről hír, újabb 16%. 31% lett fél év alatt. Közben most is telelünk, utazunk, esténként beforgatom közben a héten sorra érkező kamatokat újabb papír vételekre. Kamatos kamatos kamatos kamatos kamatok ketyegnek tovább, ezzel növelve a tőkét es a minden napos ATHt
BMÁP erősen lemaradt, pedig még mindig 7,6% lesz a 2029N (ahhoz képest, hogy milyen erős a forint és a világban sincs igazán pánikhangulat a kötvények miatt még) vs. 6,5%-os fixmápok is voltak. Viszont a tömeg átkerült a Fixmápba. MÁP+ érdekesen kevés.
Gáztéma: Mai árfolyam: 1MWnyi gáz nálunk 150eur Holland gáztőzsdén 40eur Na hol van a haszon? Nincs több kérdésem. Kit is kell megmenteni? Kompenzálni?
Ez is olyan, mint a nyugdíjasok zöldség-gyümölcs ÁFA visszatérítése. Bedobtak valamit a köztudatba, aztán rájöttek, hogy a gyakorlatban nem (vagy csak nagyon nehezen) lehet végrehajtani. Itt sem gondoltak, csak a gázfogyasztókra, akik havonta diktálnak... Mi lesz az átalányosokkal? Mi lesz a nem gázzal fűtőkkel? Érvényes lesz-e a villamos energia fogyasztásra? Távhős lakások fűtési költségnövekedésére gondoltak-e? A választások miatt most mindenkit meg akarnak menteni, de a végén nagyon sok ember lesz csalódott, én úgy gondolom, és több szavazatot veszítenek ezzel a felbiztatással, mint amennyit nyernek...
Éves elszámolásban vagyok, minket szerintem ez nem fog érinteni, legrosszabb esetben 1300-1400 m3/év kijövünk. Havi diktálásnál vannak havi limitek , most Januárban 329m3 -ig 102 forint. Most el lehet sülni a túlfogyasztást. Minden havi diktálós magának tudja kimatekolni, mennyi + érdemes bediktálni
Közben döntést hoztam. Aprópénz mennyiségű 2030Q2-Q3 volt asszonynál, leváltottam őket 2031Q1-re. Most már csak 2027Q1 és 2031Q1 van neki. A főszámlán van még néhány 6,5%-os. 2028Q12 és 2030Q2-2030Q3 szintén, kivárnak február 20-ig. 7%-osokat értelemszerűen nem bántom.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260122/hozzanyul-a-rezsicsokkenteshez-a-kormany-812638 Ki hogy gondolja? Diktáljak be 200-al több m3-t, és majd fizetik a túlfogyasztást? Utána meg elaprózom? Hülye ötletek tömkelege. Hidegebb van, jobban kell fűteni. Amikor -25 fok volt hetekig, akkor is fűteni kellett, a kutya nem segített. Egy kis vegyesvirágméz-esmazdag.
Magyar Állampapír tulajok