""Megvitatjuk az Ukrajna újjáépítéséhez és az Európai Unióhoz való csatlakozáshoz szükséges közös munkát” – írta Von der Leyen a Twitteren. Azt is bejelentette, hogy az Európai Bizottsága hamarosan közzétesz egy jelentést a csatlakozási folyamatról."
Itt már mindenki az újjáépítésről beszél. Lehet, hogy már tudnak valamit
A békekötéshez két fél kell, plusz az Ukrajnát segítő államok egységes akarata és cselekvése. Három héttel a háború kezdete után, milyen békét lehetett volna kötni? Felajánlani az oroszoknak a fővárost, a Dnyeperen túli területeket és a Donbasz-Krím folyosót? Kétlem, hogy elég lett volna nekik. A mostani helyzet sokkal jobb az ukránok szempontjából. De többször írtam, az ukránok joga dönteni, harcolnak vagy tárgyalnak. Szerintem nem lesz itt béke belátható időn belül, legfeljebb tűzszünet ha mindkét fél kellően kivérzett és elfogadnak/beletörődnek egy kompromisszumos területmegosztásba. Sokkal több tényezőre kell figyelni mint a tüzérségi eszközök arányára. Itt pl. szépen össze vannak szedve ezek: Ezért fog még sokáig tartani az ukrajnai háború
Sajnos az igaz, hogy a civilizált világ érdeke az, hogy egy elhúzódó, kivéreztető, hadianyagot és hadiipart Mordorban (is) leerodáló háborúra van szükség, ehhez pedig egyensúlyozni kell.
Mit emeltem ki? Ez most egy tüzérségi háború, mégis mit emeljek ki? Sokszoros a túlerő orosz részről tüzérségi fegyverekben és munícióban is. A légierőben szintén. Nem győzhet ilyen lassú és óvatoskodó (némely ország részéről elszabotált) támogatással Ukrajna. Egy rossz béke lesz ennek a vége, amit már megköthettek volna 3 hét után, és nem halt volna meg feleslegesen sok tízezer ember, és nem dőlt volna romba fél Ukrajna. Ha csak ennyire tellett a szövetségesektől, akkor ezt már rég be kellett volna látni.
"https://www.portfolio.hu/global/20220610/a-vilag-legjobb-tuzersegi-fegyvereit-kapja-meg-ukrajna-ez-lesz-a-csodafegyver-ami-legyozi-putyint-549713" Adják már!!
"A NATO-tagságra esélye sincs" De miért is fosik be a NATO, miért kell a ruszkiknak engedményeket tenni? Ugyan már atom, van egy szar alak egy atommal rendelkező országban, aztán adják neki az engedményeket, az ukránokat fel kellene venni a NATO- ba. Csak együttes erővel lehetne potyolit megtörni, vonyítva takarodna haza a koszos országába.
Kiemeltél két eszközt ahol markáns az orosz túlerő, a portfolio általában is pesszimista elemzéseiből. Valamelyik nyugati katonai elemzésben olvastam, lehet, hogy nem ilyen határozottan mondták, de én is csak azt vontam le belőle, hogy "felveszi a versenyt" stb. Az ukránok jól kommunikálják az igényeiket, nem kell, hogy a saját és a segítők lehetőségeivel számoljanak, nekik ez a dolguk. És ezt egy kicsit sem pejorative mondom, hatalmas bajban vannak és tragédia ami velük történik. És az is tragédia, hogy ilyen egyáltalán megtörténhet, de realitások itt is vannak.
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik