Egyébként ez a hadművelet akkora, és olyan régóta szervezhették, hogy szinte biztos, hogy csak véletlenül esik egybe a holnapi Isztambuli béketárgyalásokkal, tehát nem nyomásgyakorlásnak csinálták, egyszerűen így jött ki. Én mostanában hiányoltam is a hasonló műveleteket, amik a háború elején még megvoltak az Ukránoknál, de úgy látszik csak el voltak ezzel foglalva.
Igen, szerintem is óriási, de én csak laikusként tudok matekozni, hogy 75-41=34. A szakértő az igazi, aki fel tudja becsülni, hogy ezért hány parancsnok fog kiesni a 14. emeletről, vagy milyen intézkedéseket kell tenni, pl. oroszország keleti területeiről milyen erőt kell átcsoportosítani ezen veszteségek pótlására, és hasonló esélylatolgatások.
Amiket látsz a videókon sorra megsemmisülni, azok az orosz stratégiai nehézbombázók. Olyan, mintha azt látnád egy videón, ahogy sorra robbannak fel az amcsi B-52-esek. Ez brutális veszteség a ruszkiknak. Talán ha pár tucat van/volt nekik repképes állapotban, ennek nagyon nagy részét elvesztették ma.
Már amit látunk az is óriási kár, legalább 7 repülőgép megsemmisült. Egyébként nem volt ez a művelet olyan fáklyás menet, a sofőröket akik mit sem tudtak arról, hogy mit szállítottak, megölték - ez logikus is, mert egy mit sem tudó sofőr nem hagyná ott a kocsit a reptér mellett, ezért valahogy meg kell ott szerezni tőle, és a célterületre vinni. Van fenn az egyik megfojtott sofőrről videó, de nem akarom megosztani. Nyilván, ez nem egy "szép" dolog, de ilyen a háború.
Törölt felhasználó2025. 06. 01. 15:38
Kíváncsi leszek a katonai szakértők elemzésére, mennyire jelentős, mekkora a kár, milyen következményei lesznek, stb.
ÚJ: Az ukrán SZBU „Web” (Háló) műveletének előkészítése 1,5 évig tartottUkrajna biztonsági szolgálata, az SZBU több mint 18 hónapon keresztül tervezte azt a nagyszabású „Web” nevű műveletet, amely ma 41 orosz stratégiai repülőgépet vett célba.Volodimir Zelenszkij elnök személyesen felügyelte a hadműveletet, a végrehajtást pedig Vaszil Maljuk, az SZBU vezetője irányította.Források szerint az összetett logisztika részeként FPV drónokat és mobil fa kabinokat csempésztek be Oroszországba. A drónokat távirányítású tető alá rejtették teherautókon. Amikor aktiválták őket, a tetők kinyíltak, és a kamikaze drónok elindultak az orosz bombázók felé.Az SZBU belső forrásai hangsúlyozzák, hogy az akcióban részt vevő összes ügynök már biztonságban visszatért Ukrajnába. Az orosz hatóságok esetleges letartóztatásai valószínűleg csak belföldi propaganda célokat szolgáló megrendezett akciók lesznek.
Ráadásul nem Ukrán területről érkezett a támadás, hanem teherautókról szálltak fel Ukrán drónrajok. El nem tudom képzelni hogy sikerült Orosz területre juttatni drónszállítmányokat, de nyilván a sofőrök semmit sem tudtak róla, és kellettek orosz oldalon ott lévő beépített emberek is, akik megszerzik az irányítást a rakomány felett. Elképesztően bravúros hadművelet.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik